?>

Alman basını, kritik mektubu ortaya çıkardı: Bakanlar arasında 'Ukrayna' krizi!

Alman Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAZ) gazetesi, Almanya Maliye Bakanı Christian Lindner'in Savunma Bakanı Boris Pistorius ve Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock'a gönderdiği mektubu ortaya çıkardı. Mektupta, Almanya'nın Ukrayna'ya askeri yardımını sınırlamak zorunda

Dünya - 7 ay önce

Alman Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAZ) gazetesi, Almanya Maliye Bakanı Christian Lindner'in Savunma Bakanı Boris Pistorius ve Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock'a gönderdiği mektubu ortaya çıkardı.

Lindner'in, iki bakana gönderdiği mektupta, "Almanya'nın Ukrayna'ya askeri yardımını sınırlamak zorunda kalacağını, çünkü mevcut bütçenin bu amaç için yeni para sağlamadığını bildirdiği" ifade edildi.

Gazeteye göre, bunun nedeni başbakanlık ve maliye bakanlığı tarafından alınan tasarruf tedbirleri. Halihazırda onaylanmış olan askeri teçhizat Kiev'e teslim edilmeye devam edecek, ancak Savunma Bakanlığı'nın ek talepleri Şansölye Olaf Scholz'un talebi üzerine artık desteklenmeyecek.

Gazete, blokajın şimdiden yürürlüğe girdiğine dikkat çekti. Gazete, Almanya'dan Ukrayna'ya planlanan askeri desteğin önümüzdeki yıl neredeyse yarıya inmesini ve 2027'de mevcut miktarın onda birinden daha azına düşmesinin beklendiğini yazdı.

Maliye Bakanı Christian Lindner'in, Ukrayna'ya yönelik fonlarda ciddi bir azalma beklemediği belirtildi. Ona göre gelecekte para, artık federal bütçeden değil, dondurulmuş Rus varlıklarından gelecek.

Gazeteye göre Lindner, Ukrayna'nın bu parayla “askeri ihtiyaçlarının önemli bir bölümünü karşılayabileceğini” düşünüyor. Eğer bu başarılı olursa, Berlin'in Kiev'i finanse etmesine bir süreliğine gerek kalmayacak. Ancak gazete, G7 ülkelerinin kararının uygulanmaktan uzak ve yasal olarak tartışmalı olduğunu vurguladı.

Alman hükümetinden bir kaynak gazeteye yaptığı açıklamada, Almanya'nın artık Ukrayna'ya destek konusunda herhangi bir söz veremeyeceği bir noktaya geldiklerini söyledi.

Almanya, ABD'den sonra Ukrayna'nın en büyük ikinci silah tedarikçisi konumunda. Almanya, gelecekte Ukrayna'ya yaklaşık 28 milyar avroluk harcama yapmayı taahhüt etti.

Ülkede 2025 bütçe anlaşmasına göre, Ukrayna'ya askeri yardım için bu yılki ödeneğin yarısı olan dört milyar avro tahsis edilecek.

Haftanın Öne Çıkanları

Sokak röportajında Instagram yasağına tepki gösteren kadın tutuklandı!

2024-08-12 18:39 - Gündem

Dekan Savaş Duman'dan Alpay Özalan'a 'saldırı' tebriği: Çok şık oldu...Elinize sağlık!

2024-08-17 11:09 - Siyaset

Sosyal medyanın gündeminde: AKP trolü Furkan Bölükbaşı’nın arama geçmişi ortaya çıktı

2024-08-13 19:38 - Gündem

İmamoğlu'ndan 'kredi' tepkisi: Partizanlığın dibi...

2024-08-10 21:19 - Siyaset

İyi parti'den istifa ederek Akp'ye geçen Ahmet Ersagun Yücel kimdir?

2024-08-14 17:08 - Siyaset

İmamoğlu'ndan kentsel dönüşüm çağrısı

2024-08-16 23:20 - Gündem

Erdoğan'ın o sözleri yargıya taşınıyor: 'Cibiliyeti bozuk', 'Ev zencileri'...

2024-08-11 13:09 - Siyaset

Son dakika... Hamza Dağ açıkladı: 15 belediye başkanı ve 2 milletvekili AKP'ye geçiyor

2024-08-13 13:38 - Siyaset

Murat Kurum'a konuşması sırasında şok protesto!

2024-08-10 18:56 - Gündem

Armağan Çağlayan'dan Kemal Kılıçdaroğlu'a: CHP Kurultayı'nda yeniden aday olacak mısınız ?

2024-08-11 23:09 - Siyaset

İlgili Haberler

Avrupa Yeşilleri'nden İmamoğlu tepkisi: Türkiye'deki durum daha da kötüleşti

01:09 - Dünya

Myanmar'da 7.7 ve 6.4 büyüklüğünde deprem: Ölü ve yaralı sayısı belli oldu!

00:09 - Dünya

Trump'ın bir kararnamesi daha engellendi

00:08 - Dünya

Gazze'de felaket derinleşiyor: 'Vahşet suçlarının işaretleri var'

00:38 - Dünya

Rusya'dan Kursk açıklaması: Bölge geri alındı! Ukrayna 70 binden fazla asker kaybetti

00:09 - Dünya

Günün Manşetleri

Mansur Yavaş: Bu milletin gençleri cesareti Atatürk'ten öğrendi!

13:36 - Siyaset

Dilek İmamoğlu: Annelerin ahını aldığınız için yenileceksiniz!

13:10 - Gündem

Ali Mahir Başarır haciz konulan Porsche marka aracını paylaştı: 'Ne kadar lüks değil mi?'

06:08 - Siyaset

Ümit Özdağ Silivri'den paylaştı: '66 gündür ilk kez...'

05:39 - Gündem

Erkan Baş: Adalet için birleşmeliyiz

04:38 - Siyaset