USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

NCR’de Lipomatik uygulaması başladı

NCR İnternational Hospital Plastik Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Koray Çelebi Lipomatik uygulaması ile vücuttaki fazla yağların alınması hakkında bilgi verdi.

NCR’de Lipomatik uygulaması başladı
07-08-2018 16:30
Google News

 

NCR İnternational Hospital Plastik Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Koray Çelebi Lipomatik uygulaması ile vücuttaki fazla yağların alınması hakkında bilgi verdi.

Estetik cerrahi alanında son dönemin öne çıkan teknolojik uygulaması olan Lipomatik sayesinde kişinin vücudunda belirli bölgelerde toplanan yağ dokusunun vücuttan alabildiğini belirten Çelebi, uygulama ile kişinin vücudunun şekillendirilmesinin ve daha sıkı bir görünüme kavuşmasının sağlandığını söyledi.

Dr. Çelebi, lipomatik uygulamasının diğer yöntemlere kıyasla öne çıkan avantajlarına, hangi bölgelerde uygulanabilir olduğuna ve nasıl gerçekleştirildiğine ilişkin sıkça sorulan soruları şu şekilde cevapladı.

Lipomatik Uygulaması Nasıl Gerçekleştirilir?

Hastanın estetik beklentilerini paylaşması sonrasında, doktorun değerlendirmeleri sayesinde Lipomatik uygulamasının gerçekleştirileceği alanlar ve alınacak yağ dokusunun miktarı belirlenmektedir. Uygulamanın lokal anestezi ile ya da genel anestezi ile yapılması gerektiğinin cevabı planlama aşamasında ortaya çıkmaktadır. Ucunda titreşimli ince borular olarak tarif edilebilecek mekanizmalara sahip bir cihaz olan Lipomatik ile yağ hücreleri uygulamanın temel hedefi doğrultusunda tahrip edilmekte ve cihazda bulunan vakumlama sistemi ile emilerek vücuttan dışarıya alınmaktadır.

Geniş kapsamlı ve birkaç bölgeye aynı anda gerçekleştirilen Lipomatik uygulamaları dışında hasta aynı gün içerisinde, hatta uygulamanın tamamlanmasından birkaç saat sonra evine dönebilmektedir. Uygulamanın kapsamına ve kişinin yapısal özelliklerine göre değişmekle beraber, Lipomatik uygulaması sonrasında kişi 1 –2 hafta içerisinde işine ve sosyal hayatına tam anlamıyla dönebilmektedir. Tedavinin niteliklerine bağlı olarak 1 ay civarında bir süre korse giyilmesi gerekebilmektedir. Tıbbi her uygulama sonrasında olması gerektiği gibi, doktorun dikkat edilmesini istediği noktalara hasta tarafından uyulması ile uygulama sonrası riskler önlenebilmektedir.

Lipomatik Uygulamasının Etkileri Ne Kadar Sürer?

Lipomatik ile sağlanan yağ kaybı, uygulama sonrasında kişinin yanlış beslenmesi ve hareketsiz bir yaşam tarzına sahip olması sonucu vücuda kazandırılan yeni yağ hücreleri ile geri kazanılabilmektedir. Uygulama sayesinde elde edilen yağ kaybını muhafaza etmek ve istenilen görünümü sürdürebilmek için sağlıklı beslenme ve düzenli şekilde spor ve egzersiz içeren bir yaşam tarzı edinmek doktorlar tarafından uygulama sonrasında hastalara en çok verilen tavsiyedir. Yeni yağ hücrelerinin oluşumunu ve bu yağ hücrelerinin yoğunlaşmasını tetiklemeyen bir yaşam tarzı ile Lipomatik uygulaması ile sağlanan yağ kaybı kalıcı bir etkiye sahip olabilmektedir.

Lipomatik Kimlere Uygulanabilir?

18 yaş üzerinde olan herkesin başvurabileceği Lipomatik uygulaması öncesinde doktor hastayı muayene etmekte ve uygulamanın kişinin sağlığı açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadığını tespit etmektedir. Hastanın uygulamayı yaptırmasına bir engel olup olmadığının cevabı, kişinin var ise sağlık sorunlarının neler olduğuna bağlı olarak doktor tarafından verilmelidir.

Lipomatik Hangi Bölgelere Uygulanabilir?

Lipomatik vücutta hemen hemen bütün bölgelere uygulanabilmektedir. Bölgesel yağlanmanın ve yağ dokusundaki yoğunluğa bağlı olarak estetik açıdan kişiye rahatsızlık veren görüntülerin ve sarkmaların gözlemlendiği vücut bölgeleri olarak kalça, popo, basen, bacaklar, bacakların iç bölümleri, üst kol, karın, göğüs Lipomatik uygulamasının sıklıkla gerçekleştirildiği alanlardır.

Lipomatik Uygulaması ile Ne Kadar Yağ Alınabilir?

Lipomatik uygulaması ile ne kadar yağ alınabileceğine ilişkin net karar muayene ile belirlenmektedir. Fakat, genel yaklaşım çerçevesinde, bir seans uygulamada ortalama 3 – 4 kilo yağ dokusu alınabilmektedir.

Lipomatik Uygulamasının Avantajları Nelerdir?

Lipomatik ile sadece yağ alımı değil dokunun kolajen miktarı artmakta, sarkmalar toparlanmaktadır.

Daha homojen yağ alımını sağlamakta ve uygulama sonrası gölgeler, göçükler olmamaktadır.

Basen bölgesinde ki selülit görünümünde azalma lipomatik uygulamalarında sağlanırken, liposuction uygulamalarında olmamaktadır.

Lipomatik cihazı, etkili hedef seçme avantajı ile cilt altı bölgesindeki kas, sinir ve damar gibi diğer dokulara zarar vermeksizin doğrudan yağ dokularına müdahale sağlamayı mümkün kılmaktadır.

Liposuction sonrası hastaların sıklıkla yaşadığı morluk, ödem, ağrı ve uyuşma gibi etkiler, doğrudan yağ dokularını hedef alabilme yeteneğine sahip olması sayesinde Lipomatik uygulamasından sonra daha az görülmektedir.

Yağalımı işleminin hem hasta açısından hem de uzman doktor açısından daha konforlu geçmesi, başarılı sonuçların elde edilmesine katkı sağlamaktadır.

Lipomatik cihazı ile gerçekleştirilen uygulamalar sadece işlem sürecine değil, uygulama sonrası sürece de olumlu etki etmekte ve hastanın kısa sürede sosyal hayatına en az yan etki ve komplikasyon ile geri dönebilmesine imkan sunmaktadır.

Editör: Turgut Bozgeyik

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3351+6
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü