?>

ABD istihbaratında kriz: Kimliklerini teslim etmeye çağrıldılar

ABD Merkezi Haber Alma Teşkilatının (CIA) son 2 yıl içinde işe alınan bazı çalışanlarını işten çıkarmaya başladığı iddia edildi.

Dünya - 20 saat önce

The New York Times (NYT) gazetesinin haberine göre, söz konusu dönemde alınan bazı memurların CIA genel merkezi haricinde bir yere çağrılarak kimliklerini teslim etmeleri istendi.

CIA'in bir sözcüsü, işten çıkarılmaları doğrularken, NYT'nin konuyla ilgili bilgiye sahip kaynakları, bu kişilerin "deneme süresindeki" memurlar olduğunu belirtti.

Kaynaklar, son dönemde işe alınanların tamamının çıkarılmayacağını ifade etti.

CIA memurlarının neden çağrıldıkları ve neden işlerine son verildiği bilinmezken, kurumda görevli personelin gelişmelerden dolayı endişeli olduğu kaydediliyor.

Teşkilattan bir sözcü, kurumun, son 2 yıl içinde işe alınan personelin çalışma performanslarını değerlendirdiğine işaret ederken, NYT'nin kaynakları ise Çin ve Meksika kartelleriyle ilgili çalışan alanlarda daha az işten çıkarmalar yapıldığına dikkati çekti.

Öte yandan, eski CIA görevlileri ise yeni işe alınan memurların görevden alınmasının bazı boşluklar yaratacağı, bilgi toplama ve çok çeşitli alanları analiz etme çabalarına zarar vereceği uyarısında bulunuyor.

Yeni ABD hükümetinin "federal hükümeti küçültme" çabalarına, CIA personelinin de dahil edildiği öne sürülmüştü.

İddiaya göre, CIA, tüm çalışanlarına "işten çıkmalarına" ilişkin teklifte bulunarak, sosyal haklarını alabileceklerini bildirmişti.

Trump hükümetinin, 6 Şubat'a kadar işlerinden ayrılacak tüm federal çalışanlarına sunduğu tazminat teklifinin, 20 bin personel tarafından kabul edildiği ileri sürülmüştü.

Haftanın Öne Çıkanları

Edip Akbayram hayatını kaybetti!

2025-03-02 20:08 - Gündem

Hakkında gözaltı kararı verilen Dilan Polat: 'Yaşamak istemiyorum'

2025-03-02 02:39 - Gündem

MHP'den Devlet Bahçeli’nin sağlık durumu hakkında yeni açıklama

2025-02-27 18:10 - Gündem

Devlet Bahçeli'den İmralı çağrısı açıklaması

2025-03-01 23:08 - Siyaset

Nagehan Alçı iddiası: Bahçeli, Demirtaş'ı telefonla aradı

2025-03-02 17:39 - Gündem

Son dakika deprem... Marmara Denizi'nde deprem! Çevre illerden de hissedildi...

2025-02-27 01:39 - Gündem

İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu'ndan Abdullah Öcalan'ın çağrısına sert tepki

2025-02-27 20:38 - Siyaset

‘Onun emaneti’ demişti: Yavaş’tan Özgür Özel’e ‘Adnan Beker’ yanıtı

2025-03-05 20:08 - Gündem

Erdoğan, Öcalan'ın çağrısı açıklanırken otoyol şantiyesini ziyaret etti

2025-02-27 19:39 - Siyaset

Memur ve emeklinin zam farkı belli oldu: İşte 2 aylık enflasyon hesabı...

2025-03-03 11:08 - Ekonomi

İlgili Haberler

ABD'de 200 binin üzerinde kişi elektriksiz kaldı

00:38 - Dünya

Grönland, Trump'a meydan okudu: Biz satılık değiliz

15:09 - Dünya

ABD-Kanada arasında ticaret savaşı başladı: Trudeau, Trump'a rest çekti

10:08 - Dünya

Dünyaca ünlü Japon anime yapımcısı 'çocuk pornosu' nedeniyle hapse atıldı

00:08 - Dünya

Rusya'dan, ABD'nin Ukrayna'ya askeri yardımı durdurma kararına ilk yorum

00:08 - Dünya

Günün Manşetleri

İYİ Partili Kavuncu'dan Öcalan'ın mektubuna ilişkin açıklama: 'Muhatap almıyoruz'

16:09 - Gündem

CHP’li Meriç’ten ‘Siber Güvenlik Kanun Teklifi’ne sert tepki: “Bu teklif, anayasal hakları tehdit ediyor”

15:12 - Siyaset

Öztürkmen, Gaziantepli çiftçi, esnaf ve sanatkarların taleplerini Meclis gündemine taşıdı

10:38 - Siyaset

İstismar mağduru ailelerin gelmesi reddedildi: CHP'li milletvekilleri komisyonu terk etti

03:09 - Gündem

3 gündür kayıptı: Ece Gürel sağ olarak bulundu!

02:09 - Gündem