?>

Bu kez mercimek tohumu dağıttılar...

Gaziantep’te çiftçilere buğday, nohut, biber, domates, arı otu tohumu gibi birçok alanda hizmetler veren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, bu kez çiftçilere mercimek tohumu dağıttı.

Tarım - 7 yıl önce

Gaziantep’te çiftçilere buğday, nohut, biber, domates, arı otu tohumu gibi birçok alanda hizmetler veren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı, bu kez çiftçilere mercimek tohumu dağıttı.  

Oğuzeli’nde Ziraat Odası Başkanlığı önünde çiftçilere mercimek tohumu dağıtan Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, Oğuzeli’nde 450 çiftçiye 90 ton mercimek tohumu dağıtıldığını söyledi.

Dünya genelinde 12 bine yakın bitkinin bulunduğunu, bunların 4 bin tanesinin merkezinin Anadolu’da olduğunu tahmin ettiklerini belirten Yılmaz, “Bunu arkeolojik kazılardan anlıyoruz. Mercimek bizim öz kültürümüz. Mercimek soğuğa ve kuraklığa dayanıklı bir bitkidir. Bu nedenle bölgemizde tercih edilmektedir. Bu doğrultuda yola çıkarak projelerimizi uygulamaya koyduk. Bazı ilçelerimizde nohut bazı ilçelerimizde de mercimek üretilmesine karar verdik. Mercimek bizim öz kültürümüz ve malımızdır, bunu kaybetmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Mercimeğin dünya genelindeki üretimine bakıldığı zaman; dünya genelinde 4,8 milyon ton mercimek üretildiğini dikkat çeken Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bizim ülkemize bakıldığı zaman 350 bin ton dolaylarında mercimek üretimi var. Bu da dünya mercimek üretiminin sadece yüzde 7-8’ni karşıladığımızı gösteriyor. Gaziantep’e baktığımız zaman ise 12 bin ton dolayında mercimek üretiyoruz. Bu rakamların yeterli olmadığını gördük ve daha çok mercimek ekilmesi gerektiğini düşündük.”   

Yılmaz, Oğuzeli ve Şahinbey ilçelerinde dağıtılan mercimek tohumlarının maliyetinin yüzde 70’lik kısmını Büyükşehir Belediyesi’nin karşıladığını kaydetti. İbrahim Yılmaz, Fırat-87 çeşidi olan mercimeğin 13 bin dekara ekileceğini ve bin 700 ton dolayında üretimin olacağını tahmin ettiklerini sözlerine ekledi.

Haftanın Öne Çıkanları

Bensu Soral istedi, Yasemin Allen kaptı!

2017-11-18 17:54 - Magazin

Afiş yarışmasında dereceye girenler belli oldu

2017-11-19 14:53 - Kültür & Sanat

Fahriye Evcen 'makyajsızım' dedi ama...

2017-11-18 17:57 - Magazin

Ressam Şahbudak'ın "Anadolu’dan İzler” sergisi açıldı

2017-11-18 07:28 - Kültür & Sanat

Omurga eğriliklerine karşı önemli çalışma

2017-11-17 17:07 - Sağlık

Akınal Sentetik'te ki yangın kontrol altına alındı

2017-11-20 07:02 - Asayiş

Merveşehir Mahallesi’ne Jimnastik Spor Okulu

2017-11-17 17:19 - Yerel

Vali Aksu 30 yıl sonra aynı koltukta...

2017-11-19 11:49 - Gündem

OSB'de çıkan yangın kontrol altına alınamıyor

2017-11-19 22:55 - Asayiş

Gaziantep'in 2023 hedefi 30 milyar dolar

2017-11-20 09:50 - Ekonomi

İlgili Haberler

Turfanda yetişti! Kilosu 100 liradan yurtdışına satıldı....

00:00 - Tarım

Destek ödemesini alamayan çiftçi: Tarlamı borçlanarak ekmeye başladım

07:09 - Tarım

Mersin'de örtü altında hasat başladı: Ağaç başına 60 kg ürün alıyor...

00:00 - Tarım

Doğu'nun Çukurova'sında hasat başladı: Bin dönümde yetişiyor...

00:08 - Tarım

Tarım Orman-İş Kurucu Genel Başkanı Şükrü Durmuş, Patara’daki mücadelesini sürdürüyor

00:08 - Tarım

Günün Manşetleri

Yozgat'ta izinsiz kazıya suçüstü: Ekipler 3 kişiyi yakaladı

12:38 - Gündem

Mehmet Sevigen'in 'Kılıçdaroğlu' ve 'kurultay' iddiası

12:00 - Siyaset

CHP’li Meriç’ten hemşirelerin 96 saat nöbet tutmasına ilişkin soru önergesi

11:57 - Siyaset

Öztürkmen, Gaziantep'teki doğalgaz faturalarını Meclis gündemine taşıdı

10:47 - Siyaset

Koray Aydın: ‘Terör tehdidini azaltmamış, artırmıştır’

02:39 - Siyaset