USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Türkiye’den ABD’ye Rahip Brunson yanıtı!

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından ABD Başkanı Trump’ın Rahip Andrew Brunson hakkında yaptığı açıklamaya çok sert yanıt verdi.

Türkiye’den ABD’ye Rahip Brunson yanıtı!
26-07-2018 20:55
Google News

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından ABD Başkanı Trump’ın Rahip Andrew Brunson hakkında yaptığı açıklamaya karşılık "Kimse Türkiye'ye ne yapacağını dikte edemez. Hukuk kuralları herkes için geçerlidir" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Trump'ın tehditkar açıklamalarına, "ABD Türkiye'ye tehditler savurarak bir netice alamaz. Tehditkar dilin kabul edilmesi mümkün değil" sözleriyle yanıt verdi.

Yapılan bu açıklamaya Türkiye’den sert cevap geldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Trump’ın Türkiye’yi yaptırımla tehdidine ilişkin, “Kimse Türkiye’ye dayatmada bulunamaz. Hiç kimsenin tehdidine müsamaha edemeyiz” dedi.

"cavusoglu-twt"
 

İBRAHİM KALIN: TEHDİTKAR DİLİN KABUL EDİLMESİ MÜMKÜN DEĞİL

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun bu açıklamalarından sonra Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan da açıklama geldi.

Kalın, “Amerika Birleşik Devletler yönetiminin açıklamalarının, bir NATO müttefiki olan ülkemize yönelik kullanılan tehditkar dilin kabul edilmesi mümkün değildir. FETÖ konusunda bugüne kadar hiçbir adım atmayan Amerika Birleşik Devletleri yönetimi, bağımsız Türk yargısının yetki alanında olan bir hususu bahane ederek, Türkiye'ye karşı tehditler savurarak netice alamayacağını bilmelidir. Amerika Birleşik Devletleri, kendi çıkarlarına ve müttefiklik ilişkimize daha çok zarar vermeden, bir an önce tavırlarını gözden geçirerek yapıcı bir zemine dönmelidir” ifadelerinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü