Çanakkale'de yangından zarar gören üreticilere arpa ve yem desteği

Çanakkale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından üretilen 30 tonluk atalık buğday ve yemlik arpa, geçtiğimiz yıllarda meydana gelen yangınlardan olumsuz etkilenen merkez köylerdeki 7'si kadın olmak üzere 68 üreticiye dağıtıldı.

Tarım - 6 gün önce

Çanakkale'de geçtiğimiz yıl çıkan yangınlarda etkilenen üreticileri desteklemek amacı ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından üretilen arpa ve buğdayların dağıtılması amacı ile düzenlenen programda Belediye Başkanı Muharrem Erkek, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Park ve Bahçeler Müdürlüğünde basın mensupları ile bir araya gelen Başkan Erkek, konuşmasında tarımsal üretimin sürdürülebilirliğinin önemini vurgulayarak, üreticilerin desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

“ORMANSIZ VE AĞAÇSIZ TOPRAK VATAN DEĞİLDİR''

Çanakkale'nin coğrafyası ve tarihi ile dünyanın en güzel şehirlerinden biri olduğunu vurgulayan Başkan Erkek; “Çanakkale, doğanın bize sunduğu en güzel köşelerden biri, kültürün ve tarihin birleştiği bir şiirdir. Fakat ne yazık ki, bu eşsiz şehir son zamanlarda peş peşe çıkan yangınlarla tehdit altındadır. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Ormansız ve Ağaçsız Toprak Vatan Değildir' sözünü hatırlatarak, doğamızın korunması için her birimizin büyük bir sorumluluk taşıdığını vurgulamak isterim” dedi.

“YÜZLERCE HEKTAR ORMANLIK ALAN KÜL OLDU''

Çanakkale'de çıkan yangınlar nedeni ile ormanların ve ormanlarda yaşayan canlıların büyük zarar gördüğünü ifade eden Başkan Erkek; “2023 yılında merkez ilçe sınırları içinde meydana gelen yangınlar, Mareşal Fevzi Çakmak Köyü Damyeri mezrasından başlayarak; Kayadere, Aşağı Okçular, Kızılkeçili, Yapıldak, Yağcılar, Kemel, Kalabaklı, Kurşunlu, Ulupınar, Belen, Saraycık köylerini etkileyerek büyük zarara yol açmıştır. Yine 2024 yılında Gökçalı köyümüz yangın felaketinden etkilenmiştir. Merkez köylerimiz olmak üzere, ilçelerimizde çeşitli nedenlerle meydana gelen yangınlar sonucunda yüzlerce hektar ormanlık alan ve tarım arazisi kül olmuş, pek çok hayvan da telef olmuştur”.

“BUĞDAY VE ARPALAR 68 MERKEZ KÖY ÜRETİCİMİZLE BULUŞTURULACAK''

Başkan Erkek, geçtiğimiz yıllarda çıkan yangınlardan etkilenen üreticileri desteklemek amacı ile atalık buğday ve yemlik arpa üretimi yapıldığını belirterek; “Bu zorlu süreçlerde, yangınların başladığı andan itibaren, çeşitli birimlerimiz koordineli bir şekilde çalışarak büyük bir özveriyle söndürme ve iyileştirme çalışmalarına destek vermiştir. Toplum olarak, zor zamanlarda birbirimize destek olmak, yalnızca sorumluluk değil, aynı zamanda insan olmanın bir gereğidir. Bu bilinçle, üretimin devamlılığının sağlanması için Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından, 110 dekarlık kendi arazilerimizde ürettiğimiz yaklaşık 30 ton atalık buğday ve yemlik arpa, yangından zarar gören ve hayvancılıkla uğraşan, 7'si kadın olmak üzere 68 merkez köy üreticimizle buluşturulacaktır” dedi.

“YEŞİL BİR ÇANAKKALE YARATMAK İÇİN EL BİRLİĞİYLE ÇALIŞACAĞIZ''

Konuşmasını sürdüren Erkek; “Bu yardımlar, hem tarımsal üretimin sürdürülebilirliğini destekleyecek hem de üreticilerimize katkıda bulunacaktır. Yangınların doğaya verdiği zararı en aza indirmek, hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu konuda bilinçli ve dikkatli davranmak, büyük etkiler yaratır, doğamızın korunmasına katkıda bulunur. Hep birlikte, çevre bilinciyle hareket ederek, daha güvenli ve yeşil bir Çanakkale yaratmak için el birliğiyle çalışacağız” dedi.

Başkan Erkek, Park ve Bahçeler Müdürlüğündeki programın ardından Kayadere Köyü'nü ziyaret ederek üreticiler ile bir araya geldi. Atalık buğday ve yemlik arpaları yangından etkilenen üreticiler ile buluşturan Erkek, geçmiş olsun dileklerini yineledi.

Haftanın Öne Çıkanları

‘Böyle mi susturuldu 19 gündür?’ ‘Gidin yalan konuşun’ diyen Narin’in yakınına yumruklu saldırı!

2024-09-08 20:09 - Gündem

Hulusi Akar: Eğitimin amacı bilgi değildir, Allah korkusu ve kuldan utanmaktır!

2024-09-10 20:29 - Gündem

Levent Kırca’nın dolandırıcı skeci gündem oldu

2024-09-07 11:56 - Gündem

Tunceli'de askeri araç devrildi! 4 asker şehit oldu!

2024-09-08 21:21 - Gündem

Baro Başkanı, Narin Güran otopsisi hakkında bilgi verdi

2024-09-08 21:09 - Gündem

Golbol Milli Takımı, altın Madalya'nın sahibi odu

2024-09-05 20:08 - Spor

AKP'li Ensarioğlu'ndan Narin'in ailesiyle İlgili açıklama

2024-09-08 19:35 - Gündem

Bu kez de 'CDilruba'ya bir dava daha açıldı!

2024-09-04 20:09 - Gündem

Kahramanmaraş'ta peş peşe iki deprem!

2024-09-07 10:09 - Gündem

Engin Polat cezaevinden tahliye edildi

2024-09-06 18:38 - Gündem

İlgili Haberler

Uludağ'ın eteklerinde yetişiyor: Hücreleri yeniliyor, diabete iyi geliyor

06:39 - Tarım

Pamuk hasadı sıkıntılarla başlıyor

07:09 - Tarım

Soğuk ve uzun kış gecelerinin vazgeçilmezi! 3 bin rakımlı Mereto Dağı'nda kurutuluyor!

07:39 - Tarım

Makarnaya Fransız dokunuşu: Cafe de Paris soslu makarna tarifi

07:08 - Tarım

Tatlı krizlerine hem pratik hem de sağlıklı bir çözüm: Fit sufle tarifi

07:08 - Tarım

Günün Manşetleri

5 yaşındaki kayıp çocuk bulundu

18:38 - Gündem

Ailesinden çok uzak olan 4 erkek burcu: Bu burçlar eve uğramıyor

18:09 - Gündem

Narin'in köyünün imamının 'grup seks' iddiası yalan çıktı: 'Böyle bir sorgu olma

17:39 - Gündem

Bitcoin’in altınla korelasyonu negatife döndü

17:08 - Gündem

Ali Babacan Yeniden Refah Partisi'nde: 'Birleşme sürecine olumlu bakıyoruz'

16:39 - Siyaset