Bahçeli grup toplantısında oturarak konuştu!

MHP lideri Devlet Bahçeli ilk defa grup toplantısında oturarak ve kağıttan okuyarak konuştuğu görüldü.

Siyaset - 3 gün önce

TBMM'deki grup toplantısına 15 dakika geç başlayan MHP lideri Devlet Bahçeli, konuşmasını da oturarak yaptı. Konuşma metnini prompter yerine önündeki kağıttan okuyan Bahçeli'nin gündeminde Sinan Ateş cinayeti davası vardı. Bahçeli partisine yönelik iddialara sert sözlerle yanıt verdi...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin TBMM'deki grup toplantısında gündemi değerlendirdi.

Geçmişteki bütün toplantılarda ayakta konuşan MHP lideri Bahçeli'nin oturarak konuşması dikkat çekti. 15 dakika geç başlayan toplantıda Bahçeli, konuşma metnini de prompter yerine önündeki kağıttan okudu.

Grup toplantısına 15 dakika geç başlayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, konuşmasını da ilk defa oturarak yaptı!https://t.co/ggE5u1VXTJ#bahçeli @emrkongar pic.twitter.com/qyY6skgX8X

— Gazikent27 (@Herdaim_Haber) June 25, 2024

Bahçeli konuşmasında Diyarbakır ve Mardin'de çıkan ve 15 kişinin yaşamını yitirdiği örtü yangınını değerlendirdi. Yangında hayatını kaybedenlere rahmet dileyen Bahçeli, Diyarbakır Barosu'nun yangın açıklamasına da ser sözler tepki gösterdi. 

Bahçeli "Diyarbakır Barosu'nun sipariş açıklamasıyla hangi emeli canlı tutmak istediği gözden uzak tutulamaz. Bin yıllık kardeşliğimizi ateş altına almak isteyen provokatörler az çok bellidir. Onların oyununu bozmak hepimize düşen milli görevdir" dedi.

Bahçeli'nin gündemindeki bir diğer konu da 1 Temmuz'da ilk duruşması görülecek olan Sinan Ateş cinayetiydi. Patisinin cinayetle ilişkilendirilmesine sert sözlerle tepki gösteren Bahçeli, konuyla ilgili CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e yüklendi. 

1 Temmuz'daki duruşmayı sadece parti avukatlarının takip edeceğini kaydeden "Ortalıkta gezen kuklaların başlarının tahrikiyle MHP'yi ve Ülkü Ocakları'nı sorgulatamayız. Kim ne biliyorsa mahkemeye sunsun da hepsinin ense tıraşını görelim." dedi. 

Önümüzdeki günlerde  Meclis’e sunulması beklenen vergi düzenlemesine de değinen Bahçeli, "Vergi adaletinin sağlanması konusunda başlatılan kapsamlı çalışmayı son derece olumlu buluyor ve destekliyoruz. Toplam vergi gelirleri içinde dolaylı vergilerin payının düşürülerek doğrudan vergilerin artırılması sosyal ve ekonomik adalete can suyu verecektir. Türkiye ekonomisi çok şükür fırtınadan çıkmıştır" diye konuştu.

Pazar akşamı oynanan Türkiye-Portekiz maçı sonrasında yaşananlara da değinen Bahçeli, "Portekiz maçından sonra özellikle sosyal medyada yapılan dedikoduları, genelde futbolcularımızla ve özelde de Arda Güler evladımızla ilgili yapılan tartışmaları takip ettim.Arda’nın paylaştığı gibi, Türk’e durmak yaraşmaz. Teknik kadronun ve oyuncularımızın morallerini bozacak her türlü açıklama ve söylentiden özenle imtina edilmesi kanaatindeyim" ifadelerini kullandı.

"ANIZ YANGININI BAHANE EDEREK..."

Bahçeli'nin konuşmasından satır başları: 

Diyarbakır ile Mardin arasındaki anız yangınlarından zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyor, vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyorum.  Mağduriyet yaşayan insanlarımıza devletimizin cömert eli uzanacaktır.

MHP olarak sürecin takipçisi olacağımızı bu vesileyle paylaşmak istiyorum. Yangının çıkış nedenleri tespit edilecek, gerekli hukuki tasarruf yapılacaktır.

Bu konuda biraz sabırlı olmak lazımdır. Anız yangınını bahane ederek potansiyel nefretlerini dışa vuran kimler varsa tescilli Türkiye muhalifidir. 

"BİN YILLIK KARDEŞLİĞİMİZİ ATEŞ ALMAK İSTEYEN PROVOKATÖRLER..."

Diyarbakır Barosu'nun sipariş açıklamasıyla hangi emeli canlı tutmak istediği gözden uzak tutulamaz. Bin yıllık kardeşliğimizi ateş altına almak isteyen provokatörler az çok bellidir. Onların oyununu bozmak hepimize düşen milli görevdir.

Puslu havalarda girdikleri deliklerden birer ikişer ortaya çıkarak rant devşirmenin, yalan sahasını genişletmenin yakasından tutmak, milli ahlak ve adaletin varoluş gayesidir. Kürt kökenli kardeşlerimizi istismar edenler tüm çirkin suretleriyle açıktadır. 

"CHP BAŞKANI KALE DUVARLARIMIZI TAŞA TUTUYOR"

Bazı televizyon kanalları, satılmış köşe yazarları MHP ile yatıp MHP ile kalkıyorlar. Bunlara siyaseten her türlü desteği verip sözcülüğüne talip olan CHP'nin başkanı da kale duvarlarımızı taşa tutuyor.

