?>

Bakan Abdulkadir Uraloğlu tarih verdi: Bolu Dağı Tüneli açılıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-İstanbul istikametinde 67 metre uzattığımız Bolu Dağı Tünelimizi taahhüt ettiğimiz 19 Eylül’den 12 gün önce 7 Eylül’de hizmete açıyoruz dedi.

Gündem - 8 ay önce

Anadolu Otoyolu’nun Bolu Dağı Tüneli’nin İstanbul istikameti 31 Temmuz’da trafiğe kapatıldı. İstanbul yönündeki tüpünün uzatılması çalışmaları nedeniyle yol 37 gündür trafiğe kapalı. Tünelin 67 metre uzatılması ve iki viyadükte 4 adet genleşme derzinin değiştirilmesi çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı.

İstanbul yönüne gitmek isteyen sürücüler 37 gün boyunca Abant gişelerinden çıkarak D-100 kara yolunu kullandı. Kilometrelerce araç kuyruğunun oluştuğu D-100 Bolu Dağı geçişinde oluşan trafik çilesini bitirmek için ekiplerin hummalı çalışmaları sürüyor.

Tünel portallarının uzatma çalışmalarını tamamlayan ekipler, asfalt serimi yaptı. TGRT Haber’e canlı yayın konuğu olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yolun bugün trafiğe açılacağına duyurdu.

“AKŞAMDAN YOLU AÇMIŞ OLURUZ”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu dün akşam katıldığı yayımda, “Akşam inşallah açacağız. Bir eksiklik olmazsa, aksaklı olmazsa ki biz öngörmüyoruz. Pazar gününü düşünmüştük. Pazar trafiğini rahatlatalım diye. Yarın akşam açmış oluruz diye düşünüyorum. Bu vesileyle, yaptığımız tünellerin, altgeçitlerin, bölünmüş yolların ne kadar önemli olduğunu görmüş olduk. 50 günlük bir süre öngörmüştük.

Çünkü bazı imalatlarda çok istediğiniz hızda gidemeyebilirsiniz. Zeminle ilgili bazı öngöremediğiniz şeylerle karşılaşabiliriz diye 50 gün demiştik. Ama geçen ziyaret ettiğimde hani bir miktar daha erken bitirebileceğimizi tahmin etmiştik. Az daha netleşsin kamuoyunu öyle bilgilendirelim istedik. Erken bitecek düşüncesine vatandaşları bırakıp da erken bitiremezseniz mahcup olursunuz. Yarın gündüz gözüyle son yapılan asfalt çalışmalarının çizgilerini çekeriz ve akşamdan yolu açmış oluruz” dedi.

Yolun bugün akşam saatlerinde açılması için ekiplerin çalışmaları devam ediyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Ahu Tuğba hayatını kaybetti

2024-09-01 20:38 - Gündem

Kayıp Narin'in amcası gözaltına alındı!

2024-08-31 16:11 - Gündem

Tepkiler üzerine yarışmadan çekilmişti... Nijerya Güzeli seçildi

2024-09-02 13:38 - Magazin

Ekrem İmamoğlu 'Allah onu ıslah etsin' demişti... Hutbede Atatürk'ü anmayan Ali Erbaş Saray'da andı

2024-08-31 02:09 - Siyaset

İmamoğlu’ndan çarpıcı açıklamalar: Cezayı kesecekseniz hodri meydan

2024-09-03 22:09 - Siyaset

Kayıp Narin soruşturmasında yeni gelişme: Gözaltındaki amca adliyeye sevk edildi!

2024-09-02 11:38 - Gündem

Golbol Milli Takımı, altın Madalya'nın sahibi odu

2024-09-05 20:08 - Spor

Kayıp Narin için mahallenin çevresi 8 kez arandı: Özel ekip çalışmalarını sürdürüyor

2024-09-03 18:09 - Gündem

Adalet Bakanı Tunç'tan Narin açıklaması

2024-09-02 20:56 - Gündem

Artvin'de şiddetli yağış felaketi: Sel ve su taşkınları hayatı olumsuz etkiledi

2024-09-01 11:08 - Gündem

İlgili Haberler

Balıkesir'de ölü yunus sahile vurdu!

16:38 - Gündem

Samsun’da silah operasyonu: Gözaltılar var!

16:09 - Gündem

Samsunspor antrenmanında Emre Kılınç krizi: Sahayı terk etti!

16:08 - Gündem

Bülent Uygun kimdir? Bülent Uygun kaç yaşında, eşi kim? Bülent Uygun'un futbol kariyeri...

15:39 - Gündem

Ekrem İmamoğlu'ndan miting çağrısı: 'Mersin iradesine sahip çıkacak'

15:39 - Gündem

Günün Manşetleri

Volkan Konak'a hakaret etmişti... Çatalca Müftüsü bu kez de kitabı hedef aldı!

15:09 - Gündem

Asansörde mahsur kalan Beren Su Bolat'ın ölümünde yeni gelişme: Mütalaa açıklandı

14:39 - Gündem

Tekirdağ’da sanayi sitesinde korkutan yangın: Milyonlarca liralık otomobiller küle döndü!

13:38 - Gündem

Ekrem İmamoğlu, cezaevi koğuşunu çizdi

11:57 - Gündem

Doğu Perinçek: Öcalan Önder’e 'ABD-İsrail sizi öldürür' demiş!

11:45 - Siyaset