?>

Arnavutköy’de iş yerlerine silahlı saldırı operasyonu: 5 tutuklama

İstanbul Arnavutköy'de iki iş yerinin kurşunlanmasına ilişkin düzenlenen operasyonda 7 kişi gözaltına alındı. Silahlı saldırıyı organize ettiği belirlenen şüphelilerden 5'i tutuklandı.

Asayiş - 1 ay önce

Arnavutköy’de emlak ofisi ve sigorta şirketine yönelik silahlı saldırıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 7 şüpheli gözaltına alındı.

Saldırganlar çalıntı motosikletle kaçtı İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, 25 Şubat’ta Boğazköy İstiklal Mahallesi'ndeki bir emlak ofisi ile Merkez Mahallesi'ndeki sigorta şirketine yönelik saldırılar sonrası inceleme başlattı. Emlak ofisinin camlarına 5, sigorta şirketine ise 2 kurşun isabet ettiği belirlendi.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, saldırıyı beyaz kasklı, siyah giyimli iki kişi gerçekleştirdi. Plakasız siyah bir motosikletle olay yerine gelen saldırganların, ateş açtıktan sonra hızla kaçtıkları tespit edildi.

Polis ekipleri, olaydan kısa bir süre sonra Arnavutköy Mustafa Kemal Paşa Mahallesi'nde terk edilmiş halde bir motosiklet buldu. Yapılan incelemede, motosikletin çalınmış ve tescil kaydı bulunmadığı anlaşıldı. Motosiklet üzerinde İ.A. isimli şüpheliye ait parmak izi tespit edildi.

OPERASYONLA YAKALANDILAR

Soruşturmayı derinleştiren ekipler, saldırganların motosikleti terk ettikten sonra bir taksiye binerek kaçtığını belirledi. Şüphelilerin, Fatih Mahallesi’ndeki bir sitede saklandığı bilgisine ulaşan polis, operasyon düzenledi. S.S.D., Özgür Y., Ferhat C. ve Ferdi C. yakalanarak gözaltına alındı.

Şüphelilerden Özgür Y'nin 'hükümlü ve tutuklunun kaçması' suçundan kaydı olduğu, 10 yıl kesinleşmiş hapis cezası ve 15 bin lira para cezası bulunduğu tespit edildi. Ferhat C'nin 4 yıl 2 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğu, Ferdi C'nin ise 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan sabıkalı olduğu öğrenildi.

Operasyonda, ruhsatsız bir tabanca, tabancaya takılı 8 fişek ve olayda kullanıldığı değerlendirilen motosiklet kaskı ele geçirildi.

ORGANİZATÖR VE TETİKÇİ DE YAKALANDI

Şüphelilerden İ.A.'nın ifadesi doğrultusunda, saldırıyı organize eden ve iş yerlerine ateş açan isimler de tespit edildi. Mehmet S. ve Yusuf S., Arnavutköy Fatih Mahallesi’nde düzenlenen özel harekât destekli operasyonla yakalandı.

Zanlıların bulunduğu adreste yapılan aramada, el yapımı patlayıcı, ruhsatsız tabanca, 12 fişek, olayda kullanıldığı düşünülen motosiklet kaskı, 3 cep telefonu ve çalıntı kaydı bulunan bir motosiklet ele geçirildi.

5 KİŞİ TUTUKLANDI

Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan 7 kişiden 5'i tutuklanarak cezaevine gönderildi. S.S.D. ve Ferdi C. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

Şahinbey Belediyesi iki zincir marketi kapattı!

2025-03-06 00:00 - Yerel

Voleybolda KFC Kadınlar 1. Ligi yarı final etabı Alanya'da başladı

2025-03-04 00:00 - Spor

Edip Akbayram hayatını kaybetti!

2025-03-02 20:08 - Gündem

Acun Ilıcalı ve Saadettin Saran hakkında iddianame

2025-03-04 21:47 - Gündem

ABD-Kanada arasında ticaret savaşı başladı: Trudeau, Trump'a rest çekti

2025-03-05 10:08 - Dünya

AXA Sigorta Kupa Voley Dörtlü Final programı belli oldu

2025-03-04 00:00 - Spor

Oba Makarna WEPs imzacısı oldu

2025-03-06 00:00 - Yerel

Hakkında gözaltı kararı verilen Dilan Polat: 'Yaşamak istemiyorum'

2025-03-02 02:39 - Gündem

Tekirdağ'da ucuz et ve kıyma izdihamı!

2025-03-07 19:21 - Gündem

Zorlu Enerji'den İsrail'deki 'santrallerle' bağımız kalmayacak açıklaması!

2025-03-08 05:39 - Ekonomi

İlgili Haberler

İç organlarında uyuşturucu bulunan İran uyruklu zanlı tutuklandı

00:08 - Asayiş

Antalya'da şüpheli kadın ölümü... Vücudunda morluklar tespit edildi!

00:00 - Asayiş

İki kardeş can vermişti... Çocukların kurtarılma anları ortaya çıktı!

00:09 - Asayiş

Denizli'de dehşete düşüren olay... Çöp konteynerinde bebek cesedi bulundu!

00:39 - Asayiş

Maaşını alamayan işçi intihar girişiminde bulundu

00:39 - Asayiş

Günün Manşetleri

Bahçeli'den ROK’a: CHP’ye kayyım atanacak tantanası koparanlar içimize kadar yuvalanmış şeytanlardır!

17:22 - Gündem

Merkez Bankası rezervleri o seviyenin altına düştü!

17:16 - Ekonomi

Avukatı duyurdu: Lütfü Savaş, 21. Olağanüstü Kurultay için de iptal davası açacak!

16:09 - Siyaset

Son dakika: Rasim Ozan Kütahyalı gözaltına alındı!

15:39 - Gündem

Avukat Selçuk Kozağaçlı, 24 saat geçmeden yeniden cezaevinde!

13:38 - Gündem