?>

Camide açılan ateş hakkında İsmailağa'dan açıklama: 'Operasyonun bir parçası'

Fatih'teki İsmailağa Camii'nin önünde cuma namazı sırasında bir kişi havaya ateş açmıştı. Cemaatin sosyal medya hesabından yaşanan olaya ilişkin, Cemaatimize yönelik sürdürülen operasyonun bir parçasıdır açıklaması yapıldı.

Gündem - 6 ay önce

Bugün İstanbul Fatih’te bulunan bir camiye gelen bir kişi, cami avlusunda silahla havaya ateş açmıştı. Havaya ateş açan şahıs daha sonra olay yerinden ayrılmıştı.

İsmailağa cemaati konuya ilişkin sosyal medyada açıklama yayımladı. Açıklamada, "Bugün yaşanan provokatif hâdise, birilerinin iddia ettiği gibi basit ya da kişisel bir olay olmayıp cemaatimize yönelik sürdürülen operasyonun bir parçasıdır" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada özetle şunlar aktarıldı:

"Cemaatimiz özelinde 2,5 yıldır vaaz kürsülerinden, televizyon kanallarından ve organize trollerle sosyal medya üzerinden yürütülen her türlü tezvirat ve karalamaya şahid olduk. Mahmud Efendi Hazretlerimizin ve Hasan Efendi Hazretlerimizin ailesine ve torunlarına yönelik sözlü taciz ve taarruzların, isim isim hedef gösteren söylemlerin, hanımların ses kayıtlarının paylaşılması da dâhil her türlü yalan ve iftiranın, hatta terör örgütleriyle ilişkilendirmelerin kışkırtıcı bir dille ortaya döküldüğü süreci yakından takip ettik. Organize şekilde dört koldan yürütülen algı yönetiminin geldiği son noktayı endişeyle takip ediyoruz.

Cemaatimize yönelik iftira ve ithamlarla ilgili daha önce başlatılan hukukî süreçler yakından takip edilmekle beraber, bugünkü saldırıyla ilgili de suç duyurusunda bulunulmuş ve takibat başlatılmıştır."

Öte yandan cemaat Mahmut Ustaosmanoğlu'nun hayatını kaybetmesinin ardından yaşanan 'liderlik' tartışmalarıyla da sık sık gündem oluyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Beşiktaş'tan çok özel forma! Atatürk'ün anısını sınırlı sayıda üretildi...

2024-11-01 18:38 - Spor

Simay Barlas kim, kaç yaşında, nereli? Simay Barlas hangi dizilerde oynadı?

2024-10-28 00:38 - Biyoğrafi

Zafer Partisi Gaziantep İl Başkanı Mehmet Pamuk'a silahlı saldırı

2024-10-28 11:28 - Asayiş

Ahmet Özer'in ifadesi ortaya çıktı: Kayyım atanmasının alt yapısı oluşturulmuştur

2024-10-31 01:08 - Siyaset

Muhabir Emre Kaplan'a yumruk atmıştı: Beşiktaş'tan Sezgin Gülnar'a destek!

2024-10-29 19:38 - Spor

Firari FETÖ'cünün kızı 1 milyon aboneli fenomenmiş

2024-10-30 01:09 - Gündem

'Cübbeli Ahmet'ten Alaattin Çakıcı'ya ziyaret

2024-10-26 18:39 - Gündem

Ruud van Nistelrooy'dan Manchester United açıklamaları

2024-11-01 00:08 - Spor

Eski eşi kardeşiyle evlenince Müge Anlı'ya katılmıştı... Evinin bahçesinde öldürüldü

2024-10-31 08:39 - Asayiş

Jose Mourinho'dan kariyer itirafı: 'Asla o takımlara gitmem'

2024-10-29 00:00 - Spor

İlgili Haberler

CHP'li eski belediye başkanı Çetin Bozkurt gözaltına alındı

21:38 - Gündem

Kemalpaşa Belediyesi'ne yönelik soruşturma: 2 kişi tutuklandı

02:08 - Gündem

Sırrı Süreyya Önder'in sağlık durumuna ilişkin yeni açıklama

19:33 - Gündem

Emekçiler 1 Mayıs'ta Kadıköy Meydanı'nda olacak!

19:27 - Gündem

Eğitim Sen: Proje okul atamaları iptal edilmeli

00:09 - Gündem

Günün Manşetleri

CHP'li eski belediye başkanı Çetin Bozkurt gözaltına alındı

21:38 - Gündem

Emekçiler 1 Mayıs'ta Kadıköy Meydanı'nda olacak!

19:27 - Gündem

'Rüşvet almaya teşebbüs' suçu: AKP'li eski belediye başkanına tahliye kararı

18:38 - Siyaset

MSB duyurdu: Pençe-Kilit bölgesinde çok sayıda mühimmat ele geçirildi!

17:38 - Gündem

CHP'den yargılamalara tepki: 'Gençlere cadı avı, adalete kumpas!'

16:39 - Siyaset