?>

Arınç: Bir sene evvel 70 liraya doldurduğum poşeti...

AKP'nin 31 Mart'ta aldığı ağır yenilgiyi yorumlayan Arınç, "AKP, Cumhur İttifakı'nı sürdürürken muhafazakâr demokrat kimliğine geri dönebilir. Bunun formülü bende gizli" dedi, Mehmet Uçum'a ağır sözlerle yüklendi.

Gündem - 8 ay önce

AKP kurucularından Bülent Arınç, Gazete Duvar'dan Can Bursalı'ya konuştu. AKP'nin 31 Mart'ta aldığı ağır yenilgiyi yorumlayan Arınç, "AKP, Cumhur İttifakı'nı sürdürürken muhafazakâr demokrat kimliğine geri dönebilir. Bunun formülü bende gizli" dedi, Mehmet Uçum'a ağır sözlerle yüklendi.

Saray'ın sesi Mehmet Uçum'a tepki gösteren Arınç, "Maalesef hukuk politikalarına yön veren Uçum soyadlı bir zat, milli yargı, milli olmayan yargı ayrımını yaparak literatüre çok saçma sapan bir şey soktu" dedi.

Arınç'ın söyleşisinde dikkat çeken ifadeler yer aldı.

Bülent Arınç “Markete gidiyorum, öncesinde 70 liraya doldurduğum poşeti şimdi 170 liraya dolduramıyorum” dedi.

TBMM eski Başkanı Bülent Arınç şöyle konuştu: “Bir sene evvel 70 liraya aldığın, doldurduğum poşeti şimdi 170 liraya dolduramıyorum. Et fiyatı almış başını gitmiş. En son hanımla markete gittiğimde 609 lira tuttu aldıklarım. İçinde et, peynir yok. Maliyet enflasyonu var Türkiye'de. Maliyetler düşmedikçe enflasyon daha da artacak.”

MEHMET UÇUM'A ZEHİR ZEMBEREK SÖZLER

Arınç, Can Atalay davasındaki tutumu nedeniyle Cumhurbaşkanı Danışmanı Mehmet Uçum’a tepki gösterdi. Sinan Ateş davası, seçimler ve AKP’nin son durumu hakkındaki görüşlerini anlattı.

‘MİLLİ YARGI LAFINI GETİREN KENDİNİ BİLMEZ KİŞİ…’

Arınç, şunları söyledi: “Maalesef hukuk politikalarına yön veren Uçum soyadlı bir zat, milli yargı, milli olmayan yargı ayrımını yaparak literatüre çok saçma sapan bir şey soktu. Yargıtay burada milli yargı, güya Anayasa Mahkemesi başka bir yargı. Anayasa varsa uygulanır. Uygulanırken sıkıntı doğuyorsa, gücünüz varsa değiştirilebilir.

O milli yargı lafını getiren, kendini bilmez kişiye şunu söylemek istiyorum ki, 30 sene avukatlık yapmış, barodan da 50 yıl plaketini almış bir arkadaşları olarak, Türkiye’de her mahkeme, AİHM hariç milli yargıyı temsil eder. Çünkü gerekçeli kararının başında, ‘Türk milleti adına’ der. Yanlışlıklar çok. Türkiye’de insanları şahsi hürriyetlerinden mahrum etmek, özellikle de Can Atalay özelinde çok yanlıştır. Bunun süratle düzeltilmesi lazım.”

‘EN BÜYÜK ŞEHİRLERİ BİRKAÇ DEFADIR KAYBEDİYORUZ’

31 Mart yerel seçimlerinde AKP’nin aldığı yenilgiyi de yorumlayan Arınç, “Sonuç istediğimiz gibi olmadı. AK Parti bir başarı kazanmadı, bunu açıkça ifade edeyim. Ama başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere AK Parti’nin önündeki insanların hiç birisi mağlubiyet kelimesini de, yenilgi kelimesini de kullanmak istemezler. En büyük şehirleri kaybediyoruz, hem de kaç defadır kaybediyoruz. Kazandığımız yerleri de oylarımız düşerek kazanıyoruz” şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Menzil tarikatında liderin oğulları birbirine girdi!

2024-06-29 18:36 - Gündem

Türkiye-Suriye sınır hattında korkutan gerilim!

2024-07-01 19:31 - Asayiş

Ayşe Ateş, kendisine yöneltilen taciz içerikli mesajı ifşa etti!

2024-06-27 20:16 - Gündem

Kayseri’de tehlikeli gerginlik, halk sokağa döküldü!

2024-06-30 23:11 - Asayiş

Ayşe Ateş: Sessiz sessiz çöken savunmalar...

2024-07-02 20:21 - Gündem

Sinan Oğan, CHP'li Öztürkmen'in açıkladığı mülkleri kabul etti

2024-06-30 09:14 - Gündem

Celal Şengör'den Bakan Tekin'e: Elimde olsa tutuklarım!

2024-06-28 19:20 - Gündem

Erdoğan'dan 'Beşar Esad' açıklaması

2024-06-28 16:16 - Gündem

Türkiye, EURO 2024'te çeyrek finale yükseldi

2024-07-02 23:50 - Spor

HSK üyesine büyü yaptıran hakimin suç ortağı savcı da ihraç edildi!

2024-06-27 11:40 - Gündem

İlgili Haberler

Elazığ’da korkutan kaza: Otomobil apartman boşluğuna uçtu

15:09 - Gündem

Bolu Valiliği duyurdu: Ramazan ayında mesai saatleri değişti!

15:08 - Gündem

Mersin merkezli 2 ilde tefecilik operasyonu!

14:39 - Gündem

Duplantis, sırıkla atlama 11. kez dünya rekorunu kırdı

14:38 - Gündem

Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye sert çıkış! 'Şuursuzlar'

14:08 - Gündem

Günün Manşetleri

Elazığ’da korkutan kaza: Otomobil apartman boşluğuna uçtu

15:09 - Gündem

Mersin merkezli 2 ilde tefecilik operasyonu!

14:39 - Gündem

Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye sert çıkış! 'Şuursuzlar'

14:08 - Gündem

Trump’tan Zelenski’ye sert sözler: 'Birdenbire büyük adam oldu'

11:08 - Dünya

Daltonlar suç örgütünün yöneticilerinden Sinan Memi İstanbul'a getirildi

09:38 - Asayiş