İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada, “31 Aralık ve 1 Ocak 2025 gecesinde saat 14.00 itibarıyla Beyoğlu/İstiklal Caddesi’ne çıkan 16 cadde/12 sokak, Şişli’de 3 cadde/4 sokak, Beşiktaş’ta 1 cadde/ 3 sokak araç trafiğine kapatılacaktır” ifadelerine yer verildi. Beyoğlu’nda kapatılacak yollar şunlar:
“İstiklal Caddesi ve bu caddeye çıkan tüm cadde ve sokaklar Takı Zafer Caddesi Sıraselviler Caddesi Hocazade sokak kesişiminden Taksim Meydan istikameti Asmalı Mescit Caddesi Dünya Sağlık Sokak Osmanlı Sokak . Tarlabaşı Bulvarı üzerinde Zambak Sokak, Atıf Yılmaz Caddesi (Sakızağacı Taksi Durağı) ve Balo Sokak girişleri Yeni Çarşı Caddesi, Turnacıbaşı Caddesi, Meşelik Sokak ve Sadri Alışık Sokak’tan İstiklal Caddesi’ne gidiş istikameti Sıraselviler Caddesi’ne çıkan Aslan Yatağı Sokak, Kazancı Yokuşu Hamalbaşı Caddesi Ömer Hayyam Caddesi kesişiminden itibaren Meşrutiyet Caddesi Karayel Sokak kesişiminden itibaren Hamalbaşı Caddesi istikameti İlk Belediye Caddesi Ensiz Sokak Kumbaracı Yokuşu Postacılar Sokak Yeniçarşı Caddesi-Hayriye Caddesi kesişiminden itibaren trafiğe kapatılacaktır”
Alternatif yollar ise “Tarlabaşı Bulvarı, Meclis-i Mebusan Caddesi, Mete Caddesi, İnönü Caddesi, Kemeraltı Caddesi, Refik Saydam Caddesi, Tersane Caddesi” olarak belirtildi.
Şişli’de kapatılacak yollar şunlar:
“Mim Kemal Öke Caddesi-Vali Konağı Cad. kesişimi ile Abdi İpekçi Caddesi dönüşleri arası Abdi İpekçi Caddesi Bostan Sokak Atiye Sokak Altın Sokak Prof. Dr. Fevzi Fevzioğlu Sokak.” Alternatif yollar ise “Teşvikiye Caddesi, Valikonağı Caddesi, Rumeli Caddesi, Halaskargazi Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi’ne yönlendirilecektir” olarak açıklandı.
Beşiktaş’ta kapatılacak yollar şunlar:
“Kuruçeşme Mahallesi Kireçhane Sokak-Çağrı Sokak Kesişiminden Alay Emini Sokak kesişimine kadar Kuruçeşme istikameti trafiğe kapatılacak ve araç akımı Ulus Mahallesi İstikametine yönlendirilecek.” Alternatif yollar ise “Yeşilpınar Sokak, Yol Sokak ve Ahmet Adnan Saygun Caddesi” olarak açıklandı.
Kadıköy’de kapatılacak yollar şunlar:
“Kadıköy ilçesi Osmanağa-Caferağa Mahalleleri; General Asım Gündüz Caddesi - Kırtasiyeci Sokak kesişimi General Asım Gündüz Caddesi - Serasker Caddesi kesişimi General Asım Gündüz Caddesi - Nailbey Sokak kesişimi General Asım Gündüz Caddesi - Nazmi Bey Sokak kesişimi General Asım Gündüz Caddesi - Sakız Gülü Sokak kesişimi General Asım Gündüz Caddesi - Dr. İhsan Ünlüer Sokak kesişimi General Asım Gündüz Caddesi - Şair Latifi Sokak kesişimi Söğütlü çeşme Caddesi - Bestekar Dilhayat Sokağı kesişimi Söğütlü çeşme Caddesi - Pavlonya Sokağı kesişimi Dr. Esat Işık Caddesi - Badem Altı Sokak kesişimi Badem Altı Sokak - Ruşenağa Sokak kesişimi Badem Altı Sokak - Dalga Sokak kesişimi Badem Altı Sokak - Moda Caddesi Kesişimi Leylek Sokak - Fırıldak Sokak Kesişimi Leylek Sokak - Gürbüztürk Sokak Kesişimi Tuğlacı Emin Bey Sokak-Cemal Süreya Sokak kesişimi Damga Sokak-Mühürdar Bağı Sokak kesişimi Mühürdar Caddesi -Damga Sokak kesişimi Damga Sokak -Albay Faik Sözener Caddesi kesişimi Albay Faik Sözener Caddesi -Misbah Muayyes Sokak kesişimi Albay Faik Sözener Caddesi - Muvakkithane Caddesi kesişimi İskele Polis Merkezi Amirliği ile Damga Sokak kesişimi (Moda istikametine akım verilmeyecek)
Kadıköy Caddebostan Mahallesi:
Caddebostan İskele Sokak ve bu güzergaha bağlanan tüm cadde ve sokak kesişimleri oluşacak trafik yoğunluğuna göre trafiğe kapatılacaktır.” Alternatif yollar ise “General Asım Gündüz Caddesi, Dr. Esat Işık Caddesi, Rıhtım Caddesi, Söğütlüçeşme Caddesi, Çetin Emeç Bulvarı, Abdulkadir Noyan Sokak” olarak açıklandı.