Bu şahsın o iki kişi diyerek sistematik suçlayıp saldırdığı değerli arkadaşlarım, benim ülküdaşlarımdır ve partimizin saygın isimleridir.

CHP Genel Başkanı bizim iki arkadaşımıza değil, sağında solunda yuvalanan Türkiye düşmanlarına baksa daha tutarlı, daha dengeli davranış içinde olacaktır. Bizim tek bir ülküdaşımız bile bunların alayına yetecektir.

Bizi Türkiye İttifakı denen harabeye davet etmesi tam bir akıl tutulmasıdır. Kurnaza bakar mısınız? Cumhur İttifakı'na karşı başlattığı yarma harekatını takdim etmek için olmadık metodları devreye sokuyor. 

DAVAMIZI 3-5 ÇAPULCUYA SORGULATMAYIZ

Kimin kimlerle iş tutuştuğunu, sağda solda neler konuşulduğunu çok iyi biliyoruz. Davamızı 3-5 çapulcunun keyfine göre yargılatamayız. Ortalıkta gezen kuklaların başlarının tahrikiyle MHP'yi ve Ülkü Ocakları'nı sorgulatamayız.

Bizi sindirmeye çalıştıklarını görmedik mi sanılıyor? MHP ile aşık atılamaz. 1 Temmuz'daki davaya sadece avukatlarımız katılacak, bunun dışında kimse ortalıkta bulunmayacaktır. Kim ne biliyorsa mahkemeye sunsun da hepsinin ense tıraşını görelim.

VERGİ ÇALIŞMALRINI OLUMLU BULUYOR DESTEKLİYORUZ

Vergi adaletinin sağlanması konusunda başlatılan kapsamlı çalışmayı son derece olumlu buluyor ve destekliyoruz. Toplam vergi gelirleri içinde dolaylı vergilerin payının düşürülerek doğrudan vergilerin artırılması sosyal ve ekonomik adalete can suyu verecektir.

Türkiye ekonomisi çok şükür fırtınadan çıkmıştır. Enflasyonda düşüş trendi başlamıştır. Cari açığı azaltacak, yatırımı teşvik edecek, istihdam ve büyüme artışıyla birlikte bütçe disiplinini sağlayacak, aynı şekilde yapısal reformları başaracak ekonomi programına güveniyoruz ve en kötü günlerin geride kaldığına inanıyoruz.

Motor kurye gelirlerine ve garson bahşişlerine muafiyet getirileceği ortadayken, vergi alınacağını iddia edip korku aşılayanlar samimiyet ve dürüstlük fukarası bir avuç art niyetlidir.

Meclis’e sunulması beklenen düzenlemeden anladığımız kadarıyla, motor kurye faaliyetlerinden doğan ticari kazançlar basit usulde vergilendirilecek, bahşiş gelirleri normal ücret gelirleriyle ilişkilendirilmeyecek ve hizmet bedelinden ayrı gösterilerek KDV’ye tabi tutulmayacaktır.

Bu gerçekler karşısında ortamı bulandırmanın siyaseten ve ahlaken hiç kimseye yararı da dokunmayacaktır.

Haftanın Öne Çıkanları

MHP'li İzzet Ulvi Yönter, bu kez Emre Kongar'ı hedef aldı!

2024-06-20 11:30 - Gündem

İmamoğlu Köln'de: İnanamadım, gerçekten burada mısın?

2024-06-21 19:16 - Gündem

Mustafa Varank, özel jetle hacca gitmiş!

2024-06-23 11:47 - Gündem

Ayşe Ateş Bakan Tunç ve Yerlikaya’ya seslendi!

2024-06-19 09:48 - Gündem

Sinan Oğan 100 milyon TL'yi nereden buldu?

2024-06-24 21:01 - Siyaset

Özgür Özel: Görülen tek şey acizliğiniz ve çaresizliğinizdir!

2024-06-22 11:45 - Gündem

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç hakkında suç duyurusu!

2024-06-22 18:19 - Gündem

Diamond Tema hakkında yakalama kararı çıkarıldı!

2024-06-18 16:52 - Asayiş

Şeriatçı grup Gaziantep’te Starbucks’u bastı!

2024-06-24 08:22 - Gündem

İmamoğlu'ndan Almanya'da ‘sığınmacı’ tepkisi

2024-06-20 18:01 - Gündem

İlgili Haberler

AK Parti Gaziantep'te devir teslim töreni

06:45 - Siyaset

Özgür Özel'den Erdoğan'a "erken seçim" resti

11:26 - Siyaset

Koray Aydın, İYİ Parti'den istifa ettiğini duyurdu

19:28 - Siyaset

Özgür Özel: 1,5 yıl sonra erken seçimi olası görüyorum!

11:57 - Siyaset

CHP'li Öztürkmen'den 'Barak Ovası ve Antep fıstığı' mesaisi

07:44 - Siyaset

Günün Manşetleri

Celal Şengör'den Bakan Tekin'e: Elimde olsa tutuklarım!

19:20 - Gündem

Ayşe Ateş: Ya Bismillah diyeceğiz ya da Ruhuna El Fatiha!

19:10 - Gündem

Cuma hutbesinde alkol kullanımı 'ahlaksızlık' sayıldı!

17:40 - Gündem

Soylu, kendi döneminde girilen "gri listeden" çıkılmasını kutladı

17:19 - Gündem

Yüzde 38’lik elektrik zammına tepki yağdı!

16:45 - Gündem