USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

GAÜN'de 'Madde Bağımlılığı' paneli

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanlığı ve Alkol Madde Araştırma Tedavi Eğitim Merkezi (AMATEM) tarafından “Madde Bağımlılığı” paneli Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

GAÜN'de 'Madde Bağımlılığı' paneli
11-05-2018 09:48
Google News

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanlığı ve Alkol Madde Araştırma Tedavi Eğitim Merkezi (AMATEM) tarafından “Madde Bağımlılığı” paneli Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Panelin açılışında konuşan Beden Eğitimi Ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Mürsel Biçer,madde bağımlılığının, özellikle gençler arasında psikolojik kökende ortaya çıkan, bedensel olarak etkisini gösteren, uzantılı olarak sosyal-toplumsal bir sorun haline dönüşebilen, çağımızın en büyük sorunlarından bir tanesi olduğunu söyledi.Doç.Dr. Biçer, “Uyuşturucu maddeler, sadece bireyi değil, aynı zamanda aileyi, toplumu, milleti, devletleri ve bütün insanlığı olumsuz yönde etkilemektedir. Bu tür panellerle özelikle gençlerimiz aydınlatmamız lazım. Değerli panelistlere verdikleri katılımlarında dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Sporun önemine değinerek konuşmasında başlayan Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Üniversite Sporları Federasyonu Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mithat Koz, “Sporun insan sağlığı üzerindeki faydaları çok fazla, sadece sağlımız üzerinde değil toplumsal faydaları da çok fazla. Spor, hem toplumları hem ulusları özelikle kültürel ve ekonomik faydalar sağlayan bir araç.  Spor, işverendir ve toplumların Turizm ya da altyapı gelişmelerine katkı sağlayan bir güçtür. Üniversite Sporları Federasyonu olarak öğrencilerin sporun bu faydalarından yüksek verim elde etmeniz için belli kurallar ve etik değerler çerçevesinde sporu üniversite sonrasındaki yaşantınızda da sürdürmenizi bekliyoruz.  Panele ev sahipliği yapan Gaziantep Üniversitesi ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Mürsel Biçer’e teşekkür ediyorum” dedi.

Spor ve Etik konusuna değine Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof Dr. Nesrin Çobanoğlu, bağımlılıkla mücadelenin en önemli araçlarından biri spor ve fiziksel aktiviteler olduğunu söyledikten sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Etik, İyi ve kötü arasındaki ayırımı ve felsefenin alt ana dallarından birisidir. Ahlak ve etiğin birinin yerine kullandığımızı görüyoruz.  Ahlak bir toplumda o anda geçerli iyi davranış kurallarıdır etik ise,  evrensel olarak bütün zamanlarda ve bütün toplumlar için iyinin ne olduğunu sorgulayan bir felsefi alandır.”

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Sağlık Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kadirhan Sungurluoğlu ise, “Madde bağımlılığı, bütün dünyayı olduğu gibi ülkemizi ve geleceğimizi tehdit eden bir hal aldı. Çocuklar ve gençler arasında hızla yayılıyor. Buna engel olabilmek için de gençlerimiz ve toplumumuzla bu tür bilgilendirme toplantıları yapıp farkındalık oluşturup topyekûn mücadele etmemiz lazım. Bu çukura düştükten sonra kurtarmak son derece zordur.  Çukura düşmeden tedbir alıp toplumu uyarmamız lazım.  Herkes birbirine sahip çıkmalı ki kimse ki bu iletin bataklığına düşmesin. Bu ilettin çukuruna düşenlerin okul ve aile hayatlarını bitiriyor, sağlığımızı tehdit ediyor, kanserden AIDS’e kadar, Hepatit’ten aklınıza gelen bütün ölümcül hastalıklara yol açıyor. Çünkü vücudun bağışıklık sistemini yok ediyor. Hırsızlık, gasp, fuhuş bataklığı gibi her türlü suça bulaştırıyor. Ya genç yaşta hayatını kaybediyor ya da hapiste bitiyor. Atatürk’ün cumhuriyeti emanet ettiği Türk gençliğini bu halde görmek hepimizi çok üzer “ dedi.

Panel, Giresun Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akif Ziyagil’in “İdeal Sağlık ve Yaşam Kalitesi” ve İletişim Uzmanı Sevgi Uslu’nun “Sporun İstihdam İçin Önemi” konularıyla devam etti.

Editör: Turgut Bozgeyik

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü