?>

AKP’nin Meclis’e soktuğu HÜDA PAR’lı ‘zehir saçtı’: CHP’li vekilden sert tepki!

HÜDA PAR Mersin milletvekili Faruk Dinç, TBMM’de yaptığı konuşmada Kemalizmi hedef aldı. Dinç “Kürt meselesinin sebebi Kemalizm'dir. Çözümü de İslam’dadır” ifadelerini kullandı. Dinç’e tepki gösteren CHP’li vekil Gülcan Kış “Cumhuriyet sayesinde konuşabiliyor, mi

Siyaset - 1 ay önce

AKP listelerinden TBMM’ye giren HÜDA PAR’lı milletvekillerinin Cumhuriyet değerlerine saldırıları sürüyor.

HÜDA PAR Mersin milletvekili Faruk Dinç, bugün Meclis’te yaptığı konuşmada “Kürt meselesinin sebebi Kemalizm'dir. Çözümü de İslam’dadır” dedi.

Dinç şunları söyledi:

”Bizi kardeş kılan İslam'dır dedik. İslam'dır dediğimiz için birileri hopluyor zıplıyor. Başkaları da çalıştay yapıyor ses yok, hatta el yükselten, devlet vaat eden zat tam tuşlara basarak HÜDA PAR'a iftira atıyor.

Biz biliyoruz sizin düşmanlığınız İslam’adır. Derdiniz İslam’ladır.

Kürt meselesinin sebebi Kemalizm'dir. Çözümü de İslam'dadır. Siz bize çözümün zehri olan Kemalizmi öneriyorsunuz, bize bu zehri yutturmaya çalışıyorsunuz. Kemalizm zehirdir. Biz bu zehri yutmayacağız. İlacımız olan aziz İslam’la kardeş olacağız. Ve hep birlikte Türk’üyle, Kürt’üyle, Arap’ıyla, Zaza’sıyla kardeşçe bu ülkede yaşayacağız. Bizim hakkımızda iftirada bulunanlarla ayrıca mahkemede hesaplaşacağız."

CHP'Lİ VEKİLDEN SERT TEPKİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Dinç’in söz konusu ifadeleri sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Kış, şunları yazdı: 

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’in kalbinde, Gazi Meclisimizde, Mersin Milletvekili Faruk Dinç’in Cumhuriyet’e, laikliğe ve Atatürk’e yönelik alçakça saldırısını Mersin Milletvekili olarak şiddetle kınıyorum!

Kemalizm zehir değil, aksine bu ülkenin harcı, temeli, çimentosudur! Anayasa’nın 66. maddesi açıktır: “Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Türkiye halkına Türk milleti denir!” Bu ülkenin Türk’ü, Kürt’ü, Arap’ı, Zaza’sı, Çerkes’i, Boşnak’ı, Laz’ı Cumhuriyet’in eşit yurttaşlarıdır!

Cumhuriyet, etnik ayrımları aşarak hepimizi tek bir çatı altında buluşturmuş, özgür kılmıştır! İşte o çatı, Mustafa Kemal Atatürk’tür! Atatürk, sizin yobaz yağmurlarınızı engelleyen, bu milletin üzerine çökmeye çalışan karanlığı durduran sarsılmaz çatıdır!

Ve ben, Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’te, Mersin’i bir kadın milletvekili olarak temsil etmekten onur duyuyorum! Kadınları yok sayan, kazanılmış haklarımıza göz diken zihniyetin karşısında dimdik duracağım!

Siz, Cumhuriyet’i ve laikliği hedef alarak bu milleti bölmeye çalışıyorsunuz! Ama bilin ki TBMM, gericiliğin, bölücülüğün, Cumhuriyet düşmanlarının kürsüsü olamaz, olmayacaktır!

