?>

360 çift daha Evlilik Okulu sertifikasını aldı

Şahinbey Belediyesi’nin en önemli projelerinden olan Evlilik Okulu Projesinde eğitim gören 360 çift daha Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun ellerinden sertifikalarını aldı.

Yerel - 3 ay önce

Şahinbey Belediyesi’nin en önemli projelerinden olan Evlilik Okulu Projesinde eğitim gören 360 çift daha Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun ellerinden sertifikalarını aldı.

Şahinbey Belediyesi, Gaziantep İl Müftülüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yürütülen projede amaç mutlu ve huzurlu bir toplum oluşturmak. Çiftlere evliliğin dini, hukuki ve sağlıkla ilgili boyutları anlatılarak sağlam temelleri olan evliliklerle huzurlu bir toplum oluşturmaya çalışan Şahinbey Belediyesi, bu zamana kadar 52.499 çifte eğitim verdi.

EVLİLİK OKULU PROJEMİZİ ÇOK ÖNEMSİYORUM

Evlilik Okulu Projesini önemsediklerini ifade eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu "Evlilik Okulu projemizi çok önemsiyorum. Çünkü evlilik kutsal bir müessese, Peygamber efendimizin (S.A.V) sünneti. Neslimizin devamı için yuva kurmamız gerekiyor. Bunu kurarken de temelinin sağlam olması gerekiyor. Temel ne kadar sağlam olursa üzerindeki bina o kadar güçlü olur. Evlilik insan hayatında bir dönem noktası. İki insan hayatını birleştirerek yeni bir yuva kuruyor. Bir birine nasıl davranacak, nasıl empati yapacak, evliliğin sağlık ve dini boyutu, ayrıca iletişim noktaları nasıl olması lazım. Bunları bir eğitimle vermek istedik ve 16 yıl önce Belediye Başkanı olduğumda ilk başlattığım proje Evlilik Okulu projemizdi. Aynı zamanda Hoş geldin Bebek projemizi de beraber başlattık. Çünkü ikisi de birbiriyle bağlantılı. Gaziantep İl Müftülüğümüz, İl Sağlık Müdürlüğümüz, İl Emniyet Müdürlüğümüz, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte projemizi devam ettiriyoruz. Şu ana kadar 52.499 çiftimize eğitim vermiş olduk. Projemizi daha da geliştirerek devam ettirmek istiyoruz.  Aile mutlu olursa toplumda huzurlu olur. Bu nedenle elimizden geldiği kadar fedakârlık yaparak aileyi ayakta tutmaya gayret etmemiz gerekiyor.” diye konuştu.

 YENİ YILDA İKİ YENİ MÜJDE

Başkan Mehmet Tahmazoğlu yeni evlenecek çiftlere 20 bin TL nakdi destek sağlanacağını ifade ederek şöyle devam etti: “Yeni yıla yeni bir müjdeyle girelim istedik ve yeni evlenen çiftlerimize 10 bin TL hanımefendiye, 10 bin TL beyefendilere nakdi destek sağlayalım dedik. Ayrıca üçüncü bebekten itibaren doğan her bebeğin bir yıl boyunca bebek bezlerini de biz karşılayacağız. Tüm çiftlerimize bir ömür boyu mutlu ve bahtiyar eylesin” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Eski Kilis Belediye Başkanı Ekrem Çetin ile oğlunu katletmişti... Katil 19 yıl sonra yakalandı!

2024-12-29 09:08 - Gündem

Putin'den sürpriz atama kararı: Anadolu Efes'in hisseleri düştü

2024-12-30 19:38 - Dünya

Ferdi Tayfur hayatını kaybetti!

2025-01-02 19:59 - Magazin

77 yaşındaki kadın ve torunları kayıp... Aileden yardım çağrısı!

2025-01-03 00:39 - Asayiş

Eski ABD Başkanı Jimmy Carter hayatını kaybetti

2024-12-30 00:39 - Dünya

Eski Vali Mustafa Malay hayatını kaybetti

2025-01-04 00:08 - Gündem

Özgür Özel, Bakan Göktaş ve Bak meşale taşıdı: Kars'ta 'Sarıkamış' yürüyüşü

2025-01-05 00:09 - Gündem

Sosyal medyada ortaya çıktı… Kızılcık Şerbeti'nde senaryo sızdı: Ölen isimler belli oldu

2025-01-01 00:08 - Magazin

Tüm çalışanlar dikkat! 2025 yılı için günlük yemek ve yol parası belli oldu

2024-12-31 01:08 - Ekonomi

Kıyametten Sonra filmi konusu nedir? Kıyametten Sonra filmi oyuncuları kimler?

2025-01-05 00:00 - Magazin

İlgili Haberler

Dr. Ersin Arslan, şehit edildiği hastanede düzenlenen törenle anıldı

00:00 - Yerel

Tahmazoğlu, semt pazarlarını ziyaret etti

00:00 - Yerel

Şehitkamil'den Şirinevler'e yeni mesire alanı

00:00 - Yerel

Yılmaz'dan, mahalle ziyaretleri

00:04 - Yerel

Şahinbey Belediyesi denetimlerini aralıksız sürdürüyor

00:03 - Yerel

Günün Manşetleri

Köy Enstitüleri 86 yaşında

04:39 - Gündem

Türkiye'de sistemin üçgeninde kaybolan çocuklar: ‘Cübbe-tesviye-madde’

04:08 - Gündem

Siyah Kalp bugün var mı? Siyah Kalp dizisinin son bölümünde ne oldu?

03:09 - Gündem

Zehra Güneş: Agresif şekilde maçı bırakmamaya çalıştık

02:38 - Gündem

Leon: Sevginin Gücü filminin konusu ne? Leon: Sevginin Gücü filminin oyuncuları kim?

02:09 - Gündem