?>

Alman Büyükelçi’den tepki çeken açıklama

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de yaşadığı gerilimle ilgili skandal ifadelere bir yenisi daha eklendi.

Dünya - 4 yıl önce

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de yaşadığı gerilimle ilgili skandal ifadelere bir yenisi daha eklendi. Yunanistan Parlamentosu'nda konuşan Almanya'nın Atina Büyükelçisi Ernst Reichel, "AB Konseyi çok yakında Türkiye'ye sopasını gösterecek" dedi.

Türkiye ve Yunanistan arasında Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilimde tansiyonu yükselten açıklamalar yapılmaya devam ediyor. 24-25 Eylül’de AB liderlerinin bir araya geleceği zirve öncesi, bu kez açıklama Almanya’nın Atina Büyükelçisi Ernst Reichel’dan geldi.

Reichel, Türkiye’yle ilgili skandal benzetmeler kullandı. Yunanistan Parlamentosu Avrupa Daimi Komitesi’nde konuşan Reichel, “Karşımızda zor bir komşu var. Bu bir sorun çünkü sadece Türkiye değil başka bir zorlu komşu olan Rusya da var. Türkiye’yi ikna etmek zorundayız. Mesele nasıl ikna edeceğimiz. Bence doğru cevap havuç ve sopa yaklaşımı. AB Konseyi çok yakında Türkiye’ye sopasını gösterecek” diye konuştu.

Reichel, dönem başkanlığına vurgu yaparken, “Zorlu bir dönemden geçiyoruz. Almanya dönem başkanlığı için Türkiye meselesi çok önemli. Bu mesele dönem başkanlığımıza başlarken sunduğumuz raporda yer almıyor. Çünkü zaman içinde işler değişti” ifadelerini kullandı.

‘MERKEL VE MAAS YAKINDAN İLGİLENİYOR’

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Dışişleri Bakanı Heiko Maas’ın konuyla yakından ilgilendiğini belirten Reichel, “Başbakan Merkel askeri çatışmanın önlenmesini, gerilimin azaltılmasını ve deniz yetki alanlarının barışçıl bir şekilde belirlenmesini kişisel meselesi olarak görüyor. Ve şimdiye kadar da bir miktar başarı elde etti. Araştırma gemisi Oruç Reis, Meis’ten çekildi. Yakında bir sonraki aşama olan istikşafi görüşmelere geçeceğiz” dedi.

MICHEL DE GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Havuç ve sopa yaklaşımını geçtiğimiz günlerde AB Konseyi Başkanı Charles Michel de gündeme getirmişti. Michel, Reuters’a yaptığı açıklamada, “Havuç ve sopa yaklaşımını içeren dış politikamızdaki araçları tespit edeceğiz; ilişkileri geliştirmek için hangi araçlara sahip olduğunu ve bize saygı gösterilmemesi halinde hangi araçlarla karşılık vermemiz gerektiği üzerinde değerlendirmeler yapacağız. Saygı görmek istiyoruz” diye ifadelerini kullanmıştı.

 !#**h24755**#! 

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'te bir ikamette Kalaşnikof ele geçirildi!

2020-09-14 20:33 - Asayiş

17 milyonluk şeker torbası satacak!

2020-09-16 19:08 - Gündem

Ankara'da kum fırtınası...

2020-09-12 16:38 - Gündem

AYM üyesinden Soylu’ya ‘bisiklet’ yanıtı!

2020-09-15 19:39 - Gündem

Mehmet Teymur gözyaşlarıyla uğurlandı

2020-09-13 18:51 - Yerel

RTÜK'ten muhalif kanallara ceza!..

2020-09-16 17:26 - Gündem

Galatasaray 3-1 Gaziantep FK

2020-09-12 20:41 - Spor

Sergen Yalçın’ın testi pozitif çıktı!

2020-09-12 12:52 - Spor

Cinsel istismarı öven kadın pes dedirtti!

2020-09-15 22:56 - Gündem

Yunan Cumhurbaşkanı: Savaşa hazırlıklı olmalısınız

2020-09-14 16:17 - Dünya

İlgili Haberler

Trump'tan medya kuruluşlarına müdahale: Bütçe kısıtlaması getirdi

10:09 - Dünya

Kızıldeniz’de gerginlik tırmanıyor: ABD ve İngiltere Yemen'i bombaladı, Husiler ve İran rest çeti!

10:08 - Dünya

TikTok erişime kapatıldı: Arnavutluk'ta halk sokağa çıktı!

07:39 - Dünya

Vatikan'dan Papa'nın sağlık durumu ile ilgili yeni açıklama

00:39 - Dünya

Son Dakika... Trump'tan Husilere karşı savaş ilanı: Uçaklar harekete geçti, ölüler var!

23:39 - Dünya

Günün Manşetleri

Araçta sıkıştılar! Tokat'ta otomobil elektrik direğine çarptı: Yaralılar var...

11:39 - Gündem

Trump'tan medya kuruluşlarına müdahale: Bütçe kısıtlaması getirdi

10:09 - Dünya

Kızıldeniz’de gerginlik tırmanıyor: ABD ve İngiltere Yemen'i bombaladı, Husiler ve İran rest çeti!

10:08 - Dünya

AKP'li Mesut Özil Almanya'da iftara katıldı: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın selamını getirdim

01:09 - Siyaset

Kan donduran cinayet: Katili, içki şişesindeki 'parmak' izi yakalattı

00:08 - Asayiş