?>

Adalet Bakanı'ndan Ekrem İmamoğlu'na soruşturmaya destek!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Başsavcı Akın Gürlek'e yönelik ifadeleri gerekçesiyle İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında soruşturma açılmasına ilişkin Gerekli hukuki adımların atılacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın dedi.

Gündem - 4 ay önce

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek'e yönelik sözlerinin ardından hakkında dava açıklmasına ilişkin açıklama yaptı.

İmamoğlu'nun adını anmadan yaptığı açıklamada Tunç, İBB Başkanı'nın yargı mensuplarını hedef alan ve yargı sürecini etkilemeye yönelik tehditkar sözleri ettiğini öne sürüp "Türkiye Cumhuriyeti bir Hukuk Devletidir. Anayasamızın 138. maddesine göre; Hâkimler, görevlerinde bağımsızdırlar" dedi.

Tunç sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

"Hiçbir organ, makam, merci veya kişi, yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve hâkimlere emir ve talimat veremez. Başlatılan bir soruşturma veya kovuşturma kesin hükümle sonuçlanıncaya kadar, savcı, hâkim ve mahkemeleri etkilemek amacıyla alenen sözlü veya yazılı beyanda bulunmak suretiyle adil yargılamayı etkilemeye çalışmak, Hukuk Devleti ile bağdaşmaz ve Türk Ceza Kanununa göre suçtur. Bulunulan makamlar, yargı mensuplarını hedef göstermeyi, tehdit etmeyi veya yargı sürecine müdahale etmeyi hiçbir şekilde meşru kılmaz.

Başta İstanbul Cumhuriyet Başsavcımız olmak üzere yargı mensuplarımıza yönelik pervasızca söylenen, hukuk sınırını aşan ve suç teşkil eden açıklamalarda bulunanlar hakkında bağımsız ve tarafsız yargının harekete geçmesinden hiç kimse rahatsız olmamalıdır.

Yargı organlarının bağımsızlığını koruma konusundaki kararlılığımızdan ve yargıya yönelik her türlü baskı ve müdahale girişimine karşı gerekli hukuki adımların atılacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın."

Haftanın Öne Çıkanları

Trabzonspor'da ayrılık: Enis Bardhi

2025-01-15 00:00 - Spor

Menzil'de mülk kavgası,taşlı sopalı birbirlerine girdiler!

2025-01-14 17:08 - Gündem

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat tutuklandı

2025-01-16 19:38 - Gündem

Karşıyaka, Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde elendi

2025-01-16 00:08 - Spor

Mardin'de silahlı kavga: 17 yaşındaki genç hayatını kaybetti

2025-01-17 01:39 - Asayiş

İmamoğlu'ndan hodri meydan: Onayın cezamı milleti rahat bırakın!

2025-01-15 19:09 - Siyaset

Hacı Sabancı kimdir, kaç yaşında? Hacı Sabancı babalık davası sonucu ne oldu?

2025-01-19 00:39 - Biyoğrafi

Sözcü gazetesi sahibi Burak Akbay hakkında yakalama kararı

2025-01-16 21:08 - Siyaset

HTŞ’li bakanlar Ankara’da: Fidan ve Şeybani’den ortak basın açıklaması

2025-01-15 21:38 - Gündem

Fenerbahçe'den Zalgiris karşısında muhteşem geri dönüş!

2025-01-18 00:00 - Spor

İlgili Haberler

Yılmaz Özdil hakkında soruşturma başlatıldı!

23:19 - Gündem

İmamoğlu: Türk Kürt kardeşçe, barış ve refah içinde yaşayacağımız günler uzak değil

19:55 - Gündem

CHP'nin boykot sitesine bir erişim engeli daha

19:52 - Gündem

Demirtaş: Hepimize hayırlı uğurlu olsun!

12:11 - Gündem

Tanju Özcan: Ortada anlaşma var, Türk milletinden gizleniyor!

16:34 - Gündem

Günün Manşetleri

Yılmaz Özdil hakkında soruşturma başlatıldı!

23:19 - Gündem

CHP'nin boykot sitesine bir erişim engeli daha

19:52 - Gündem

Trump: Perşembe günü Türkiye'ye uçabilirim!

18:08 - Dünya

CHP'li Başarır: Bu süreci Şamil Tayyar’dan duymamalıyız!

17:40 - Siyaset

Enginyurt'tan PKK'nın bildirisine sert çıkış: Lozan kırmızı çizgimizdir!

17:29 - Siyaset