?>

Antalya'da 6 günde 8 ceset bulundu!

Antalya'da sahilde cinsiyeti ve kimliği belirsiz iki ceset daha bulundu. Böylece, Antalya sahillerinde bulunan ceset sayısı, 6 günde 8'e yükseldi.

Asayiş - 1 yıl önce

Antalya'da sahilde cinsiyeti ve kimliği belirsiz iki ceset daha bulundu. Böylece, Antalya sahillerinde bulunan ceset sayısı, 6 günde 8'e yükseldi.

Antalya'nın Serik ilçesinde bir otelin sahilinde iki ceset bulundu. Böylece son altı günde Antalya sahillerinde bulunan ceset sayısı, sekize yükseldi.

Serik ilçesi Kadriye Mahallesi'nde bir otelin sahilinde, sabah saatlerinde iki ceset bulundu. Otel çalışanlarının ihbarıyla olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri yaptıkları incelemede, sahilde 500 metre aralıklı cinsiyeti ve kimliği belirsiz iki ceset buldu. Cesetler, savcı incelemesinin ardından Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Göçmen faciası şüphesi

Öte yandan çarşamba günü Alanya ve Manavgat sahillerinde bir çocuk ve 1 yetişkin cesedinin bulunmasının ardından önceki gün de Manavgat'ta iki, Serik'te bir ceset bulundu. Dün ise Aksu sahilinde bir ceset tespit edildi. Son günlerde Antalya sahillerinde karaya vuran cesetlerin, bir kaçak göçmen teknesinin batmasından kaynaklanmış olabileceği üzerinde duruluyor.

Ege'de de kıyıya ceset vurdu

Antalya ve Hatay'ın ardından bugün sabah saatlerinde Muğla'da da sahile kadın cesedi vurmuştu. Cenazenin kolları ve bacaklarının bir bölümünün olmadığı görülmüştü. 

YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

Açıklama şu şekilde:

"Antalya ve Muğla Sahillerine vuran Cansız Bedenlerle İlgili Açıklama:

Son 6 günde Antalya kıyılarına 8, Muğla kıyılarına 1 olmak üzere toplam 9 cansız beden vurdu.

Antalya'da kıyıya vuran cansız bedenlerden birinin, bir süre önce kaybolan M.Ş.E'ye ait olduğu değerlendirilmektedir. Kesin sonuç adli tıp incelemesi sonrası ortaya çıkacaktır.

Antalya'da kıyıya vuran diğer cansız bedenlerin kıyafetlerinin üretim yerinin Suriye olduğu tespit edildi. Geçtiğimiz ay Lübnan ile Suriye arasındaki sahil bölgesinden yaklaşık 90 kişiyi taşıyan bir teknenin Kıbrıs’a doğru hareket ettiği, saatler sonra tekneyle bağlantının kesildiği ve müteakiben teknenin kaybolduğu belirlenmiştir.

Meteorolojik veriler ise son bir haftadır hâkim rüzgârın Güney'den estiği;  dalgaların Güney Doğu yönünden geldiğini göstermektedir. Bahse konu cansız bedenlerin akıntı, rüzgâr ve dalga sebebiyle Antalya kıyı hatlarına sürüklenebileceği ihtimali değerlendirilmektedir.

Muğla’da kıyıya vuran cansız bedenin ise 

6 Ocak 2024 tarihinde Kurtoğlu Burnu 13 mil güneyinde kaybolan 3 düzensiz göçmenden biri olabileceği değerlendirilmiştir. 

Sahile vuran cansız bedenlerle ilgili kimlik tespit çalışmaları devam ediyor.  Kolluk birimlerimiz Cumhuriyet Savcılıklarımızla koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürmektedir."

ANTALYA VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Antalya Valiliği, dün, son 5 günde Antalya sahillerinde 6 cansız beden bulunmasına ilişkin yazılı açıklama yapmıştı. Açıklamada şu ifadeler yer almıştı:

"Basın yayın organlarında yer alan ve Antalya kıyılarında bulunan cansız bedenlerle ilgili olay yeri inceleme ekiplerince yapılan incelemeler neticesinde; kıyıya vuran 6 cansız bedenden birinin bir süre önce kaybolan M.Ş.E.´ye ait olduğu değerlendirilmektedir. Nihai sonuç adli tıp incelemesi sonucu ortaya çıkacaktır.

