?>

Biden'dan 'Trump' açıklaması: O ve ailesi için dua ediyoruz

ABD Başkanı Joe Biden, Cumhuriyetçi Parti’nin Başkan adayı Donald Trump’a yönelik suikast girişimine ilişkin, Amerika'da bu tür bir şiddete ya da herhangi bir şiddete yer yoktur. Suikast girişimi, ulus olarak savunduğumuz her şeye aykırıdır. Biz ulus olarak böyle değiliz, Ame

Dünya - 8 ay önce

ABD Başkanı Biden, eski ABD Başkanı ve Başkan adayı Donald Trump’a yönelik suikast girişimine ilişkin Beyaz Saray’da basın toplantısı düzenledi.

Biden açıklamasında şunları kaydetti:

“Dün gece Donald Trump ile konuştum. Durumu iyi olduğu ve iyileştiği için gerçekten memnunum. Kısa ve iyi bir sohbet gerçekleştirdik. Jill ve ben O ve ailesi için dua ediyoruz. Ayrıca öldürülen kurbanın ailesine de en derin taziyelerimizi iletiyoruz. O, ailesini koruyan bir babaydı.

Ayrıca yaralananların tamamen iyileşmesi için dua ediyor ve Gizli Servis ajanlarına ve diğer kolluk kuvvetlerine ve ulusumuz için hayatlarını riske atan bireylere teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Dün gece de söylediğim gibi, Amerika'da bu tür bir şiddete ya da herhangi bir şiddete yer yoktur. Suikast girişimi, ulus olarak savunduğumuz her şeye aykırıdır. Biz ulus olarak böyle değiliz, Amerika böyle değil ve bunun olmasına izin veremeyiz. Birlik, ulaşılması zor bir hedeftir ancak şu anda hiçbir şey birlikten daha önemli değildir.

“SALDIRGANIN SAİKLERI HAKKINDA VARSAYIMLARDA BULUNMAYIN”

Başkan Yardımcısı Harris ve ben az önce Beyaz Saray Durum Odası’nda, FBI Direktörü, İç Güvenlik Bakanı, Başsavcı, Gizli Servis Direktörü, İç Güvenlik Danışmanım ve Ulusal Güvenlik Danışmanımın da aralarında bulunduğu Güvenlik Ekibim tarafından bilgilendirildik. Henüz ilk aşamalarında olan bu soruşturmayı FBI yürütüyor. Saldırganın motivasyonuna dair herhangi bir bilgiye sahip değiliz, yalnızca kim olduğunu biliyoruz.

Herkese çağrıda bulunuyorum, lütfen saldırganın saikleri ya da bağlantıları hakkında varsayımlarda bulunmayın. Bırakın FBI ve ortak kurumları işlerini yapsın. Bu soruşturmanın eksiksiz ve hızlı bir şekilde yürütülmesi talimatını verdim ve müfettişler bunu yapmak için ihtiyaç duydukları her türlü kaynağa sahip olacaklar.

“GEREKLİ HER TÜRLÜ TEDBİRİ SAĞLAMASI TALİMATINI VERDİM”

Bu soruşturma devam ederken yapacaklarımız şunlardır. İlk olarak, sayın Trump eski bir başkan ve Cumhuriyetçi Parti'nin adayı olarak zaten yüksek bir güvenlik seviyesine sahip. Gizli Servis'e, güvenliğinin devamını sağlamak için gerekli her türlü kaynak ve koruyucu tedbiri sağlaması talimatını verdim. İkinci olarak, Gizli Servis Başkanı’na yarın başlaması planlanan Cumhuriyetçi Ulusal Kongre için tüm güvenlik önlemlerini gözden geçirmesi talimatını verdim. Üçüncü olarak da dünkü mitingde tam olarak ne olduğunu değerlendirmek üzere bağımsız bir ulusal güvenlik incelemesi yapılması talimatını verdim.

Bu bağımsız incelemenin sonuçlarını da Amerikan halkı ile paylaşacağız. Ve son olarak, bu akşam Oval Ofis'te bu konu hakkında daha uzun konuşacağım. Tek bir ulus olarak birleşmeliyiz. Tek bir ulus olarak birleşmeli, kim olduğumuzu göstermeliyiz.”

Haftanın Öne Çıkanları

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında Bekir Bozdağ'a 'rüşvet' iddiası

2024-07-12 13:44 - Gündem

Buket Aydın, Şaban Sevinç'in özrünü kabul etmedi

2024-07-10 11:39 - Gündem

Erdoğan’ın danışmanı bir akşamda 17 emekli aylığı ‘yedi

2024-07-12 14:15 - Gündem

Trump'a suikast şüphelisinin evinden bomba malzemesi çıktı!

2024-07-14 20:08 - Dünya

Stüdyoda gergin anlar... Buket Aydın yayını terk etti

2024-07-10 01:09 - Gündem

AKP'li belediyeden akıl almaz provokasyon

2024-07-13 11:35 - Gündem

KPSS 2024 lisans soruları cevap anahtarı açıklandı

2024-07-14 11:39 - Gündem

Gaziantep, ikinci Kent Lokantası'na kavuştu

2024-07-11 20:46 - Yerel

AKP'li Elitaş'a, Kayseri'de şok protesto!

2024-07-13 21:36 - Gündem

Özgür Özel, kürsüden çağrıda bulundu: Ayağa kalk!

2024-07-09 23:07 - Siyaset

İlgili Haberler

Dışişleri Bakanı Fidan ile ABD'li mevkidaşı Rubio arasındaki görüşme sona erdi

06:09 - Dünya

ABD'li politikacılardan İmamoğlu tepkisi: 'En önemli siyasi rakibini hapse attı'

00:38 - Dünya

ABD'den tarihi güvenlik ihlali: Operasyon, grup sohbetinden sızdı!

00:08 - Dünya

Alman bakandan İmamoğlu tepkisi: Siyasi rakiplerin yeri, hapishane ya da mahkeme değil

00:08 - Dünya

İsrail'den Türkiye açıklaması: Karşı karşıya gelmek istemiyoruz

00:00 - Dünya

Günün Manşetleri

Zafer Partisi, Özdağ ve İmamoğlu’nun serbest bırakılması çağrısı yaptı!

07:39 - Gündem

Antalyalılar, Hak, hukuk, adalet sloganlarıyla İmamoğlu'nun tutuklanmasını protesto etti

07:08 - Gündem

‘Boykot’ çağrısından Saray da rahatsız oldu!

06:39 - Gündem

YARIN günlerden Cumhuriyet Kitap! Sayı 1832! / 27 Mart 2025

06:08 - Gündem

Seçim yarın... Dikkat çeken kulis: İBB'nin vekil başkanı kim olacak?

04:08 - Gündem