?>

Akaryakıt depolama tesislerinde arife değişikliği

EPDK, bazı akaryakıt depolama tesisleri için tarife değişikliğine gittiğini duyurdu. Kurul kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ekonomi - 2 gün önce

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), bazı akaryakıt şirketlerinin depolama ve iletim tarifelerinde değişikliğe gitti.

Konuya ilişkin kurul kararları, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, TP Petrol Dağıtım AŞ'nin Antalya Dolum ve Depolama Tesisi ve Yarımca Tesisi ile SOCAR Turkey Akaryakıt Depolama AŞ'nin Aliağa Akaryakıt Depolama ve Dolum Tesisi'ne ilişkin depolama ve iletim tarifesi tadil edilerek onaylandı.

TP Petrol Dağıtım AŞ'nin Antalya Dolum ve Depolama Tesisi için günlük depolama hizmet bedeli, kurşunsuz benzin (95 oktan) için metreküp başına 0,66 lira, motorin için ise 0,48 lira olarak belirlendi.

Münferiden fiyatlandırılan hizmetler kapsamında alınacak yan hizmet bedeli, kara ve deniz yoluyla yapılacak teslim alma ve teslim etme için metreküp başına benzin ve motorin için 18,03 lira olarak tespit edildi.

Şirketin Kocaeli'deki Yarımca Tesisi'nde ise günlük depolama hizmet bedeli, kurşunsuz benzin (95 oktan) için metreküp başına 0,66 lira, motorin için 0,48 lira oldu. Münferiden fiyatlandırılan hizmetler kapsamında alınacak yan hizmet bedeli, ulusal marker enjeksiyonu için metreküp başına 4,75 lira, ulusal marker muhafazası için ise motorinde litre başına aylık 4,75 lira oldu.

Teslim alma ve teslim etme hizmet bedeli, deniz yoluyla motorin için metreküp başına 12,34 lira, kara yoluyla benzin ve motorin için metreküp başına 18,03 lira olarak belirlendi.

EK İLETİM HİZMET BEDELİ

Öte yandan, SOCAR Turkey Akaryakıt Depolama AŞ'nin İzmir'deki Aliağa Akaryakıt Depolama ve Dolum Tesisi İskele Hatları'na ilişkin iletim hizmeti bedeli benzin ve havacılık yakıtı için metreküp başına 5,56 lira, motorin, biodizel ve denizcilik yakıtı için metreküp başına 4,68 lira olarak tespit edildi. Depolama hizmeti alınması halinde, tarifeye esas boru hatlarının kullanımında ek iletim hizmet bedeli talep edilmemesi kararlaştırıldı.

Ayrıca, Aliağa Akaryakıt Depolama ve Dolum Tesisi'ndeki Star ve TÜPRAŞ Hattı'na ilişkin iletim hizmeti bedeli, benzin için metreküp başına 5,80 lira, motorin, biodizel, havacılık yakıtı ve deniz motorini türleri için metreküp başına 6,90 lira olarak belirlendi.

Haftanın Öne Çıkanları

ROK: Ekrem İmamoğlu en az 6-7 sene hapiste kalacak!

2025-03-21 11:04 - Gündem

AKP’li Birinci’den skandal paylaşımlar: ‘Bir emrinize bakarız’

2025-03-21 04:05 - Gündem

Tanju Özcan'dan sine-i millet çağrısı

2025-03-19 17:00 - Siyaset

Özgür Çelik’ten yurttaşlara çağrı: ‘Ekrem Başkanımızı savunmak için Maltepe'de buluşalım!’

2025-03-18 22:30 - Siyaset

Bahçeli'den 'kurucu önder' ve 'Öcalan' açıklaması: Kim ne derse desin

2025-03-16 18:39 - Siyaset

CHP’li Meriç: Şaibeli sınavlarla kadrolaşan FETÖ’nün diplomaları iptal edilmeli!

2025-03-18 09:15 - Siyaset

Bahçeli'den Özgür Özel'e 'uyarı': Yargıya saygı duy, partinde otur

2025-03-21 17:16 - Siyaset

Uruguay ve Brezilya maçları öncesi... Arjantin'den flaş Lionel Messi kararı!

2025-03-17 00:00 - Spor

İmamoğlu ile birlikte yatay geçiş yapmışlardı: İşte geçiş yapanların tam listesi…

2025-03-18 22:25 - Gündem

Bahçeli'den Kavacık muhtarına telefon

2025-03-17 21:05 - Siyaset

İlgili Haberler

SGK'den açıklama geldi: Bayram ikramiyelerinin ödeme tarihi belli oldu

00:02 - Ekonomi

Merkez, İmamoğlu gözaltısı sonrası ne kadar döviz sattı?

00:39 - Ekonomi

İmamoğlu'na gözaltı sonrası döviz uçtu, zamlar başladı! İlk sırada akaryakıt var...

00:38 - Ekonomi

Reuters hesabı: Merkez Bankası ne kadar 'dolar' sattı?

00:09 - Ekonomi

Dolar yükseliyor, borsa devre kesiyor: Şimşek'e göre tereddüt yok

12:08 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Beşiktaş-Galatasaray derbisinin bilet fiyatları belli oldu!

19:09 - Gündem

İBB Başkan Vekili seçimi ne zaman? İBB Başkan Vekili kim olacak?

18:39 - Gündem

Manisa'da yurttaşlar sandıklara akın etti: Z kuşağından özür diliyorum onlar harikaymış

18:38 - Gündem

Ankara Valiliği, ODTÜ'ye metro ve otobüs seferlerini durdurdu

18:09 - Gündem

CHP'nin ön seçiminde oy sayısının 10 milyonu geçmesi bekleniyor...

17:43 - Gündem