?>

Bakanlık Çömez'in çocuklarla ilgili yönelttiği soruları yanıtsız bıraktı

Çömez: “Zaten gensoru şansımız yok ama verdiğimiz soru önergelerine dahi genellikle cevap almıyoruz, aldığımız cevaplar da maalesef yetersiz oluyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’a defalarca soru önergesi verdim, duvar gibi, bakanlık cevap vermiyor ben

Siyaset - 12 saat önce

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, TBMM’nin 10 Ekim’deki birleşiminde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na verdiği soru önergelerinin yanıtlanmadığını belirtti. TBMM tutanaklarına yansıyan diyaloglara göre Çömez, “Parlamentonun denetleme faaliyetlerini yerine getiremediğini” söyledi.

BAKANLIKTAN SES YOK

Çömez, “Zaten gensoru şansımız yok ama verdiğimiz soru önergelerine dahi genellikle cevap almıyoruz, aldığımız cevaplar da maalesef yetersiz oluyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’a defalarca soru önergesi verdim, duvar gibi, bakanlık cevap vermiyor beni mahkemeye veriyor.” dedi. Çömez, “Bandırma Çocuk Yuvası’nda yaşanan ve müfettiş raporlarıyla tespit edilmiş bazı şeyleri sordum, cevap vermemiş. Balıkesir’de iki yavrumuz gece yarısı çocuk yuvasından alındı, kendilerini dışarıya götüren yetişkinler tarafından taciz edildi. Çocuklara uyuşturucu verildi, ardından çıkan yangında o yetişkin hayatını kaybetti, çocuklardan biri uzun süre yoğun bakımda kaldı. ‘Nedir bu olayın aslı? Niye oldu?’ diye soruyorum, cevap yok” diye konuştu. Mersin’deki bir yuvadan terör örgütü PKK’ye katılması üzerine kaçırılan çocuklara ilişkin Meclis’e verdiği araştırma önergesini anımsatan Çömez, “Emniyet tarafından yakalanmışlar ve bir kısmı şu anda Adana’da cezaevinde. Cezaevindeki çocuklarla konuştum ve bunu ifşa ettim. Sayın bakan lütfedip bize bilgi vermek yerine cezaevine müfettişler gönderdi, ‘Turhan Çömez çocuklarla nasıl konuştu?’ diye sorguladı” ifadelerini kullandı.

BELGELERLE HESAPLAŞIRIZ

Çömez şöyle konuştu: “Zonguldak’ın Kozlu ilçesindeki çocuk yuvasında çalışan 24 yaşındaki T.A.’nın 14 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz ettiğine dair belgeler geldi. Bunu da sordum: ‘Sayın bakan nedir bu? Böyle bir şey var mı, yok mu? Varsa eğer ne yaptınız’ dedim, lütfedip cevap dahi vermedi. Ama ne zaman açıklama yapsam mahkemeye veriyor, hatta şu anda Meclis’teki dokunulmazlık dosyalarımdan bir tanesi onunla ilgili. Umarım dokunulmazlık dosyam kaldırılır ve mahkemede belgeler ışığında hesaplaşırız.

Ayrıca, yaklaşık yedi-sekiz ay önce bir baba 3.5-4 yaşındaki yavrusunu Bahçelievler Çocuk Yuvası’na emanet etmiş. Sağlık raporlarına baktım çocuk yuvaya emanet edildiğinde sapasağlam ve bir gece kanamalı bir şekilde o yavru yuvadan hastaneye götürülüyor, sonra yaşamını yitiriyor. Devlete emanet edilmiş bir yavrunun hayatını bu şekilde kaybetmesi çok vahim bir durumdur.”

SİSTEMATİK ŞİDDET

Niğde’deki bir yuvada yaşanan olayı aktaran Çömez, “Dokuz yaşındaki yavru çocuk yuvasındayken hayatını kaybetmiş. Gazeteci İsmail Saymaz bunu gündeme getirdi, peşine düştüm. Çocuğun epilepsisinin olduğunu söylüyorlar. Devlete emanet edilmiş bir çocuk için ‘Epilepsi krizinden öldü’ diyemezsiniz, bu çok vahim bir hatadır. Valilik konuyu araştırırken ‘Acaba başka bir ihmal var mı’ diye kurumdaki geçmiş videoları inceledi ve sistematik bir şekilde çocukların darp edildiği ortaya çıktı. Bu çocuklar bize emanet; yetki, sorumluluk ve makam sahipleri şeffaf olmak, hesap vermek zorundadır” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

CHP’li Meriç: Acı gerçek; gençlerimiz metamfetamin tuzağında!

2024-10-14 19:28 - Siyaset

İsmi anılıyordu: Sedat Peker’den ‘Köfteci Yusuf’ açıklaması

2024-10-11 03:38 - Gündem

Erdoğan'ın memleketinde 'Burger King' krizi

2024-10-12 23:09 - Gündem

Tarkan'dan Gebze'de yaşanan hayvan katliamına tepki

2024-10-12 09:08 - Magazin

'Bu pazar seçim olsa...': Son seçim anketinde ilk sırada 'kararsızlar' var!

2024-10-10 00:38 - Siyaset

Portekiz, Polonya'ya deplasmanda acımadı

2024-10-13 00:08 - Gündem

AKP'den jet karar: Latif Aydemir ihraç talebiyle disipline sevk edildi

2024-10-15 00:09 - Gündem

AKP'li vekilin ailesi kamudan 144 milyon TL ihale almış!

2024-10-12 11:20 - Gündem

Yunanistan doludizgin: 4'te 4 yaptı!

2024-10-14 00:38 - Spor

İBB’nin Taksim’deki 100. yıl takına şikayet

2024-10-15 06:09 - Gündem

İlgili Haberler

CHP'li Murat Emir: 'İktidar tasarrufu yine eğitimden yaptı'

15:08 - Siyaset

'Katliam yasası' sokağa indi! Yavru köpekler çuvalın içine konularak öldürüldü

09:08 - Siyaset

CHP'li Öztürkmen: İşsiz sayımız 10 milyonken yabancılara çalışma kolaylığı getirdiler

15:31 - Siyaset

Özgür Özel: Ne Devlet Bey'in bizi hapsettiği yerde, ne de DEM Genel Başkanı Bakırhan'ın işaret ettiği istikametteyiz

14:08 - Siyaset

Vali Gül ile Şişli Belediye Başkanı Şahan arasında 'hijyen' krizi: Fotoğraf ile yanıt verdi

08:39 - Siyaset

Günün Manşetleri

İstanbul'da lisede hareketli dakikalar: Öğretmen müdüre silah çekti!

17:08 - Gündem

Klozete yeni doğan bebek bırakan Rus kadın tutuklandı

16:39 - Gündem

Elazığ Valisi Hatipoğlu'ndan 'deprem' açıklaması: 94 kişi yaralandı, 2 bina ağır hasa

15:39 - Gündem

Kırklareli'nde barınakta 17 kedi ve köpek öldü: Adli ve idari soruşturma başlatıldı

15:38 - Gündem

Van Barosu, Rojin Kabaiş'in ölümündeki ihmalleri sıraladı: 'Şüpheli bir ölüm...'

14:39 - Gündem