USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

CHP 95 yaşında

Ülkemizin ilk siyasi partisi CHP ( Cumhuriyet Halk Partisi ) Gaziantep İl Başkanlığının düzenlediği törenle 95. Kuruluş yıldönümünü kutladı.

CHP 95 yaşında
09-09-2018 15:32
Google News

Ülkemizin ilk siyasi partisi CHP ( Cumhuriyet Halk Partisi ) Gaziantep İl Başkanlığının düzenlediği törenle 95. Kuruluş yıldönümünü kutladı.

İl Başkanı Hayri Sucu’nun Ankara’daki kutlamalara ve İl Başkanları toplantısına katılmasından dolayı program İl Başkan Vekili Cuma Özdemir başkanlığında partililerin katılımıyla ilk olarak 15 Temmuz Demokrasi Meydanında saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Atatürk Anıtına parti çelengi sunumu ile başladı. Çelenk sunumu CHP Gaziantep Milletvekili Dr. Bayram Yılmazkaya, parti yöneticileri ve üyelerin katılımıyla gerçekleştirildi. Ardından İl Binasında CHP’nin kuruluşunun 95. Yılı için hazırlanan pastanın kesilmesinin ardından Eski İl Başkanlarından Duran Ergetir günün anlam ve önemine ithafen partililere Milletvekili Bayram Yılmazkaya ile birlikte seslendi. Yapılan konuşmalarda; Cumhuriyet Halk Partisi Atatürk’ün önderliğinde, Cumhuriyet’i kurun parti olarak egemenliğin halka verildiğini, CHP’nin çok partili yaşamı hayata geçirdiği ve iktidarın demokratik yollardan el değiştirmesinin sağlandığı vurgulanarak, Ülkemizin bugünlerde içinden geçtiği kaotik ve zorlu süreçten kurtarmak için yine büyük bir dönüşüme ihtiyaç bulunduğu ve bunu başarabilecek yegane partinin de Cumhuriyet Halk Partisi olduğu ifade edildi.

Hukukun üstünlüğünün CHP iktidarında yeniden tesis edilerek, yargı bağımsızlığının sağlanacağı, ekonominin düzeltileceği, özgürlüklerin genişleterek, üretimin ve adil bölüşümün hayata geçirileceği vurgulandı.

Ardından program Ümit Can İlhan’ın partililere müzik dinletisi ile son buldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü