Başkan Yılmaz: Büyükşehir şimdi bizimle yarışa girdi!

Başkan Umut Yılmaz, “Emekli, artık yaşamaya utanır hale geldi. Emekli eve giderken ekmek toplamaya başladı. Eskiden bayram olurdu, herkes mutlu olurdu. Emekli artık bayram olmasın istiyor. Çocuğuna, torununa hediye alamıyor.” dedi.

Yerel - 3 gün önce

Başkan Umut Yılmaz, “Emekli, artık yaşamaya utanır hale geldi. Emekli eve giderken ekmek toplamaya başladı. Eskiden bayram olurdu, herkes mutlu olurdu. Emekli artık bayram olmasın istiyor. Çocuğuna, torununa hediye alamıyor.” dedi.

Emeklilerin, kaliteli zaman geçirebilmelerini sağlamak amacıyla hizmete sunduğu EMEKLİHANE’nin açılışında konuşan Başkan Umut Yılmaz, emeklilerin yaşadığı zorluklara dikkat çekti ve bu sorunların çözümü için yoğun çaba harcayacaklarını vurguladı.

Büyükşehir, şimdi bizimle yarışa girdi. Biz ne yaparsak yapmaya başladı. Çok mutluyum, gurur duyuyorum. Valla kusura bakmayın! 30 yıl mücadele etmişiz. Cıncıklı Gülle oynamaya gelmedik belediyeye…https://t.co/85k8A2g9lG#Emeklihane@umutymz pic.twitter.com/9kn4poLp0n

— Gazikent27 (@Herdaim_Haber) June 29, 2024

Karşıyaka bölgesindeki Bosna Hersek Parkı içerisinde yer alan EMEKLİHANE, emeklilerin kaliteli zaman geçirebilmelerini sağlamak amacıyla hizmete sunuldu. EMEKLİHANE, emeklilerin çeşitli aktivitelerle zaman geçirebileceği bir mekân olarak tasarlandı. Tesiste, emekliler yeni arkadaşlıklar kurabilecek, sosyalleşebilecek, çay ve kahveyi bedava, meşrubatları uygun fiyatlarla tüketebilecekler.

Ayrıca, kitap ve gazete okuyabilecekleri, satranç ve dama gibi çeşitli akıl ve zekâ oyunları oynayabilecekleri alanlar da bulunuyor. Bu özellikleriyle EMEKLİHANE, emeklilerin hem dinlenebileceği hem de zihinsel olarak aktif kalabilecekleri bir ortam sunuyor.

EMEKLİYİ HİÇBİR ZAMAN UNUTMADIK

Başkan Umut Yılmaz, konuşmasına emeklilere verdiği önemin altını çizerek başladı. Yılmaz, “Bugün burada yine çok güzel, çok mutlu bir şekilde çok güzel bir açılışa inşallah şahitlik edeceğiz. Biz hiçbir zaman emekliyi unutmadık.” diyerek, emeklilerin yaşam koşullarını iyileştirmek için çalışacaklarını kaydetti.

EMEKLİ ARTIK BAYRAM OLMASIN İSTİYOR

Yılmaz, emeklilerin karşı karşıya olduğu ekonomik sıkıntılara değinerek, “Emekli, artık yaşamaya utanır hale geldi. Emekli eve giderken ekmek toplamaya başladı. Eskiden bayram olurdu, herkes mutlu olurdu. Emekli artık bayram olmasın istiyor. Çocuğuna, torununa hediye alamıyor.” sözlerini kullandı. Emeklilerin zor durumuna dikkat çeken Yılmaz, emeklilere yönelik yardımların artırılacağına ve onların refah seviyesinin yükseltilmesi için gerekli adımların atılacağına söz verdi.

EVLADINIZ HER ZAMAN YANINIZDA

Emeklilere yönelik adil bir yaklaşım sergilenmediği eleştirisini yapan Başkan Umut Yılmaz, kendilerinin emeklilerin yanında olacaklarını ifade etti. Emeklilerin maaş konusunun çözümü için çalışacaklarını açıklayan Başkan Yılmaz, emeklilerin her zaman yanında olacaklarını ve onların yaşam kalitesini artırmak için çalışacaklarının altını çizdi. Yılmaz, “Emeklilerin maaş konusuna gelince, biz göreve geldikten 15 gün sonra ekonomik tedbir paketini yayınladılar. Bunu aşacağız. Buna rağmen bayramdan önce 2 bin 500’e yakın emekli amcamıza, teyzemize biz elimizden geldiğince yardım ettik. Fakat bugün sizleri 20 yıldır yöneten, 20 yıldır buralarda oy toplamaya o şıkıdım şıkıdım kıyafetleriyle gelip sizlerden oy toplamaya gelen milletvekillerini bir gün şuraya, AKP milletvekillerini bir gün şuraya inşallah çay kahveye davet edersiniz. Çayımız bedava. Emekli amcalar, emekli teyzeler; çocuğunuz, evladınız her zaman yanınızda.” ifadelerini kullandı.

