8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla basın toplantısı düzenleyen AK Parti Gaziantep İl Kadın Kolları Başkanı Dilan Ensari Şahin, “Bugün emek veren, alın teri döken, üreten tüm kadınların günü… 8 Mart kadınların ekonomik, politik ve sosyal hayatta eşit haklara sahip olabilme mücadelelerinin bir sembolü” dedi.
AK Parti Gaziantep İl Kadın Kolları Başkanı Dilan Ensari Şahin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasına, İl Başkanı Fatih Muhaddis Fedaioğlu, İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Durmuş, Şehitkamil İlçe Kadın Kolları Başkanı Yasemin Karaca Ersöz, Şahinbey İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatmagül Aslandağ ve il-ilçe yönetim kurulu üyeleri katılım sağladı.
“BİRİ DİĞERİNDEN ÜSTÜN DEĞİLDİR”
AK Parti Gaziantep İl Kadın Kolları Başkanı Dilan Ensari Şahin, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan "Bizim gönül ve fikir dünyamızda kadın ve erkek, Allah’ın kulu olmakla da vatandaş olmakla da eşittir, biri diğerinden üstün değildir. Üstünlük gayrettedir, üretkenliktedir, ilimdedir, ahlaktadır, merhamettedir, erdemli olmaktadır." der. Bu anlayışla; AK Parti olarak bizler kadınların bireysel özgürlükleri ve sosyal hayattaki varlıkları için gösterdikleri çabayı, bir lütuf değil, bir 'hak mücadelesi' olarak görüyoruz. Kadın ve erkeğin bir bütünün iki eşit yarısı olduğuna ve Türkiye Yüzyılında adalet içinde birlikte bir toplum inşa edeceğimize inanıyoruz” dedi.
“AK PARTİ HÜKÜMETLERİMİZ PEK ÇOK KONUDA ÖNCÜ ADİM ATMIŞTIR”
“Cumhuriyetle birlikte Türk kadını birçok ülkeden önce seçme ve seçilme hakkına sahip oldu. Ancak bu haklarını tam olarak uzun yıllar kullanamadılar. 2013 yılında kamusal alanda kılık kıyafet özgürlüğünün getirilmesi ile kadınlar arasındaki ayrımcılığı tamamen ortadan kaldırdık” diyen Şahin, “7 Haziran 2015 tarihinde kadınlar seçme ve seçilme hakkini tam olarak kullanmaya başladı. 1935 yılında yüzde 4.1 olan parlamentodaki kadın oranımız 2002 yılına kadar hiç aşılamamıştı. Bu oran 23 yıldır peyderpey artarak bugün yüzde 20'ye ulaştı. Yasakların tarihe gömülmesi, 81 ilde açtığımız üniversiteler ile bugün üniversiteye devam eden kız öğrenci sayısında büyük bir artış yaşandı. Kız öğrencilerin üniversitede okullaşma oranı iktidara geldiğimiz 2002 yılından bugüne hızla yükselerek yüzde 52lere ulaştı. ASELSAN, HAVELSAN ve TÜBITAK gibi kurumlarımızda, TEKNOFEST gençliğimizle, kadın mühendislerimiz ve teknoloji şirketlerimizle yeni bir hikâye yazıyoruz. Bugün kadınlar siyasetten ekonomiye akademiden sanata kadar her alanda önemli görevler üstleniyor. Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı duruşu ile AK Parti hükümetlerimiz kadına karşı şiddet, eğitim, siyasi temsil, ekonomik eşitsizlik gibi pek çok konuda öncü adım atmıştır. Bugün kadınlar sadece evde değil iş hayatında, siyasette sivil toplumda ve sahada aktif olarak yer alıyor. AK Parti olarak Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde kuruluşumuzun ilk gününden bu güne kadın hakları konusunda pek çok düzenlemeyi hayata geçirdik. Bunlardan bazıları; Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 10. maddesine "Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir" hükmünü ekledik. 2005 yılında Türk Ceza Kanunu'na 'kadına karşı şiddet suçtur' ilkesini getirdik. 2010 yılında kadın erkek fırsat eşitliğini daha da güçlendirerek Anayasamıza 'pozitif ayrıcalık' ilkesini ekledik. Her zaman vurguladığımız gibi eğitimi en önemli fırsat eşitliği aracı olarak gördük. Kadınların eğitim seviyelerinin yükselmesi, toplumsal kalkınmamıza da önemli katkılar sağladı; bugün üniversite mezunu kadınların is gücüne katılma oranı yüzde 68.8'e ulaştı. SÖNiM, Kadın Konuk Evi, KADES, Elektronik Kelepçe, ALO 183 gibi uygulamaları hayata geçirerek kadına karşı şiddete önlemeye yönelik önemli adımlar atıldı. Aile içi şiddeti şikâyete tabi olmaktan çıkardık. Daha pek çok alanda tarihi nitelikte adımlar attık. Bu çabalarımız neticesinde de en az bir eğitim düzeyini tamamlama oranı kadınlarda yüzde 70'lerden yüzde 90'lar seviyesine ulaştı” açıklamalarında bulundu.
