?>

Avrupa Birliği'nden ABD'ye tarife uyarısı: 'Avrupa'yı koruyacağız'

Avrupa Birliği Komisyonu Sözcüsü Olof Gill, Brüksel'de düzenlenen günlük basın toplantısında ABD'nin uygulamaya hazırlandığı ilave gümrük tarifesine dair açıklamalarda bulundu.

Dünya - 1 ay önce

Avrupa Birliği (AB), ABD'nin uygulamaya hazırlandığı ilave gümrük tarifesine kararlı ve hızlı biçimde karşılık verileceğini bildirdi.

AB Komisyonu Sözcüsü Olof Gill, Brüksel'de düzenlenen günlük basın toplantısında, ABD Başkanı Donald Trump'ın AB'ye yönelik gümrük vergileri uygulanması konusundaki açıklamaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

AB'nin serbest ve adil ticarete yönelik haksız engellere karşı kararlı ve hızlı tepki vereceğini söyleyen Gill, Avrupa'daki tüketicileri ve işletmeleri koruyacaklarını vurguladı. Gill "AB serbest ve adil ticarete yönelik haksız engellere karşı kararlı ve hızlı tepki verecektir. Avrupa'daki tüketicileri ve işletmeleri koruyacağız" dedi.

AB'DEN TRUMP'A YANIT

ABD Başkanı Trump'ın "AB, ABD'yi mahvetmek için kuruldu." ifadesine ilişkin bir soru üzerine Gill, "Bazen bu tür şeylere yanıt vermek zorunda olduğumuza inanmak zor. AB'nin kuruluşundan bu yana ABD için bir nimet olduğuna inanıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Gill, AB'nin büyük ve entegre bir tek pazar oluşturarak ticareti kolaylaştırdığını, AB'ye ihracat yapanların maliyetlerini düşürdüğünü, üye ülkelerdeki standartları ve düzenlemeleri uyumlu hale getirdiğini anımsattı.

ABD'nin Avrupa'daki yatırımlarının da oldukça kârlı olduğuna işaret eden Gill, AB ve ABD arasında yıllık ticaret hacminin 1,5 trilyon Euro'yu geçtiğini bunun da dünyadaki en büyük ikili ticaret ve yatırım ilişkisini ortaya çıkardığını belirtti.

Gill, AB'nin ABD'ye karşı olmadığını, birlikte çalışmak istediğini belirterek, "Biz diyalog, açıklık ve mütekabiliyetten yanayız. Kurallara uymanız koşuluyla sizinle ortaklık kurmaya hazırız" dedi.

ABD Başkanı Trump, dün, AB'ye yönelik gümrük vergilerini yakında açıklayacaklarını belirterek, yüzde 25 tarife uygulamaya karar verdiklerini bildirmişti.

AB'ye yönelik gümrük vergilerinin hangi seviyede uygulanacağına dair soru üzerine Trump, "Bir karar verdik, çok yakında açıklayacağız ve genel anlamda yüzde 25 olacak. Bu otomobiller ve diğer şeylere uygulanacak. AB, ABD'yi mahvetmek için kuruldu ama şimdi ben başkanım" değerlendirmesini yapmıştı.

Trump, AB'nin misilleme yapmaya çalışabileceğini ancak bunun başarılı olmayacağını ifade etmişti.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'in dev et firması konkordato ilan etti!

2025-02-20 12:38 - Yerel

“Harem-Selamlık” gezi

2025-02-21 12:09 - Gündem

Maydonoz Döner'e kayyum atandı!

2025-02-21 16:08 - Gündem

Altay Kar Fırtınası giriş yaptı: İşte İstanbul'da anbean yaşananlar...

2025-02-21 02:08 - Gündem

Survivor'da kim elendi? Survivor'da 21 Şubat'ta elenen isim...

2025-02-21 02:09 - Magazin

İstanbul'da trafiğinde 'kar tatili' etkisi: Yoğunluk yüzde 20'ye düştü

2025-02-21 10:09 - Gündem

Erdoğan'dan Özgür Özel'e: Başkomutan olarak sana sesleniyorum; ayaklarını denk al!

2025-02-26 19:48 - Siyaset

CHP'den Erdoğan'a yanıt: Biz, önünde titreyen atanmış bakanlara benzemeyiz

2025-02-26 19:52 - Siyaset

Savcılık, İmamoğlu'nun diplomasına ilişkin üniversiteden belge istedi

2025-02-26 11:54 - Gündem

Özgür Özel: Erdoğan'ın diplomasının olmadığı açık!

2025-02-26 19:56 - Siyaset

İlgili Haberler

Çin'de keşfedildi: İnsanlık tarihini yeniden yazabilir

00:00 - Dünya

WSJ: Avrupa, Türkiye’ye ihtiyaç duyduğu için Erdoğan’ın baskısına göz yumuyor

14:39 - Dünya

BM'ye tehdit mektubu: İsrail'e dokunana yaptırım uygularız

13:39 - Dünya

'Boykot' çağrıları... Trevor Noah'ın gösterisi iptal edildi

00:00 - Dünya

İran, ABD'ye nota verdi: Olası bir saldırıya derhal yanıt verilecek

00:00 - Dünya

Günün Manşetleri

WSJ: Avrupa, Türkiye’ye ihtiyaç duyduğu için Erdoğan’ın baskısına göz yumuyor

14:39 - Dünya

İTO açıkladı: İstanbul’da enflasyon mart ayında yükseldi!

14:09 - Ekonomi

TESK Başkanı'ndan tarım politikası uyarısı: Fiyat artışları nasıl önlenebilir?

13:08 - Ekonomi

ABB Başkanı Mansur Yavaş'tan 'Mahir Polat' açıklaması!

11:39 - Siyaset

AKP'li Adil Karaismailoğlu Özgür Özel'in kayyum iddiasına yanıt verdi: CHP'den tepki

02:09 - Siyaset