?>

Şüpheli ölüm: Hedef gösterilen yaşlı kadın yanarak can verdi

Ankara'da, AKP'li belediyenin 'köpeklerin toplama operasyonu' sırasında sosyal medyada hedef gösterilen 81 yaşındaki Ülker Güleryüz, kaldığı barakada çıkan yangında yanarak hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma çağrısı yapıldı.

Asayiş - 2 ay önce

Ankara'nın Altındağ ilçesinde bir gecekonduda çıkan yangında, mahallede 'Necla Teyze' olarak bilinen hayvansever Ülker Güleryüz (81) yaşamını yitirdi.

Güleryüz, AKP'li belediyenin sokak köpeklerini toplama operasyonu sırasında sosyal medyada hedef gösterilmişti.

Yangın, saat 19.50 sıralarında Altındağ ilçesi Gültepe Mahallesi 745'inci sokakta bulunan, mahalleli arasında Necla Teyze olarak bilinen ve baktığı sokak hayvanlarıyla tanınan Ülker Güleryüz'ün yaşadığı gecekonduda çıktı.

ŞÜPHELİ ŞEKİLDE HAYATINI KAYBETTİ

Gecekondudan yükselen alevlerin gören çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin çalışmalarıyla yangın söndürülürken, evde mahsur kalan Güleryüz, dışarı çıkartıldı.

Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Güleryüz'ün hayatını kaybettiği tespit edildi. Kadının cenazesi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

İtfaiye ve polis ekiplerinin yaptığı ilk incelemelere göre yangının evde bulunan elektrikli sobadan kaynaklı çıktığı belirtilirken, kundaklama ihtimali de araştırılmak üzere geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

AÇIKÇA HEDEF GÖSTERİLDİ

Bu arada Ülker Güleryüz, dün (18 Şubat) sabah saatlerinde beslediği köpeğini almaya gelen belediye ekiplerine tepki gösterdiği ve çevredekilerin yaşanan bu anları cep telefonu ile kaydettiği ortaya çıktı.

Altındağ Belediyesi, sokak köpeklerini toplamak amacıyla gündüz saatlerinde harekete geçti. Bu sırada Gültepe Mahallesi’nde bir barakada tek başına yaşayan 'Necla Teyze', belediye ekiplerine tepki gösterdi.

'Necla Teyze', köpeklerin kendisine ait olduğunu belirterek, belediyenin köpekleri bırakmasını istedi. Ancak yaşlı kadının ısrarlarına rağmen belediye ekipleri köpekleri alıp bölgeden ayrıldı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, yaşlı kadına yönelik "Şunların kafasına sıkacaksın", "Meşe değneği ile dövmek lazım bu kadını" ve "Bu ittaparları yakasım var" gibi nefret içerikli yorumlar yer aldı.

'KUNDAKLAMA' İDDIASI

Yangını haber alan hayvanseverler ise bölgeye gelirken, komşu Yasemin Ünal, Güleryüz ile en son saat 17.00 sıralarında eve girmeden konuştuğunu ve evde tüp ya da ocak kullanılmadığını ifade etti.

Bu yüzden evin kundaklanmış olabileceğini belirten Ünal, "Ben yangını gördüm, koştum kapısını kırdım. Bağırdım, 'Necla Teyze çık' diye, belki o sırada kalktı, düşmüş. Dumandan mı zehirlendi yanarak mı öldü bilmiyorum, büyük ihtimalle yanarak öldü. Suyla söndürmeye çalıştım ama söndüremedim" dedi.

SORUŞTURMA ÇAĞRISI

Yangın haberini aldıktan sonra olay yerine gelen Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Haydar Özkan ise "Sabah Altındağ Belediyesi ekipleri teyzenin çipli köpeğini almışlar, akşam da sosyal medyada hayvan düşmanı hesaplar teyzeyi hedefe koymuşlar. 80 yaşında bir kadının hayvanlarını almak nedir? Bu hedef göstermelerin sonucunda teyzemiz burada yanarak can verdi. Teyzemizi hedef gösteren bütün hesaplar hakkında soruşturma açılmasını istiyoruz" dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Şehitkamil'den Karşıyaka'ya semt sahası

2025-02-17 00:00 - Yerel

Ekrem İmamoğlu katledilen Mattia Ahmet Minguzzi'nin ailesini ziyaret etti: 'Yüreğimiz sızladı

2025-02-14 17:08 - Siyaset

Birleşik Metal İş Sendikası Şube Başkanı Deniz Ilgan hayatını kaybetti

2025-02-17 21:08 - Gündem

Son Dakika... Bingöl'de 4.8 büyüklüğünde deprem

2025-02-16 00:09 - Gündem

Son dakika deprem... AFAD duyurdu! Ege Denizi'nde korkutan deprem: İzmir'den de hissedildi

2025-02-12 12:09 - Gündem

Kanser tedavisi görüyordu... 'Kahtalı Mıçe' hayatını kaybetti!

2025-02-15 09:08 - Gündem

Osman Gökçek: 'Ben babamın günahını çekmek zorunda değilim'

2025-02-13 03:09 - Siyaset

Survivor'da kim elendi? 16 Şubat'ta adaya kim veda etti, eleme adayı kim oldu?

2025-02-17 04:09 - Gündem

Gaziantep Havalimanında 'tanımlanamayan cisim' paniği: Uçuşlar durdu!

2025-02-18 01:09 - Gündem

Ankara'da dehşet... Eski eşini bıçakla katletti!

2025-02-19 00:39 - Asayiş

İlgili Haberler

Okula tüfekle gelen müdür yardımcısı hakkında inceleme

00:08 - Asayiş

Kırmızı bültenle aranan şahıs Bodrum'da yakalandı!

00:39 - Asayiş

Piyasa değeri 10 milyar TL... 20 ton uyuşturucu imha edildi

00:00 - Asayiş

Ağaçın altından uyuşturucu hap ve esrar çıktı

00:39 - Asayiş

Kastamonu'da eşini öldüren polis memuruna ağırlaştırılmış müebbet hapis

00:09 - Asayiş

Günün Manşetleri

Müsavat Dervişoğlu'ndan 'Cumhurbaşkanı adaylığı' sorusuna yanıt

02:38 - Siyaset

Mario Lemina'dan şampiyonluk mesajı: 'Yarış falan yok...'

02:08 - Gündem

Gönül Dağı dizisinin 'Taner'i' Berk Atan trafik kazası geçirdi

01:39 - Gündem

İstanbul Valiliği, CHP'nin Filistin eylemi için seçtiği yeri uygun bulmadı

22:38 - Gündem

CHP'li eski belediye başkanı Çetin Bozkurt gözaltına alındı

21:38 - Gündem