?>

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç hakkında suç duyurusu!

Laiklik Meclisi, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç hakkında suç duyurusunda bulundu. Yapılan açıklamada, Diamond Tema hakkında yakalama kararı çıkarılması nedeniyle Adalet Bakanı Yılmaz Tunç hakkında suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi.

Gündem - 3 ay önce

Laiklik Meclisi, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç hakkında suç duyurusunda bulundu. Yapılan açıklamada, Diamond Tema hakkında yakalama kararı çıkarılması nedeniyle Adalet Bakanı Yılmaz Tunç hakkında suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi.

“Yer6 Film” isimli YouTube kanalına konuk olan ve sosyal medya fenomeni Asrın Tok ile “şeriat” konusunda tartışma yürüten "Diamond Tema" hakkında çıkarılan yakalama kararına ilişkin Laiklik Meclisi Adalet Bakanı Yılmaz Tunç hakkında suç duyurusunda bulundu.

Laiklik Meclisi'nden yapılan yazılı açıklamada, Anayasa'nın laiklik ilkesine savaş açan siyasi iktidar ve sözcülerinin yargı aygıtını da sopa olarak kullandıkları belirtildi. Açıklamada, "Geçtiğimiz günlerde, bir dinsel öğretiyi Anayasa’dan doğan özgürlük hakkına dayanarak tartışan Diamond Tema isimli yurttaşımız, Anayasa’ya ve yasalara aykırı bir biçimde Taliban’ı överek, karma eğitimi hedef alan, reşit olmayan kız çocuklarıyla evlenilebileceğini savunan, şeri hukuk propagandası yapan muhatabının iddialarına laikliğe ve laik hukuka dayanarak cevap vermiştir. Anayasa’ya aykırı bir biçimde şeriat çağrısı yapan Cumhuriyet ve laiklik düşmanı 'muhatap'a karşı herhangi bir işlem yapılmazken, bu aykırılığa işaret eden Diamond Tema hakkında yakalama kararı çıkarılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Laiklik Meclisi'nin açıklaması şöyle:

Diamond Tema, Anayasa ve hukuka dayanarak ifade özgürlüğünü kullanmıştır. Bu özgürlüğün karşısında, laikliğe aykırı bir biçimde, kendi dini inancını dayatarak yargı sürecine müdahale girişiminde bulunan Adalet Bakanı hakkında suç duyurusunda bulunduk. 

Anayasa’nın laiklik ilkesine açıkça savaş açan siyasi iktidar ve sözcüleri, yargı aygıtını da sopa olarak kullanmaktadır.

Geçtiğimiz günlerde, bir dinsel öğretiyi Anayasa’dan doğan özgürlük hakkına dayanarak tartışan Diamond Tema isimli yurttaşımız, Anayasa’ya ve yasalara aykırı bir biçimde Taliban’ı överek, karma eğitimi hedef alan, reşit olmayan kız çocuklarıyla evlenilebileceğini savunan, şeri hukuk propagandası yapan muhatabının iddialarına laikliğe ve laik hukuka dayanarak cevap vermiştir.

Anayasa’ya aykırı bir biçimde şeriat çağrısı yapan Cumhuriyet ve laiklik düşmanı “muhatap”a karşı herhangi bir işlem yapılmazken, bu aykırılığa işaret eden Diamond Tema hakkında yakalama kararı çıkarılmıştır.

Laiklik karşıtı gerici çevrelerin Diamond Tema aleyhindeki linç kampanyasının sözcülüğünü üstelenen Yılmaz Tunç ise Adalet Bakanı unvanını kötüye kullanmakla kalmayıp kesin bir dille yargı makamlarına talimat vermiştir. Kendi dini inancını dayatarak bunun cezai bir sonuca ulaşmasını isteyen bakan, ifadeleriyle hem Anayasa’nın laiklik ilkesini bir kez daha ihlal etmiş, hem de Türk Ceza Kanununda düzenlenen Adil Yargılamayı Etkilemeye Teşebbüs ve Yargı Görevi Yapanı Etkilemeye Teşebbüs suçlarını işlemiştir.

Açıktır ki, bu tutum, “Herkes haddini bilecek! Burası Türk İslam ülkesi” diyerek adeta linç çağrısı yapan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’ye, Diyarbakır’da dans eden gruba saldıranlara, Kocaeli’nde “Milli manevi değerlere" aykırılık gerekçesiyle kıyafetleri nedeniyle öğrencileri mezuniyet törenine almayanlara, toplu taşıma aracında bir çifte el ele tutuştukları için saldıranlara alan açmakta, nasıl bir toplumsal yapı hedeflendiğini açıkça ortaya koymaktadır.

Bu nedenlerle Laiklik Meclisi, sözcüleri aracılığıyla Yılmaz Tunç hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştur.

Laik hukuk şeri kurallarla ikame edilemez. Laiklikten Vazgeçmeyeceğiz!

Diamond Tema Yalnız Değildir!

Haftanın Öne Çıkanları

MHP'li İzzet Ulvi Yönter, bu kez Emre Kongar'ı hedef aldı!

2024-06-20 11:30 - Gündem

Babasını köprülerin ücretli olduğuna inandıramadı!

2024-06-18 10:58 - Gündem

İmamoğlu Köln'de: İnanamadım, gerçekten burada mısın?

2024-06-21 19:16 - Gündem

Ayşe Ateş Bakan Tunç ve Yerlikaya’ya seslendi!

2024-06-19 09:48 - Gündem

Ayşe Ateş'ten Akit yazarına sert tepki

2024-06-15 21:26 - Gündem

Diamond Tema hakkında yakalama kararı çıkarıldı!

2024-06-18 16:52 - Asayiş

Şeriatı eleştiren Diamond Tema'ye soruşturma!

2024-06-17 07:20 - Gündem

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç hakkında suç duyurusu!

2024-06-22 18:19 - Gündem

CHP'li Meriç: Kendi vatanımızda misafir hale geleceğiz

2024-06-16 22:33 - Gündem

Dünya Arda Güler'i konuşuyor...

2024-06-19 10:36 - Spor

İlgili Haberler

Meksika mutfağının enfes lezzeti: Enchiladas Tarifi

15:38 - Gündem

Montella'dan Sivasspor'a ziyaret

15:09 - Gündem

Hizbullah, Hasan Nasrallah’ın ölümünü doğruladı

15:08 - Gündem

Batshuayi'den Fenerbahçe ve Beşiktaş yanıtı!

14:38 - Gündem

Latin Amerika'nın lezzet bombası: Pão de Queijo Tarifi

14:09 - Gündem

Günün Manşetleri

Meksika mutfağının enfes lezzeti: Enchiladas Tarifi

15:38 - Gündem

Montella'dan Sivasspor'a ziyaret

15:09 - Gündem

Cami bahçesinde, 27 yaşındaki kadın ölü olarak bulundu

14:39 - Asayiş

Erzurum'da Atatürk büstünü balta ile kıran şüpheli yakalandı

12:09 - Gündem

Ehliyet yenileme süresi ne zaman bitecek? Yenilenmeyen ehliyetler iptal mi olacak?

10:09 - Gündem