?>

Büyükşehir'den 200 çiftçiye, zeytin fidanı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan “Gaziantep’in Karbon Emisyonunu Ağaçlandırmayla Azaltma” Projesi’yle 1600 dekara 50 bin zeytin fidanı dikilecek.

Tarım - 7 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan “Gaziantep’in Karbon Emisyonunu Ağaçlandırmayla Azaltma” Projesi’yle 1600 dekara 50 bin zeytin fidanı dikilecek. Proje kapsamında yaklaşık 200 çiftçiye, zeytin fidanı dağıtımına başlandı

Gelişen ve globalleşen Dünya’da nüfusun artışına paralel olarak tüketimin artması sonucunda enerji üretimi ve tüketiminde artış yaşanınca bu duruma bağlı olarak karbon emisyonu da etkilendi. Yaşanan bu olumsuz tablo karşısında hem Ankara hem yerel yönetim harekete geçti. Bu doğrultuda karbon emisyonunun yan etkilerini önlemek amacıyla çalışmalar başlatan Büyükşehir Belediyesinin, “Gaziantep’in Karbon Emisyonunu Ağaçlandırmayla Azaltma” projesi, Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Merkezi Finans ve İhale Birimince kabul edildi.

Avrupa Birliği’nin (AB) finanse ettiği 220 bin avroluk proje, 9 ilçede uygulanmaya başlandı, projeyle yaklaşık 200 çiftçiye ulaşıldı. Zeytin fidanı dikimi öncesi, araziler yerinde görüldü, toprak analizleri yapılarak ön çalışmalar tamamlandı. 10 gün içerisinde fidan dağıtımının bitirilmesi planlanan projeyle, çok ciddi yağ bitkisi olan zeytin fidanı dikilecek.

Karbon emisyonunun önüne geçilebilmesi için salınımı ve emilimi azaltma yönteminin kullanıldığı günümüzde, 365 gün yeşil kalan zeytin fidanlarını dikerek yıl boyunca bitkinin fotosentez yapmasıyla havadaki karbondioksit oranı azaltılacak.

Küresel ısınmanın sonucu olarak ortaya çıkan kuraklığa dayanıklı bitki dikilerek, kentte olası toprak ve rüzgâr erozyonu engellenecek. Ayrıca, tüketici sağlıklı zeytin ve zeytin yağı üretirken, üretici ise daha fazla gelir getiren üretim modelini benimseyecek. Öte yandan proje kapsamında Örnek Güneş Enerjili Sulama Sistemleri kurulacak.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Seyyid Yusuf Nurani Bozgeyikli törenle anıldı

2018-04-15 14:19 - Yerel

İsmail Değirmenci'nin son anları kamerada

2018-04-16 07:48 - Asayiş

Nakıboğlu'nun yeğeni Eda Akınal'a hapis şoku!

2018-04-12 17:00 - Asayiş

Nevin Eruslu Palyatif Bakım ve Umut Evi açıldı

2018-04-10 18:36 - Sağlık

Gaziantep Kuzey Antep Yolu Viyadüğü Eylül'de bitecek

2018-04-10 10:30 - Yerel

İsmail, fazla bahşiş aldığı için öldürülmüş!

2018-04-10 21:40 - Asayiş

Dr. Semir Beyaz, Sankonuk'ta

2018-04-09 18:26 - Sağlık

Şahinbey'de sürpriz konuk

2018-04-12 23:22 - Yerel

Halıcılar 'Ahmet Kaplan' dedi

2018-04-11 20:02 - Yerel

Tanrısever ailesinin acı günü

2018-04-11 17:55 - Yerel

İlgili Haberler

Hobi olarak başladı geçim kaynağı oldu: 4 yılda 5 bin kök üretti!

00:38 - Tarım

Zamansız fındık satan TMO’ya tepki

00:09 - Tarım

Bu meyvelerin kabuğu bile para ediyor

00:08 - Tarım

Bakanlık markaları ifşa etti: Bakın tereyağı diye ne yedirmişler!

10:39 - Tarım

Ağustos ayında hasat edilmişlerdi! 150 yıllık değirmenlerde öğütülmeye başladı...

00:38 - Tarım

Günün Manşetleri

İmamoğlu’ndan hakkındaki iddianameye tepki

19:39 - Gündem

Hatay’da depremin 2. yılında '6 Şubat Platformu’ndan tepki: Kaybettiklerimize sözümüz var

19:38 - Gündem

İHD’nin eski başkanı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

19:09 - Gündem

Öztürkmen: Cemal Enginyurt’un yanındayız, bir adım geri atmayız!

18:49 - Siyaset

Güçyetmez'den 6 Şubat'ın yıldönümünde çağrı: Çaresiz değiliz!

18:17 - Yerel