?>

Açılış tartışmalara neden olmuştu: Yönetmen sahnelere açıklık getirdi!

Fransa'nın ev sahipliğindeki 2024 Paris Olimpiyatları'nın 26 Temmuz'da yapılan açılış töreninin sanat yönetmenliğini yürüten Thomas Jolly, Hristiyanlığa hakaret içerdiği gerekçesiyle din otoriteleri ve uluslararası kamuoyu tarafından tepkiyle karşılanan sahne gösterisinde,

Gündem - 7 ay önce

BFMTV’nin Le live Week-end programına konuk olan Paris Olimpiyatları açılış töreninin sanat yönetmeni Thomas Jolly ve kostüm yönetmeni Daphne Bürki tartışma yaratan açılışa ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sunucunun açılış töreninin genel olarak kamuoyunda "çok iyi" karşılandığını ancak "Son Akşam Yemeği" tablosunun canlandırıldığı sahnenin tepki topladığını dile getirmesi üzerine Jolly, tartışma yaratan performansta ilham kaynağının Leonardo da Vinci'nin Hz. İsa'nın havarileri ile yediği yemeği konu alan "Son Akşam Yemeği" isimli tablosu olmadığını belirtti.

Jolly, tartışmalı canlandırma sahnesinde, Hz. İsa’nın değil Yunan mitolojisindeki şarap tanrısı Dionisos’in konu edildiğini ileri sürdü.

Jolly, "İlk başta masaya gelen Dionisos var. Neden Dionisos var. Çünkü Dionisos Yunan mitolojisinde kutlamaların, şarabın tanrısı ve Sen nehri tanrıçası Sequana'nın babası. Burda fikir Olimpos tanrıları ile bağlantılı büyük bir pagan şenliği" ifadelerini kullandı.

Çalışmalarını alay etmek üzerine kurmadığını dile getiren Jolly, amacının "yapıcı ve uzlaştırıcı" bir açılış töreni yapmak olduğunu savundu.

NE OLMUŞTU?

Fransa'nın ev sahipliği yaptığı Olimpiyat Oyunlarının açılış töreninde, "drag queen" (kadın kıyafeti giyip makyaj yapan erkek) performansı, Hz. İsa'yı konu alan "Son Akşam Yemeği" tablosunun tasvir edildiği ve dini inanca saygısızlık yapıldığı gerekçesiyle tepki almıştı.

Fransa Katolik Kilisesine ait X hesabından yapılan açıklamada, "Bu tören, maalesef Hristiyanlıkla alay eden sahneleri içeriyordu, bu durumu derin bir üzüntüyle karşılıyoruz" ifadeleri kullanılmıştı.

Orta Doğu Kiliseler Konseyi (MECC), 2024 Paris Olimpiyatları açılış töreninde yaşananların, özgürlük ve insan onuru kavramlarıyla alakalı mutlak cehaleti ortaya koyduğunu belirtmişti.

Haftanın Öne Çıkanları

Polis alacaklısını eşinin gözü önünde öldürdü!

2024-07-25 21:38 - Asayiş

Gaziantep Dülükbaba'da korkutan yangın, valilikten açıklama...

2024-07-28 17:12 - Asayiş

Uğur Dündar'dan olimpiyat kıyafetlerine 'Pijama gibi!' tepkisi

2024-07-27 21:38 - Gündem

Yönter, azmettiriciye cinayetten 3 saat önce mesaj atmış!

2024-07-24 20:21 - Gündem

Dünyayı gezen Rus YouTuber Tatyana Ozolina Türkiye'de öldü

2024-07-23 14:38 - Dünya

Mustafa Varank hayvanseverleri Numan Kurtulmuş'a şikayet etti: 'Bu çapulcular nasıl oluyor

2024-07-23 13:08 - Siyaset

Özgür Özel 'küfeyi' sırtına aldı: Getir sandığı...

2024-07-26 21:08 - Siyaset

Cemal Enginyurt parti mi değiştiriyor?

2024-07-28 19:08 - Siyaset

'Sokak röportajında MHP'yi eleştireni bulun' talimatı

2024-07-29 22:09 - Gündem

Bakan Yerlikaya; Siirt'te 'GÜRZ-2' operasyonu: 4 terörist etkisiz hale getirildi

2024-07-27 08:39 - Asayiş

İlgili Haberler

Iğdır’da yabancı uyruklu düzensiz göçmen çalıştıran iş yerlerine operasyon

13:09 - Gündem

Ankara'da korkutan fabrika yangını!

13:08 - Gündem

İrfan Can Kahveci’den PUMA Speedcat pop-up’a özel ziyaret

12:39 - Gündem

Bursa’da 450 gramlık BESAŞ ramazan pidesi 20 TL’den satılacak

12:38 - Gündem

Fenerbahçe'de 3 isim ceza sınırında

12:09 - Gündem

Günün Manşetleri

Ankara'da korkutan fabrika yangını!

13:08 - Gündem

Oval Ofis krizinin yankıları sürüyor: Anonymous'tan, Putin-Trump görseli

11:09 - Gündem

Trump’tan Zelenski’ye sert sözler: 'Birdenbire büyük adam oldu'

11:08 - Dünya

ABD, İsrail’e silah pompalamayı sürdürüyor: 3 milyar dolarlık yeni onay!

10:38 - Gündem

Ukrayna Büyükelçiliği'nden Erdoğan-Zelenskiy paylaşımı

09:39 - Gündem