?>

Babacan: Umarım İmamoğlu'na yasak gelmez ama Erdoğan’ı tanıyamıyorum

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı sürecine ilişkin, konunun Cumhuriyet Halk Partisi'nin kendi iç meselesi olduğu yorumunu yaptı. Babacan, Biz CHP olarak yola devam ediyoruz adayımız da budur, gelin bize katılın ortak olun tutumu ilerideki olası itti

Siyaset - 1 ay önce

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Ekol TV'de Pınar Işık Ardor'un sunduğu Kontrol Noktası programında Cumhuriyet Halk Partisi'nin cumhurbaşkanlığı adayı belirleme sürecine ilişkin değerlendirme yaptı.

Babacan, kendi tutumlarını şöyle ifade etti:

"KENDİ YENİ YOLUMUZU ÇİZDİK"

"Bugün itibariyle Ekrem İmamoğlu Cumhuriyet Halk Partisi'nin Belediye Başkanı, Mansur Yavaş yine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı. Her ikisi de Cumhuriyet Halk Partili insanlar. Dolayısıyla kendi içlerinde nihai olarak Cumhurbaşkanı adayı olarak kimi belirlerler, Cumhuriyet Halk Partisi'nin kendi iç meselesi olarak düşünüyorum. Eğer Cumhuriyet Halk Partisi'nin belirleyeceği aday sadece CHP'nin adayı olacaksa tabii kendi haklarıdır, süreçlerini çalıştırarak bir karar verirler ve açıklarlar. Ama eğer bir ittifakın ortak bir adayı olacaksa o zaman onu herhalde ilerde kimlerle ittifak düşünüyorlarsa onlarla konuşmalarında fayda görürüm ben. Yani şu tutum, biz CHP olarak yola devam ediyoruz adayımız da budur, gelin bize katılın ortak olun tutumu ilerideki olası ittifakları zora sokabilir. Artık nasıl karar verirlerse biz izleyiciyiz orada, kendi bilecekleri iş. Bir dönem Kemal Bey'in Genel başkanlık döneminde ittifakta olduk, beraber çalıştık ama o birliktelik bitti. Biz şu anda kendi yeni yolumuzu çizdik, yürüyoruz artık."

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında siyasi yasak gelir mi sorusunu da yanıtlayan DEVA Partisi Lideri Babacan "Umarım olmaz" diyerek şu yanıtı verdi:

"ERDOĞAN'I BEN ARTIK TANIYAMIYORUM"

"Umarım olmaz. Ama sayın Erdoğan'ın da yargıyı nasıl yönlendireceğini bilmek de mümkün değil. AK Parti'de bilirsiniz dediniz ama şu anda AK Parti ve Sayın Erdoğan'ı ben artık tanıyamıyorum. Bu ülkeye gerçekten faydalı olabilmek için büyük gayret gösterdik, çalıştık. Fakat zaman içerisinde ilkelerden sapmalar meydana geldi. Temel ilke ve değerlerden sapmalar olunca yanlışın içinde ve yanında olmamız mümkün değil dedik ve ayrıldık. Türkiye'nin çözülmesi gereken sorunlarının temelinde hukuk ve adaletin olması gerektiğini düşünüyoruz. Acaba siyasi yasak gelir mi, şudur, budur. Adaletin tam işlediği bir ülkede, yargının tarafsız ve bağımsız çalıştığı bir ülkede aslında bu sorular olmaması lazım. İnsanların yargıya güvenmesi lazım. Ben Türkiye Cumhuriyeti'nin yargısına teslim olurum, eminim ki çok hızlı ve adil karar çıkar buradan diye insanların güvenmesi lazım. Ama şu anda böyle bir şey maalesef mümkün değil."

Haftanın Öne Çıkanları

Okan Buruk yeni transferi açıkladı: 'Hazır bir şekilde buraya geldi'

2025-02-06 21:39 - Gündem

113. Dönem ÖGG sınav soruları ve cevapları yayınlandı mı? ÖGG soruları ve cevap anahtarı

2025-02-11 00:38 - Gündem

Yoğun uçuş rotalarıyla ilgili riske dikkat çekildi

2025-02-06 21:09 - Gündem

Bazı kentlerde kar nedeniyle eğitime yarın ara verildi

2025-02-06 21:38 - Gündem

İbn-i Sina'nın asırlar önce söylediği güzellik sırrı: Genç kalmayı sağlayan mucize tohum

2025-02-08 00:00 - Yaşam

Şahinbey'den çiftçilere 7 milyon fide desteği

2025-02-11 00:00 - Yerel

Ünlü astrolog Hilal Saraç tutuklandı!

2025-02-09 05:08 - Asayiş

İstanbul'da yarın okullar tatil mi? 6 Şubat'ta okullar tatil mi?

2025-02-06 01:38 - Gündem

Son Dakika... Ege Denizi'nde 4.5 büyüklüğünde deprem

2025-02-07 01:38 - Gündem

Fenerbahçe Beko uzatmalarda güldü

2025-02-08 00:09 - Spor

İlgili Haberler

Çukurova’da kriz büyüyor: 'Çiftçilerimiz feryat ediyor'

04:39 - Siyaset

23 Mart'a geri sayım... CHP’de ön seçim için üye listeleri belirlendi

01:39 - Siyaset

‘Gemi su alıyor’ diyerek açıkladı: ‘En az 322 bin kişi işten çıkarıldı!’

00:09 - Siyaset

Bahçeli'den 'kurucu önder' ve 'Öcalan' açıklaması: Kim ne derse desin

18:39 - Siyaset

Bahçeli'den sonra Hakan Fidan'dan da 'kurucu önder' çıkışı

18:38 - Siyaset

Günün Manşetleri

Galatasaray'da 2 imza an meselesi!

13:38 - Gündem

Galatasaray derbisi öncesi... Beşiktaş'tan kadro dışı iddialarına cevap!

13:08 - Spor

Mısır'da 3 bin 500 yıldan daha eski kraliyet mezarı bulundu

09:39 - Dünya

Çukurova’da kriz büyüyor: 'Çiftçilerimiz feryat ediyor'

04:39 - Siyaset

23 Mart'a geri sayım... CHP’de ön seçim için üye listeleri belirlendi

01:39 - Siyaset