?>

Büyüme umutları arttırdı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, Türkiye ekonomisinin üçüncü çeyrekte beklentilerin üzerinde yüzde 11,1 büyüyerek son altı yılın en yüksek çeyreklik büyümesini gerçekleştirdiğini söyledi.

Gündem - 7 yıl önce

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, Türkiye ekonomisinin üçüncü çeyrekte beklentilerin üzerinde yüzde 11,1 büyüyerek son altı yılın en yüksek çeyreklik büyümesini gerçekleştirdiğini söyledi.

TÜİK’in açıkladığı büyüme verilerini değerlendiren GTO Başkanı Hıdıroğlu, “Ülkemiz ekonomisi 2010 yılında bu yana kesintisiz büyüyor. Bu da ülke ekonomisine duyulan güvenle büyümenin sürdürdüğünü gösteriyor.” dedi.  

Üçüncü çeyrek büyüme rakamlarının ilk ve ikinci çeyrekte olduğu gibi iş dünyasında büyük bir memnuniyet yarattığını belirten Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, “TÜİK tarafından açıklanan verilere göre ülkemiz ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 11,1 büyüdü. Yıllık bazda yüzde 9,2 ile başlayan büyüme trendi döviz kurlarındaki oynaklık gibi birçok şoka rağmen 7 yıldır kesintisiz sürüyor. Ekonomik büyümedeki yukarı yönlü ivme, 2002-2016 döneminde sadece küresel krizin etkilerinin görüldüğü 2009’da aşağıya yönlü oldu. 2010 yılından sonra yaşanan tüm şoklara ve olumsuzluklara rağmen büyümesini istikrarlı şekilde sürdürmesi iş dünyası olarak bizleri mutlu ediyor.

Küresel krizin başladığı 2008 yılında yüzde 0,7 büyümeyi başaran ülkemiz krizin etkisinin devam ettiği 2009 yılında yüzde 4,8 daraldı. Daha sonraki süreçte kesintisiz büyüme göstererek 2010 yılında yüzde 9,2 büyümeyle küresel krizin etkilerini sildi. Son olarak açıklanan üçüncü çeyrek büyüme rakamları ile önümüzdeki dönemlere ait umutlarımızı arttırmaktadır.” şeklinde konuştu.

GTO Başkanı Hıdıroğlu, geçtiğimiz günlerde uluslararası kuruluşların Türkiye’nin büyümesine kayıtsız kalmayarak, Türkiye ekonomisine yönelik büyüme tahminlerini güncellediğini dikkat çekerek yaptığı açıklamada daha sonra şunları söyledi:

“Ülkemiz bu performansıyla dünya ülkelerini geride bırakarak üçüncü çeyrekte en hızlı büyüyen ekonomi oldu. Bu yüksek büyümeye imalat sanayii yüzde 15,2 oranında katkı yaptı. Hükümetimizin ve Kredi Garanti Fonu (KGF)’nin teşvikleriyle büyümede güçlü bir artış oldu. Ekonomiye duyulan güvenle büyüme sürüyor. Ülke olarak dünyada sayılı yüksek büyüme temposunu sürdüren ülke olmak istiyorsak ve sürdürülebilir büyüme için yapısal ve ekonomik reformların uygulanması şart. Artık büyümenin kalitesi ve devamlılığına odaklanmalıyız. Bunun yolu katma değeri yüksek bir üretim modelinden geçiyor.”

Haftanın Öne Çıkanları

Ve Ebru Gündeş boşanıyor!

2017-12-05 07:42 - Magazin

Karacan'dan Şahinbey'e atama

2017-12-09 10:06 - Yerel

Ceza Muhakemesi'nde 'Uzlaştırma' semineri

2017-12-09 11:10 - Gündem

İşte, İYİ Parti Gaziantep il yönetimi

2017-12-11 19:27 - Siyaset

Basın ve İnternet Medyası Derneği kuruldu

2017-12-07 19:51 - Gündem

Gaziantep’in hava kirliliği kırmızı alarm veriyor

2017-12-07 08:23 - Gündem

Sanko Üniversitesi kampüsü Serince'de kurulacak

2017-12-10 08:53 - Eğitim

Ataşehir'den sonra sıra Beşiktaş ve Şişli de mi?

2017-12-10 13:02 - Siyaset

Köken: Galibiyet için sahaya çıkacağız

2017-12-08 11:47 - Spor

Gaziantep Basketbol: 62 - Beşiktaş Sompo: 69

2017-12-09 19:18 - Spor

İlgili Haberler

Üniversitede HÜDA-PAR bayrağı açıldı

05:39 - Gündem

MEB’in ortaokul hamlesi: İmam hatiplere sınavla öğrenci çekme

05:09 - Gündem

2025’te dünyada ve Türkiye’de: Finansal Teknolojiler

05:08 - Gündem

Ucuz iş gücü olarak kullanılan göçmenlerden sonra tarıma ne olacak?

04:39 - Gündem

Kendini herkesten üstün görürdü!

04:38 - Gündem

Günün Manşetleri

Üniversitede HÜDA-PAR bayrağı açıldı

05:39 - Gündem

2025’te dünyada ve Türkiye’de: Finansal Teknolojiler

05:08 - Gündem

Ucuz iş gücü olarak kullanılan göçmenlerden sonra tarıma ne olacak?

04:39 - Gündem

MEB, milli eğitim müdürlükleri yönetmeliğinde ÖMY ile TYMM’ye yönelik düzenleme yaptı

04:09 - Eğitim

Cem Küçük'ten canlı yayında itiraf gibi sözler: 'Savcının gönderdiği yazılarda var bu...&#

02:09 - Gündem