“DAHA YAPILACAK ÇOK İŞ OLDUĞUNUN FARKINDAYIZ”
Şahin, “Elde ettiğimiz kazanımların yanında, daha yapılacak çok iş olduğunun farkındayız. AK Parti olarak, kadın haklarına ve eşitliklerine yönelik mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Kadınların güçlü olduğu bir toplum, geleceğe daha emin adımlarla ilerleyecektir. Kadın ve erkeği birbirinden üstün görmeyen yüce dinimiz ve kadim kültürümüzün mensubu olarak; evinde, fabrikada, tarlada, kendi isinin başında, alin teriyle, emeğiyle fedakârca destan yazan tüm kadınların başarılarıyla gurur duyuyoruz. Kadın hakları konusundaki çalışmalarımızı kararlıkla sürdüreceğimizi bir kez daha ifade ediyor ve 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü en içten duygularımla kutluyorum” diye konuştu.
“HER ALANDA BİZLERE İLHAM VERİYORLAR”
AK Parti Gaziantep İl Başkanı Fatih Muhaddis Fedaioğlu, “Kadınlarımız; sevgileri, fedakârlıkları ve emekleriyle hayatın her alanında bizlere ilham veriyor. Güçlü kadınlar, güçlü Türkiye’nin ve güçlü bir geleceğin teminatıdır. Bu anlamlı günde, vatanımız için canını feda eden şehitlerimizin kıymetli annelerini ve Gazze’de zulme direnen cesur kadınları da rahmetle ve saygıyla anıyorum. Onların mücadelesi, insanlık adına bir vicdan çağrısıdır. Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” şeklinde konuştu.
“KUTLU OLSUN”
İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Durmuş, “Kadınların eşit haklarla toplumsal hayatın her alanında hak ettikleri yerlerini almalarıyla dünyanın daha uzlaşmacı, müreffeh ve adil olacağı bilinciyle tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü en içten duygularla kutluyoruz” dedi.
“ÜLKEMİZ KADINLARIN VARLIĞIYLA YÜKSELİYOR”
Şehitkamil İlçe Kadın Kolları Başkanı Yasemin Karaca Ersöz, “Bugün ülkemiz; bilimde, sanatta, siyasette, ekonomide ve hayatın her alanında kadınların varlığıyla yükseliyor. Bütün kalbimiz ve desteğimizle kadınlarımızın yalnızca bir gün değil, her gün güçlü olması için gayret ediyoruz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun” diye konuştu.
“KADINLAR TARİH YAZMIŞTIR”
Şahinbey İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatmagül Aslandağ ise, “Kadın; cesaretiyle, azmiyle ve fedakârlığıyla tarih boyunca destan yazmıştır. Hayatın her alanında emekleri ve özverileriyle toplumu şekillendiren tüm kadınlarımızı saygı ve minnetle selamlıyorum. Günümüz kutlu olsun” dedi.