?>

Bursa'da ulaşımda ‘Gittiğin kadar öde’ dönemi

Ulaşımda bir çok yeniliği kente kazandıran CHP'li Bursa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların bütçesine katkı sağlayacak olan yeni bir uygulamayı daha hayata geçiriyor. BURULAŞ, 17 Eylül tarihinden itibaren ‘Gittiğin kadar öde’ uygulamasının hayata geçirileceğini duyurdu.

Gündem - 5 ay önce

Bursa’da toplu taşımayı özendirmek amacıyla birçok hizmeti kente kazandıran CHP'li Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursalıların bütçesine katkı sağlayacak yeni bir uygulamayı daha hayata geçiriyor.

Türkiye’deki 5 büyükşehir arasında en ucuz toplu taşıma ücreti açısından 4. sırada bulunan, öğrenci binişini 5 TL‘de tutan Bursa Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda ‘Gittiğin kadar öde’ dönemini başlatıyor. Buna göre, BursaRay tam ücret tarifesi üzerinden 1-5 istasyon arası yolculuk yapan yolculara 5,00 TL, 6-11 istasyon arası yolculuk yapanlara ise 2,00 TL iade yapılacak. 12 istasyon ve üzeri yolculuklarda iade uygulanmayacak.

Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BURULAŞ tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: 

“17 Eylül 2024 Salı günü saat 00:00’dan itibaren ‘Gittiğin Kadar Öde’ uygulamasını hayata geçiriyoruz. Bu yeni sistemle birlikte toplu taşımada daha adil ve esnek bir ücretlendirme dönemine giriyoruz. Yolcularımız artık sadece kullandıkları mesafe kadar ödeme yapacak ve böylece toplu taşıma deneyimi daha ekonomik hale gelecek. BursaRay tam ücret tarifesi üzerinden 1-5 istasyon arası yolculuk yapan yolculara 5,00 TL, 6-11 istasyon arası yolculuk yapanlara ise 2,00 TL iade yapılacaktır. 12 istasyon ve üzeri yolculuklarda iade uygulanmayacaktır. Tam BursaKart ve vizesi geçmiş kart tiplerinde (örneğin; vizesi bitmiş kişiselleştirilmiş kartlar, öğrenci, öğretmen kartları) da iade uygulanacaktır. BursaRay’a yapılan binişlerde aktarma indirimi alan yolcular, iade sisteminden yararlanamayacaklardır. Örneğin, otobüs ile başlayan ve ardından BursaRay’a aktarma yapılan bir yolculukta, aktarma indirimi uygulandığı için “Gittiğin Kadar Öde” kapsamında ekstra bir indirim yapılmayacaktır. İade süresi, yolcunun ilk binişinden itibaren 90 dakika olarak belirlenmiştir. İade alabilmek için yolculuğun ilk biniş noktası BursaRay olmalıdır. Bu durumda iade sistemi devreye girecektir.

T2 tramvay hattı iade sistemine dahil değildir. Sanal kartlar iade sistemine dahil değildir. Bu yenilikle, toplu taşımada daha esnek bir fiyatlandırma sunarak hem kentimizin ekonomisine hem de halkımızın bütçesine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. BURULAŞ olarak Bursa halkına daha iyi hizmet verebilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. ‘Gittiğin Kadar Öde’ uygulaması ile her durak için adil bir ücretlendirme sunarak yolcularımıza daha konforlu bir toplu taşıma deneyimi sağlamayı hedefliyoruz."

Haftanın Öne Çıkanları

Hulusi Akar: Eğitimin amacı bilgi değildir, Allah korkusu ve kuldan utanmaktır!

2024-09-10 20:29 - Gündem

Devlet Bahçeli’nin öldüğü iddiası: MHP’den açıklama!

2024-09-12 23:08 - Gündem

Narin Güran'ın annesi Yüksel Güran'la ilgili 'kan' iddiası: 'Devlet istiyor

2024-09-13 17:08 - Gündem

Kiev Büyükelçisi Levent Bilgen'in kızı kim?

2024-09-12 08:09 - Gündem

Anne dahil 3 kişi tutuklandı... 2 yaşındaki bebek cinsel istismara maruz kalmış!

2024-09-12 01:39 - Asayiş

Gaziantep siyaset ve iş dünyası bu düğünde buluştu

2024-09-09 09:59 - Yerel

Narin'in annesi Yüksel Güran'ın adliyedeki kelepçeli fotoğrafı ortaya çıktı

2024-09-15 18:38 - Gündem

Narin Güran cinayeti ile ilgili yayın yasağı kaldırıldı

2024-09-09 17:38 - Gündem

Narin Güran cinayetinde 8 kişi tutuklandı!

2024-09-13 07:10 - Gündem

Amca Salim Güran'ın telefon kayıtları geri getirildi!

2024-09-13 18:39 - Gündem

İlgili Haberler

HDK soruşturmasında tutuklanması istenen 35 kişiden 15'i tutuklandı: Sorgu devam ediyor!

23:39 - Gündem

İstanbul'da bir binada yangın: Ekiplerin müdahalesi başladı

23:38 - Gündem

Joao Mario: Maçı 7 golle kazanabilirdik

23:09 - Gündem

Son Dakika... Borsa İstanbul'da sert düşüş sonrası SPK'den kritik açıklama

23:08 - Gündem

Serdal Adalı'dan yabancı hakem açıklaması! 'Galatasaray hem de Fenerbahçe maçında istiyoru

22:38 - Gündem

Günün Manşetleri

İstanbul'da bir binada yangın: Ekiplerin müdahalesi başladı

23:38 - Gündem

Son Dakika... Borsa İstanbul'da sert düşüş sonrası SPK'den kritik açıklama

23:08 - Gündem

Adana'da panik dolu anlar... Polis memuru balkondan ateş açtı: 'Polis çağırın' diye b

21:39 - Gündem

İstanbul Barosu Olağanüstü Genel Kurula gidecek

19:09 - Gündem

Bakan Bayraktar'dan fiyat artışı açıklaması, tarih verdi!

18:39 - Gündem