Atatürk ve silah arkadaşları bu vatanı emperyalizmin pençesinden kurtarırken, siz ve sizin zihniyetiniz ya mandacılığın peşindeydiniz ya da düşmanla iş birliği yapıyordunuz! Cumhuriyet sayesinde konuşabiliyor, milletvekili olabiliyorsunuz ama Cumhuriyet düşmanlığını sürdürecek cesareti de yine Cumhuriyet’in hoşgörüsünden alıyorsunuz!

Ama bilin ki biz buradayız! Biz Mustafa Kemal’in askerleriyiz! Cumhuriyet’i, laikliği, Atatürk’ün mirasını sonuna kadar savunacağız! Bu ülkeyi gericiliğin karanlığına teslim etmeyeceğiz!”

DAHA ÖNCE İSLAM HUKUKU'NU ÖVMÜŞTÜ

HÜDA PAR’ın Diyarbakır’da düzenlediği “Kürt Meselesine İnsani Çözüm Çalıştayı” iktidar çevrelerinde de tartışma konusu olmuştu.

Faruk Dinç daha önce emniyet ve yargı sisteminin ailenin korunmasında yetersiz kaldıklarını savunmuş ve çözümün Kuran’ın Nisa suresi 35’inci ayetinin uygulanmasında olduğunu söylemişti. 

Haftanın Öne Çıkanları

Şehitkamil'den Karşıyaka'ya semt sahası

2025-02-17 00:00 - Yerel

Ekrem İmamoğlu katledilen Mattia Ahmet Minguzzi'nin ailesini ziyaret etti: 'Yüreğimiz sızladı

2025-02-14 17:08 - Siyaset

Birleşik Metal İş Sendikası Şube Başkanı Deniz Ilgan hayatını kaybetti

2025-02-17 21:08 - Gündem

Son Dakika... Bingöl'de 4.8 büyüklüğünde deprem

2025-02-16 00:09 - Gündem

Kanser tedavisi görüyordu... 'Kahtalı Mıçe' hayatını kaybetti!

2025-02-15 09:08 - Gündem

Osman Gökçek: 'Ben babamın günahını çekmek zorunda değilim'

2025-02-13 03:09 - Siyaset

Survivor'da kim elendi? 16 Şubat'ta adaya kim veda etti, eleme adayı kim oldu?

2025-02-17 04:09 - Gündem

Gaziantep Havalimanında 'tanımlanamayan cisim' paniği: Uçuşlar durdu!

2025-02-18 01:09 - Gündem

MHP Şahinbey’den engelli vatandaşlara anlamlı destek

2025-02-17 00:18 - Yerel

Ankara'da dehşet... Eski eşini bıçakla katletti!

2025-02-19 00:39 - Asayiş

İlgili Haberler

Meclis'te tek ses: AKP dışındaki hiçbir partinin yasa teklifi kanunlaşmıyor

04:39 - Siyaset

Resmen ilan edildi: CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu!

03:39 - Siyaset

Meral Akşener 'İmamoğlu' sessizliğine devam ediyor: Tutuklandığı gün fotoğrafı ortaya çıkt

03:09 - Siyaset

Saraçhane'de Ümit Özdağ'ın mektubu okundu: 'Siz Türkiye’nin geleceğine sahip çıkıyors

03:08 - Siyaset

TKP’den 3 şehirde protesto: ‘Seçme ve seçilme hakkımıza sahip çıkıyoruz!’

01:39 - Siyaset

Günün Manşetleri

Sakarken Marmaray'da siyaseti çekecek nasıl olur göstermek istedim

07:09 - Gündem

CHP, milyonların desteğiyle İmamoğlu’nun adaylığını ilan etti: İmamoğlu resmen aday

05:38 - Gündem

Hâkim ve personel adliye binasından koşarak kaçtı!

05:09 - Gündem

Türkiye sandık başında: CHP'nin tarihi önseçimi ve İmamoğlu'na destek

04:38 - Gündem

Arda Güler'den Dominik Szoboszlai'ye dikkat çeken hareket!

04:08 - Gündem