<div data-it="{"index":7,"id":0,"tracker":[{"type":"history","parameter":"page","url":7},{"type":"google"},{"type":"gemius","variable":"gemiusID","id":""}]}">

"LÜBNAN'DAN SURİYE'YE GÖÇMEN TAŞIYAN TEKNE KAYBOLDU"

Diğer 5 cansız bedene ait ayakkabı ve kıyafetlerin üretim yerinin Suriye olduğu belirlenmiştir. Lübnan'ın Ankara Büyükelçiliği tarafından 11 Aralık 2023 tarihinde Lübnan ile Suriye arasındaki sahil bölgesinden yaklaşık 90 kişiyi taşıyan bir teknenin Kıbrıs´a doğru hareket ettiği, saatler sonra tekneyle bağlantının kesildiği ve müteakiben teknenin kaybolduğu bildirilmiştir.

<div data-it="{"index":8,"id":0,"tracker":[{"type":"history","parameter":"page","url":8},{"type":"google"},{"type":"gemius","variable":"gemiusID","id":""}]}">

"HAKİM RÜZGAR SÜRÜKLÜYOR"

Son bir haftalık meteorolojik kayıtlar incelendiğinde, hâkim rüzgârın Güney ve dalganın Güney Doğu yönünden geldiği tespit edilmiş olup, muhtemel teknenin batması sonucunda bahse konu cansız bedenlerin akıntı, rüzgâr ve dalga sebebiyle ilimizin kıyı hatlarına sürüklenebileceği ihtimali değerlendirilmektedir. 2023-2024 yıllarında Antalya ilinde herhangi bir düzensiz göçmen grubuna ilişkin intikal etmiş bir kaza/olay veya kayıp bildirimi bulunmamaktadır."

Haftanın Öne Çıkanları

CHP'li Şencan, İYİ Partili vekile dava açtı!

2024-01-17 09:33 - Siyaset

CHP’li Meriç: Doktorlar gidiyor, tedaviler aksıyor!

2024-01-16 11:18 - Yerel

İddia: Hafize Gaye Erkan'ın babası çalışanını işten kovdu!

2024-01-18 10:27 - Gündem

Hafize Gaye Erkan'ın babası Erol Erkan konuştu

2024-01-20 13:50 - Gündem

Ümit Özdağ'dan Halil Konakçı'ya "Zibidi" yanıtı!

2024-01-20 17:44 - Gündem

Erkan Baş'tan TKP'ye Kadıköy resti: Aday çıkaracağız... 

2024-01-17 13:50 - Siyaset

Saray’ın günlük masrafı 3 bin 500 emeklinin maaşı...

2024-01-21 11:58 - Gündem

Merkez Bankası Başkanı Erkan'ın babasıyla ilgili yeni iddialar

2024-01-20 11:16 - Gündem

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu başladı

2024-01-19 09:29 - Gündem

Hafize Gaye Erkan sessizliğini bozdu!

2024-01-19 09:44 - Gündem

İlgili Haberler

Okula tüfekle gelen müdür yardımcısı hakkında inceleme

00:08 - Asayiş

Kırmızı bültenle aranan şahıs Bodrum'da yakalandı!

00:39 - Asayiş

Piyasa değeri 10 milyar TL... 20 ton uyuşturucu imha edildi

00:00 - Asayiş

Ağaçın altından uyuşturucu hap ve esrar çıktı

00:39 - Asayiş

Kastamonu'da eşini öldüren polis memuruna ağırlaştırılmış müebbet hapis

00:09 - Asayiş

Günün Manşetleri

Behiç Ak sanatseverlerle buluştu

04:39 - Gündem

İstanbul Adliyesi önünde tutuklu gençlerin anne ve babaları balon uçurdu: ‘Özgürlükleri için’

04:09 - Gündem

Filistin için protesto düzenleyen gençlerin AKP Ankara İl Başkanlığına yürüyüşüne izin verilmedi

03:38 - Gündem

Mesut Bakkal'dan flaş sözler: 'Sorun bensem bırakıyorum'

03:09 - Gündem

Müsavat Dervişoğlu'ndan 'Cumhurbaşkanı adaylığı' sorusuna yanıt

02:38 - Siyaset