ŞANLIURFA VE UMRE ZİYARETİ MÜJDESİ

Yılmaz, Şanlıurfa ve Umre ile ilgili ziyaretler başlatacaklarını müjdeledi. “Haftaya inşallah Şanlıurfa’ya din turizmi adı altında emekli amcalarımızı, teyzelerimizi hem Balıklıgöl’e hem Göbeklitepe’ye seferle başlatacağız. Allah izin verirse umre tarihini bekliyoruz. Bana tam olarak Eylül gibi başlayacağız, dediler. Bunun çağrısını yapacağız. Kesinlikle ilk turda biz de varız. Umre turumuzu unutmadık.” sözlerini kaydeden Başkan Umut Yılmaz, emeklilere yönelik bu tür etkinliklerin devam edeceğini vurguladı.

HALK KAZANMALI

Başkan Yılmaz, diğer belediyelerle olan rekabetin halkın yararına olması gerektiğini belirtti. Yılmaz, “Bu ilki olacak. Büyükşehir şimdi bizimle yarışa girdi. Biz ne yaparsak yapmaya başladılar. Çok mutluyum. 2 aylık, 3 aylık bir belediye başkanını, 15 yıllık bir belediye başkanının takip etmesinden gurur duyuyorum. Biz de onlarla yarışacağız. Onları da örnek alıyoruz. Bu yarıştan, halk kazanmalı. Bu bilinçteyiz.” şeklinde konuştu. Hizmet yarışının halka fayda sağlaması gerektiğini vurgulayan Başkan Yılmaz, emeklilere yönelik projelerin devam edeceğini ve bu projelerin halkın refahını artıracağını söyledi.

İKİNCİSİNİ DE EN FAZLA 1 AY SONRA AÇACAĞIZ

Konuşmasını, EMEKLİHANE’nin açılışını kutlayarak tamamlayan Yılmaz, “Bu, ilki. İnşallah ikincisini de en fazla 1 ay sonra açacağız.” dedi. Emeklilere yönelik projelerin artarak devam edeceğini belirten Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın konuşması, emeklilerden büyük alkış aldı.

EMEKLİHANEMİZ SİZLERE HAYIRLI OLSUN

Başkan Yılmaz, Şehitkamil’de açılan EMEKLİHANE adlı mekanın emeklilere hayırlı olmasını diledi. “Bu EMEKLİHANE’de çaylarımızı bedava vereceğiz. Meşrubatlarımız, bakkalın yarısı olacak. Sizler, burada kaynaşacaksınız.” ifadelerini kaydetti. Yılmaz, kadın-erkek eşitliğine vurgu yaparak, emeklilerin bu mekânda rahatça vakit geçirebileceğini ve sosyal bağlarını güçlendirebileceğini aktardı.

EMEKLİLER, DUYDUKLARI MEMNUNİYETİ İFADE ETTİLER

Tesisin açılışında bulunan emekliler, EMEKLİHANE’nin sunduğu imkânlardan duydukları memnuniyeti dile getirerek, Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’a teşekkür ettiler. Yeni arkadaşlıklar kurmak ve sosyal etkinliklere katılmak için sabırsızlandıklarını belirten emekliler, EMEKLİHANE’nin günlük yaşamlarına büyük bir katkı sağlayacağını ifade ettiler.

Haftanın Öne Çıkanları

İmamoğlu Köln'de: İnanamadım, gerçekten burada mısın?

2024-06-21 19:16 - Gündem

Mustafa Varank, özel jetle hacca gitmiş!

2024-06-23 11:47 - Gündem

İhraç edilen hakimin yazışmalarında 'Arap büyücü' detayı!

2024-06-26 07:55 - Gündem

Sinan Oğan'ın mülkleri belgelendi!

2024-06-25 14:02 - Gündem

Sinan Oğan 100 milyon TL'yi nereden buldu?

2024-06-24 21:01 - Siyaset

Ayşe Ateş, kendisine yöneltilen taciz içerikli mesajı ifşa etti!

2024-06-27 20:16 - Gündem

Özgür Özel: Görülen tek şey acizliğiniz ve çaresizliğinizdir!

2024-06-22 11:45 - Gündem

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç hakkında suç duyurusu!

2024-06-22 18:19 - Gündem

İmamoğlu'ndan, Ali Yerlikaya'ya sığınmacı çıkışı

2024-06-27 10:25 - Gündem

Şeriatçı grup Gaziantep’te Starbucks’u bastı!

2024-06-24 08:22 - Gündem

İlgili Haberler

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan Tahmazoğlu’na ziyaret

15:03 - Yerel

Başkan Umut Yılmaz esnafı dinledi...

08:07 - Yerel

Gıda denetiminde sahte baharat ve boya imha edildi!

07:55 - Yerel

Şahinbey, ecdatla buluşturmaya devam ediyor

07:00 - Yerel

Şehitkamil’de 4 ton bozuk gıda ürünü imha edildi!

07:10 - Yerel

Günün Manşetleri

Kayseri’de tehlikeli gerginlik, halk sokağa döküldü!

23:11 - Asayiş

16 bin nüfuslu belediyenin borcu 120 milyon TL!

09:58 - Gündem

Sinan Oğan, CHP'li Öztürkmen'in açıkladığı mülkleri kabul etti

09:14 - Gündem

Yüzde 38'lik elektrik zammı şirketleri besleyecek!

08:25 - Ekonomi

TKP Genel Sekreteri Okuyan: Mesele Bahçeli ya da Özel değil

08:00 - Siyaset