?>

AKP’li patrona karşı başlattılar: Fernas Madencilik işçilerinden ‘yalın ayak’ protesto

Fernas Madencilik işçilerinin Manisa'nın Soma ilçesinden Ankara’ya başlattıkları yürüyüş devam ediyor. Ankara'nın Polatlı ilçesine doğru yürüyen işçiler, iş güvenliği ve düşük ücretleri protesto etmek amacıyla yürüyüşlerine yalın ayak olarak devam ediyor.

Gündem - 5 ay önce

Fernas Madencilik işçilerinin Manisa'nın Soma ilçesinden Ankara’ya başlattıkları yürüyüş devam ediyor.

Fernas Madencilik şirketi AKP Batman milletvekili Ferhat Nasıroğlu’na ait.

İşçiler, "Maden işçisi yalın ayak yürüyor", "Ankara Ankara patronları saklama", "Birleşe birleşe kazanazacağız" sloganları eşliğinde Ankara'nın Polatlı ilçesine doğru yalın ayak yürüyor.

Yürüyüşte işçilerin yanında olan CHP Afyon İl Başkanı Faruk Duha Erhan, "Madencilerimizi Afyonkarahisar'dan uğurlamıştık şimdi ise Sivrihisar'da kendileri ile beraberiz. Fernas maden işçileri adım adım sonra doğru yaklaşıyorlar, Ankara'ya yaklaşıyorlar. Bir muhatap bulmak istiyorlar. Mutlaka bulacakların inanıyorum. Yarın sabah Ankara'da olacaklar. Bu yolun bu zorlu yolculuğun sonunda, haklarını elde edecekler" dedi.

“ÇIPLAK HAKİKATİ DİLE GETİRMEK İÇİN…”

Bağımsız Maden İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu şunları söyledi:

"Maden işçileri yalın ayak yürüyorlar. Anayasanın 51'inci maddesi onları korumuyor. Türk Ceza Kanunu'nun 118'inci maddesi patronları caydırmıyor. İşçi sağlığı iş güvenliği kanunlarını 13'üncü maddesine göre çalışmaktan kaçınma hakkını kullanıyorlar. İçeride ölüm riski var. Üç defa bu ocak boşaltıldı. İşten atıldılar. İlk önce 6 kişi atıldı. Sonra 8 kişi atıldı. Bugün diğer arkadaşlara işten çıkış kağıtları geliyor. Bunun karşısında çıplak hakikati dile getirmek üzere kışın bu soğuğunda yalın ayak yürüyerek, halka durumun çıkışsızlığını, çaresizliğini mücadele dışında bir yolunun olmadığını Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne yalın ayak yürüyerek göstermek istiyor maden işçileri. Madencinin bu sesinin, duyulması bu sorunun ivedilikle çözülmesi gerektiğine dair bir şey. 'Biz ölüyoruz. Yaşamak istiyoruz. Bu yüzden böyle yürüyoruz. Bu yüzden böyle yürüyoruz' diyor maden işçileri."

Haftanın Öne Çıkanları

BDDK müdürünün düğününde bankalardan takı yağdı: Süleyman Soylu ve MHP'den gövde gösterisi!

2024-09-25 09:09 - Gündem

İsrail Ordusu: Hizbullah lideri Nasrallah'ı öldürdük!

2024-09-28 12:39 - Dünya

Miray'ı ezerek ölümüne neden olmuştu... Öğretmenden savunma: Aracın sensörleri uyarı vermedi

2024-09-24 22:08 - Asayiş

Ciro Immobile'den hakem tepkisi: 'Özür diliyorum ama...'

2024-10-01 00:08 - Spor

Prof. Dr. Ufuk Akçiğit Cumhuriyet’e konuştu: 'Türkiye için bir mucize gerekiyor'

2024-09-30 05:08 - Ekonomi

Güvenli Ödeme Sistemi ikinci eldeki tüm alım satım işlemlerinde zorunlu hale geldi

2024-09-30 04:39 - Gündem

Korku dolu anlar... Etrafa ateş açan şahıs polisi vurdu!

2024-10-01 01:08 - Asayiş

'Okula gidiyorum' diye evden çıktı: 15 yaşındaki Yüsra'dan haber alınamıyor

2024-09-24 21:39 - Asayiş

Özgür Özel, Hüseyin Can Güner’in düğün törenine katıldı

2024-09-29 01:08 - Siyaset

'Nasrallah öldürüldü' mesajının ardından... İran dini lideri Hamaney'den ilk açıklama

2024-09-28 14:08 - Dünya

İlgili Haberler

Bakan Bayraktar'dan fiyat artışı açıklaması, tarih verdi!

18:39 - Gündem

Husumetlisine sokak ortasında kurşun yağdırdı

18:38 - Gündem

İngiltere'de Jose Mourinho yorumu! 'Futbol tarihinin en büyük intikam turu'

18:09 - Gündem

Şişli’de park halindeki otomobil alev alev yandı

17:39 - Gündem

Hilede rekor... O peynir markası her ürünüyle ifşa listesine girdi!

17:38 - Gündem

Günün Manşetleri

Husumetlisine sokak ortasında kurşun yağdırdı

18:38 - Gündem

Öztürkmen: Eğitimin geleceğini gerici dernekler belirleyemez!

18:26 - Siyaset

CHP’li Meriç, SGK’nın raporlu ilaç kısıtlamasını meclise taşıdı

18:23 - Siyaset

Bakan Kurum: Fatma Şahin verdiği sözü tuttu!

18:20 - Yerel

Yavuz Ağıralioğlu Gaziantep’e geliyor

18:15 - Siyaset