?>

Ahat Andican İYİ Parti'den istifa etti!

Ahat Andican, kurucuları arasında bulunduğu İYİ Parti'den istifa ettiğini duyurdu.

Siyaset - 2 yıl önce

Ahat Andican, kurucuları arasında bulunduğu İYİ Parti'den istifa ettiğini duyurdu: "Ne yazık ki bugün geldiğimiz noktada yönetim ile siyasal ve yapısal açıdan uyumlu bir çalışma yürütme imkanı kalmamış durumdadır."

Eski Devlet Bakanı ve önceki dönem İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahat Andican, kurucuları arasında bulunduğu partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Kişisel Twitter hesabında yaptığı açıklamada "Ne yazık ki bugün geldiğimiz noktada İYİ Parti Yönetimi ile siyasal ve yapısal açıdan uyumlu bir çalışma yürütme imkanı kalmamış durumdadır" diyen siyasetçi, 'bugün itibariyle partisiz muhalefet saflarına katıldığını' söyledi. 

Andican'ın açıklaması şöyle:

"Bugün itibarıyla kurucusu ve milletvekili olmaktan onur duyduğum İYİ Parti üyeliğimi sonlandırmış bulunuyorum. Daha önce iki dönem milletvekilliği, bir dönem bakanlık yapmış bir siyasetçi olarak, korku ve baskı ikliminin hakim olduğu bir dönemde, Cumhuriyet değerleriyle ve Atatürk Türkiye’siyle kavgalı bir zihniyete karşı mücadele etmenin milli bir görev olduğu inancıyla elimi taşın altına koymuş, İYİ Parti kurucusu olmuştum.

Meclisin 27. Dönemi boyunca yüzlerce TV programına çıkmış, bazı meclis konuşmaları sosyal medyada bir milyondan fazla izlenmiş, seçim bölgelerinde cadde, mahalle, sokak ve ev düzeyinde saha çalışmaları yapmış bir milletvekili olarak İYİ Partiye gerektiği şekilde hizmet etmiş olduğuma inanıyorum. Kuşkusuz takdir yüce milletimizindir. Ne yazık ki bugün geldiğimiz noktada İYİ Parti Yönetimi ile siyasal ve yapısal açıdan uyumlu bir çalışma yürütme imkanı kalmamış durumdadır.

'PARTİSİZ MUHALEFET SAFLARINA KATILMIŞ BULUNUYORUM'

Diğer taraftan oy için devletin tüm kurum ve kaynaklarını insafsızca kullanmaktan, din suistimali yapmaktan, vatandaşlık satmaktan, cumhuriyet düşmanlarını meclise taşımaktan, yalan sloganlar ve montaj videolarla halkı aldatmaktan çekinmeyen bu zihniyet küçük bir farkla da olsa seçimleri kazanmıştır ve iktidarını sürdürmektedir.

Dolayısıyla mücadele devam etmelidir. Bu nedenle 'Partisiz Muhalefet' saflarına katılmış bulunuyorum. Bugünden sonra sade bir vatandaş olarak bulabildiğim her mecrada yukarıda tanımladığım zihniyete karşı mücadeleyi sürdüreceğim.

Geçmiş yasama döneminde oylarıyla beni meclise taşıyan, takdirleriyle cesaretlendiren, yapıcı eleştirileriyle yol gösteren güzel yurdumun tüm insanlarına teşekkür ediyor, en içten sevgi, saygı ve esenlik dileklerimi sunuyorum."

Haftanın Öne Çıkanları

Menzil tarikatının 'tövbe seansı' gündem oldu!

2023-06-11 19:55 - Gündem

Alkollü içkilere yüzde 40 ve üzeri zam geliyor!

2023-06-10 09:31 - Ekonomi

Leman, bu kez ekmek zamlarını çizdi

2023-06-11 20:34 - Gündem

Esad, Suriye sokaklarında dürüm yiyerek gezdi

2023-06-08 18:34 - Dünya

Müjdat Gezen Tiyatrosu kapanıyor!

2023-06-09 20:32 - Kültür & Sanat

Can Atalay için özgürlük talebine müdahale

2023-06-08 19:44 - Gündem

Yeni Akit yazarı AKP'li Özlem Zengin'i hedef aldı!

2023-06-11 11:13 - Gündem

Başarır: Sen koskoca Cumhurbaşkanısın, o 16 yaşında!

2023-06-11 20:51 - Siyaset

Sedat Peker'den aylar sonra paylaşım!

2023-06-10 16:14 - Gündem

Apple, Türkiye’deki ürünlerine üçüncü kez zam yaptı!

2023-06-08 11:21 - Teknoloji

İlgili Haberler

Hüseyin Baş'tan iktidara 'özgürlükçü sivil anayasa' cevabı

17:24 - Siyaset

DEM Parti ve Adalet Bakanı Tunç görüşmesinin tarihi belli oldu

12:39 - Siyaset

Mehmet Pamuk kanayan yaraya parmak bastı!

00:06 - Siyaset

Saadet Partisi'nden erken seçim koşulu: '6 ay daha beklerim'

01:38 - Siyaset

Yavuz Ağıralioğlu'ndan Erdoğan'a: Milletiniz size CHP’yi yenin diye iktidar vermedi

02:38 - Siyaset

Günün Manşetleri

Hüseyin Baş'tan iktidara 'özgürlükçü sivil anayasa' cevabı

17:24 - Siyaset

Mahfi Eğilmez'den altın değerlendirmesi: 'Düşüş bekleyecek ortam...'

17:08 - Gündem

Altındağ Belediyesi'nde işçilere saldırı ve zorla istifa iddiası!

16:09 - Gündem

Liselerde protestolar hızla yayılıyor, öğrenciler öğretmenlere sahip çıkıyor...

12:41 - Gündem

Sosyal medyada tepki çekti: Erkek sporculara ‘normal doğum’ pankartı!

08:08 - Gündem