?>

AKP'li belediyeden kafeye yılbaşı süsü tebligatı

Ordu Büyükşehir Belediyesi, kentte bir kafede yapılan yılbaşı süslemelerinin kaldırılması için tebligat gönderdi. Sosyal medyada artan tepkiler üzerine belediye geri adım attı.

Gündem - 1 yıl önce

Ordu Büyükşehir Belediyesi, kentte bir kafede yapılan yılbaşı süslemelerinin kaldırılması için tebligat gönderdi. Sosyal medyada artan tepkiler üzerine belediye geri adım attı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi (OBB) İlkafım İlçesi Sırrıpaşa Caddesi'nde faaliyet gösteren işyerlerine gönderdiği tebligatta, dükkanların izinsiz olarak süslenen camlarını 3 gün içinde kaldırmalarını istedi. Aksi takdirde cezai işlem uygulanacağı belirtildi.

Sırrıpaşa Caddesi'nde faaliyet gösteren esnaflara gönderilen tebligatta, dükkanların camlarına yapılan süslemelerin kaldırılması için üç günlük bir süre tanındığı bildirildi. Avukat Deniz Akbıyık sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Kuzenimin Ordu'da kafesi var. Her özel günde ayrı bir konsept ile Ordu'nun görüntüsünü güzelleştiriyorlar, 4 senedir de her yılbaşı süsleme yapıyorlar. Bu sene yılbaşı süslerinin kaldırılması için ihtar gönderilmiş" dedi.

Tebligatta şu ifadeler yer aldı:

“Ordu Büyükşehir Belediyesi Proje ve İnşaat Dairesi Başkanlığı Etüt Projeler ve Kent Estetiği Şube Müdürlüğü’nün 2021/22 Nolu Kent Estetiği Kurulu Kararına İstinaden; Altınordu ilçesi Düz Mahalle Sırrıpaşa Caddesinde faaliyet gösteren işyerinizin dış cephesinde izinsiz olarak yapmış olduğunuz süslemelerinizi 3 (üç) gün içerisinde kaldırmanız, aksi takdirde cezai işlem uygulanacağı hususu tarafınıza tebliğ olur.”

Kuzenimin Ordu'da kafesi var. Her özel günde ayrı bir konsept ile Ordu'nun görüntüsünü güzelleştiriyorlar, 4 senedir de her yılbaşı süsleme yapıyorlar. Bu sene yılbaşı süslerinin kaldırılması için ihtar gönderilmiş. Hayırdır yılbaşı süsü yasaklandı mı? @OrduBBld @mhilmiguler pic.twitter.com/TsRNZ7Ue5U

— Av. Deniz Akbıyık (@denizakb3) December 16, 2023

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI, GERİ ADIM ATILDI

Avukat Akbıyık, geri adım atıldığını paylaştı. Akbıyık şunları dedi:

"Az önce tüm işletmelere zabıtalar gelip ihtarları geri toplamışlar, yetkililer "izin vermeye" karar vermiş. Gerçekten size ve sosyal medyanın iyiye kullanıldığında yarattığı güce bayılıyorum! İtünün yılbaşı ağacı önünde nöbet bekler gibi hissettim, susmadığımızda geri adım atıyorlar, atacaklar. Olay hiçbir zaman tek bir ağaçtan ibaret olmadı."

Haftanın Öne Çıkanları

Cem Gürdeniz'den Murat Bardakçı'ya yanıt

2023-12-10 21:40 - Gündem

Piyade Teğmen Eril Alperen Emir şehit oldu!

2023-12-12 23:57 - Asayiş

Savcının odasından fotoğraf paylaşan avukattan açıklama

2023-12-14 10:49 - Gündem

Faruk Koca, AKP'den ihraç istemiyle disipline sevk edildi!

2023-12-11 23:57 - Gündem

Hasan Bitmez'in son konuşması gündem oldu!

2023-12-14 18:54 - Gündem

AKP'li belediyeden kafeye yılbaşı süsü tebligatı

2023-12-16 18:52 - Gündem

'Yaşar Okuyan hayatını kaybetti' iddiasına yalanlama

2023-12-15 19:52 - Gündem

Hafize Gaye Erkan: İstanbul'da kiralar çok pahalı; ev bulamadık!

2023-12-16 11:01 - Ekonomi

Sinan Ateş'in ablasının paylaşımı gündem oldu!

2023-12-15 17:37 - Gündem

Halil Umut Meler hakemliği bırakıyor

2023-12-12 11:43 - Gündem

İlgili Haberler

Minguzzi’nin adı yaşayacak

05:09 - Gündem

Deniz Berktay ile Kuzeyden Notlar: Türk dünyası ve Gagavuz sorunu

05:08 - Gündem

Öğrencinin barınma hakkı gasp edildi

04:38 - Gündem

Antalya Devlet Opera ve Balesi 'Don Kişot' balesinin prömiyerini sahneledi

03:39 - Gündem

Murat Sancak'tan transfer iddialarına yanıt: 'Berke Özer'i değil...'

03:38 - Gündem

Günün Manşetleri

AKP’li isimler, Dilek İmamoğlu ve CHP’li kadın siyasetçilere hakaret etti: Yapılanlar tesadüf değil

05:38 - Siyaset

Minguzzi’nin adı yaşayacak

05:09 - Gündem

Donun vurduğu üretici kara kara düşünüyor: Tek çözüm ‘afet bölgesi ilanı’

04:39 - Ekonomi

Özel projeler yok keyfi atama var

04:09 - Eğitim

Murat Sancak'tan transfer iddialarına yanıt: 'Berke Özer'i değil...'

03:38 - Gündem