?>

“Gaziantep Tiroit Okulu”

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Endokrin Cerrahisi Derneği iş birliği ile “Gaziantep Tiroit Okulu” düzenlendi.

Sağlık - 6 yıl önce

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Endokrin Cerrahisi Derneği iş birliği ile “Gaziantep Tiroit Okulu” düzenlendi.

Sani Konukoğlu Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde düzenlenen ve sunuculuğunu SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi 5. sınıf öğrencisi Dilahan Sankır’ın yaptığı Gaziantep Tiroit Okulu’nun açılışında konuşan SANKO Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Bayram, etkinliği Gaziantep’te düzenlenmesinde katkıda bulunanlara teşekkür ederek, “Bu tür bilimsel toplantıların çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu toplantının da bilime katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Endokrin Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Fatih Tunca ise “Gaziantep bizim için çok önemli. Bu tür toplantılarda deneyimlerimizi paylaşıyoruz. Böylece hepimiz bir şeyler öğreniyoruz. Yılda yaklaşık 65.000 civarında tiroit ameliyatı yapılıyor. Bilim ilerlemeye devam ediyor. Bu yeni izsiz teknik, ameliyat izi istemeyen hastalar için tercih edilmektedir” diye konuştu.

Dr. Özlem Polat, sunum fırsatı için teşekkür ederek, Euthyrox’un yeni formilatosyonu ile ilgili bilgiler verdi.

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Göktürk Maralcan da organizasyona ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, iyi ve verimli bir toplantı olacağına olan inancını dile getirdi.

Konuşmaların ardından moderatörlüğünü Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Ali Uğur Emre’nin yaptığı “Tiroit Nodülüne Yaklaşım ve Cerrahi Karar” konulu panele geçildi.

Panelde, Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü’nden Prof. Dr. Mehmet Uludağ, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Fatih Tunca, SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Göktürk Maralcan, SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünden Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Baştemir, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Ersin Akarsu ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı’ndan Doç. Dr. Serkan Teksöz paylaşımda bulundu.

Panelde, tiroit nodüllerinin değerlendirmesinde fizik muayene ve ultrason görüntülemesinin son derece önemli olduğu ve iğne biyopsisinin katkısıyla hastalık tanısının konmasının en güzel yaklaşımı yansıttığı vurgulandı.

Panelin ardından düzenlenen “Trans Oral Endoskopik Tiroit Cerrahisinde Anatomi ve Endikasyonlar” konulu oturumda, bu yöntemin hangi hastalara uygulanabileceği ve nasıl bir ameliyat olduğu konularında bilgiler verildi.

“Trans Oral Endoskopik Tiroit Cerrahisinde Sinir Monitörizasyonu” konulu oturumda ise trans oral endoskopik tiroit cerrahisinde sinir mönitörizasyon tekniğinin kullanılmasının gerekliliği vurgulandı.

Oturum sonrasında gerçekleşen canlı ameliyat yayınında izsiz yöntem ameliyathanede gerçekleştirilirken, eş zamanlı olarak toplantı salonundan da canlı olarak soru - cevap ve katkılarla interaktif bir eğitim yapıldı.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'te pitbull dehşeti!

2018-12-08 12:31 - Asayiş

Alkurt: Rantın adamı değil, halkın adamıyım

2018-12-08 21:02 - Siyaset

Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ünal Anka’da

2018-12-07 11:01 - Sağlık

Prof. Dr. Nevin Ergun'e önemli görev

2018-12-06 19:07 - Sağlık

Bekir Öztekin adaylıktan çekildi

2018-12-04 12:00 - Siyaset

“Gaziantep Tiroit Okulu”

2018-12-08 22:49 - Sağlık

Niran Ünsal, Sess 27'de sahne aldı

2018-12-04 11:19 - Yerel

Şahinbey Kongre Merkezi'nde sona gelindi

2018-12-07 09:59 - Yerel

SANKO Üniversitesi'nden Oğuzeli'nde konferans

2018-12-06 14:14 - Sağlık

Gaziantep'deki pitbull dehşeti kamerada

2018-12-08 22:24 - Asayiş

İlgili Haberler

GAÜN Hastanesi’nde Dünya Obezite Günü etkinliği

00:00 - Sağlık

Sanko'da “Sanat ve Sağlık Bilimi” konulu söyleşi

00:00 - Sağlık

Ramazan ayında sağlıklı beslenme önerileri

00:00 - Sağlık

Epilepsi hastaları oruç tutabilir mi?

00:00 - Sağlık

Küresel yeni salgın hastalık: Obezite

00:00 - Sağlık

Günün Manşetleri

Şampiyonlar Ligi'nde gecenin sonuçları!

02:09 - Gündem

Gökhan Günaydın’dan ‘Adnan Beker’ tepkisi: ‘Affedebileceğim bir şey değil’

00:39 - Siyaset

Halk TV davasında gazeteciler hakkında beraat kararı

21:48 - Gündem

Acun Ilıcalı ve Saadettin Saran hakkında iddianame

21:47 - Gündem

İBB Medya AŞ’ye operasyon… Murat Ongun iddialara tek tek cevap verdi!

21:45 - Gündem