?>

CHP’den şafak vakti çay ve simit ile asgari ücret tepkisi

CHP Gaziantep İl Başkanı Reis Reisoğlu, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun 2. tur görüşmelerine başlamasıyla birlikte şafak vakti fabrikalarına gitmek için servis bekleyen işçilerle buluşarak onlara çay ve simit ikram etti.

Siyaset - 1 yıl önce

CHP Gaziantep İl Başkanı Reis Reisoğlu, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun 2. tur görüşmelerine başlamasıyla birlikte şafak vakti fabrikalarına gitmek için servis bekleyen işçilerle buluşarak onlara çay ve simit ikram etti.

“ASGARİ ÜCRETLİ, ÇAYA SİMİDE HASRET”

CHP Gaziantep İl Başkanı Reis Reisoğlu, Milletvekili Melih Meriç ve il yönetim kurulu üyeleri emekçilerin yoğun olarak yaşadığı Düztepe semtinde fabrikalarına gitmek için servis bekleyen işçilerle sabahın erken saatlerinde buluşarak, yoksulluğa mahkûm eden değil insanca yaşatacak bir asgari ücret çağrısı yaptı.

ASGARİ DEĞİL, AZAMİ ÜCRET

Asgari ücretin, insanca bir yaşam için artık ‘azami ücret’ olarak değerlendirilmesi gerektiğini kaydeden Reisoğlu, yanlış ekonomi politikaları ve  artık kimsenin inanmadığı ‘TÜİK enflasyonu’ nedeniyle çay ve simit dahi alamayacak duruma getirilen emekçiler için adil bir ücret düzenlemesi çağrısı yaptı, işçilerin ekonomik haklarına sahip çıkacaklarını söyledi.

“GAZİANTEP BİR EMEK VE EMEKÇİ KENTİDİR”

Ülkenin temel taşları olan ve çarkları döndüren işçilerin insan onuruna yakışır bir ücrete kavuşması gibi haklı taleplerine destek olmak amacıyla toplandıklarını kaydeden Reisoğlu, “Düztepe semtinde bulunan işçi arkadaşlarımıza çay ve simit ikramı için bir araya geldik. Biliyorsunuz Gaziantep bir sanayi ve ekonomi şehri. Buradaki binlerce fabrikada çalışan 200 binin üzerinde işçimiz var. Yüzü emeğe dönük bir parti olarak asgari ücret konusunda yaşanan adaletsizliklere karşı bir duruş sergilemek ve işçi kardeşlerimizin sesine ses katmak için buradayız. Günümüzde ekonomik zorluklarla mücadele eden işçi kesimi, adil bir ücret düzenlemesi talep etmektedir. Asgari ücret, yaşanan mali sıkıntılara uygun bir şekilde güncellenmeli ve işçilerimiz insanca yaşam standartlarına kavuşturulmalıdır. Toplumun temel direği olan işçi kardeşlerimizin alın terine layık bir ücret alması, adil bir sosyal düzenin temelidir. Bu nedenle, hükümeti, işçi dostu politikaları hayata geçirmeye ve asgari ücreti insan onuruna yakışır bir seviyeye yükseltmeye çağırıyoruz” diye konuştu.

İşçi ve emekçilerle buluşmaya devam edeceklerine ve daha güçlü mesajlar vereceklerine dikkat çeken Reisoğlu, güçlü bir Türkiye’nin, adil bir paylaşım ve dayanışma kültürü ile mümkün olacağını da sözlerine ekledi.

Haftanın Öne Çıkanları

Piyade Teğmen Eril Alperen Emir şehit oldu!

2023-12-12 23:57 - Asayiş

Savcının odasından fotoğraf paylaşan avukattan açıklama

2023-12-14 10:49 - Gündem

AKP'li Usta: 2002'den önce Türkiye'de traktör yoktu!

2023-12-17 19:20 - Siyaset

Faruk Koca, AKP'den ihraç istemiyle disipline sevk edildi!

2023-12-11 23:57 - Gündem

Hasan Bitmez'in son konuşması gündem oldu!

2023-12-14 18:54 - Gündem

AKP'li belediyeden kafeye yılbaşı süsü tebligatı

2023-12-16 18:52 - Gündem

'Yaşar Okuyan hayatını kaybetti' iddiasına yalanlama

2023-12-15 19:52 - Gündem

Hafize Gaye Erkan: İstanbul'da kiralar çok pahalı; ev bulamadık!

2023-12-16 11:01 - Ekonomi

Sinan Ateş'in ablasının paylaşımı gündem oldu!

2023-12-15 17:37 - Gündem

Hafize Gaye Erkan'ın maaşı ortaya çıktı!

2023-12-17 11:09 - Ekonomi

İlgili Haberler

Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu'nun köyünde imza kampanyasını başlattı

09:09 - Siyaset

Ümit Özdağ Silivri'den paylaştı: 'Yargılanmak istiyorum'

04:38 - Siyaset

Özgür Özel'den flaş Silivri kararı: 'Gençleri derhal serbest bırakın'

03:39 - Siyaset

Ahmet Davutoğlu ile Melih Gökçek arasında yolsuzluk polemiği

03:08 - Siyaset

CHP kampanyayı duyurdu: Nasıl imza verilir?

02:38 - Siyaset

Günün Manşetleri

Samsun’da KESK, DİSK, TTB ve TMMOB ses yükseltti: ‘Geleceğimizden vazgeçmiyoruz’

09:39 - Gündem

Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu'nun köyünde imza kampanyasını başlattı

09:09 - Siyaset

Ümit Özdağ Silivri'den paylaştı: 'Yargılanmak istiyorum'

04:38 - Siyaset

Özgür Özel Trabzon'a geldi: Bayramı Ekrem İmamoğlu'nun baba ocağında geçirecek

04:08 - Gündem

Milyonlar Maltepe'ye akın etti: Ekrem İmamoğlu'ndan teşekkür mesajı!

03:38 - Gündem