?>

CHP’li İlgezdi: Tek adam rejimi Türkiye’yi çürümenin merkezi yaptı!

Adalet Bakanlığı’nca yayımlanan Adli İstatistikler’de çocuklara ve kadınlara yönelik artan suçlara işaret eden CHP İstahbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, “Tek adam rejimi Türkiye’yi çürümenin merkezi haline getirdi, toplumsal bir çürümeyle karşı karşıyayız” ded

Siyaset - 6 ay önce

Adalet Bakanlığı’na bağlı Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü'nün 2023’ün Adalet İstatistikleri’ne ilişkin verileri çocuklara yönelik suçlardaki artışları gözler önüne seriyor.

Raporda, savcılıklara gelen çocukların cinsel istismarı dosyalarının 2015 ve 2023 yıllarında ikiye katlandığını belirten CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, “Adalet İstatistikleri 2023 yılı raporunda yer alan verileri incelediğimizde korkunç bir tabloyla karşı karşıya kalıyoruz. 2015 ve 2023 yılları arasında savcılıklara gelen çocukların cinsel istismarı dosyaları ikiye katlanmış durumda. Suç oranı ve bireysel silahlanma her geçen yıl artmakta, çanlar kimin için çalıyor? Tehlikeli bir topluma dönüştük, neredeyse her gün bir kadın sokak ortasında canice öldürülüyor, bir çocuğumuz cinsel istismara maruz kalıyor, mutsuz, umutsuz bir topluma dönüştük bunun en somut kanıtı da veriler. 2015 yılından bu yana en çok artan suçların birinci sırasında uyuşturucu kullanımı, ikinci sırada dolandırıcılık ve üçüncü sırada çocuklara yönelik cinsel istismar yer alıyor. Tek adam rejimi Türkiye’yi çürümenin merkezi haline getirdi, toplumsal bir çürümeyle karşı karşıyayız” dedi.

'GEÇ OLMADAN ÖNLEM ALINMALI'

İlgezdi, “Çocuklarımızı bunca kötülükten nasıl koruyacağız, kadınlar olarak her gün ölümle yaşam arasında bir mücadele verirken üstelik. Adalet İstatistikleri 2023 yılı raporuna göre, 2023 yılında savcılıklara gelen çocukların cinsel istismarı dosya sayısı 66 bin 138, mahkemelerde görülen çocukların cinsel istismarı dava sayısı 14 bin 919 ve 2023 yılında bu suçtan mahkûm olan kişi sayısı 7 bin 88. Çocuklarımızın güvenle büyümesi için öncelikle caydırıcı cezalar uygulanmalı ve çocuk ve ailenin takibi için aile sağlığı merkezlerine psikolog ataması gerçekleştirilmeli ve aileler düzenli olarak takip edilmeli. Toplumsal olarak bir uçuruma sürükleniyoruz, çok geç olmadan gerekli önlemler alınmalı” ifadesini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Hulusi Akar: Eğitimin amacı bilgi değildir, Allah korkusu ve kuldan utanmaktır!

2024-09-10 20:29 - Gündem

Tunceli'de askeri araç devrildi! 4 asker şehit oldu!

2024-09-08 21:21 - Gündem

AKP'li Ensarioğlu'ndan Narin'in ailesiyle İlgili açıklama

2024-09-08 19:35 - Gündem

‘Böyle mi susturuldu 19 gündür?’ ‘Gidin yalan konuşun’ diyen Narin’in yakınına yumruklu saldırı!

2024-09-08 20:09 - Gündem

Gaziantep siyaset ve iş dünyası bu düğünde buluştu

2024-09-09 09:59 - Yerel

Levent Kırca’nın dolandırıcı skeci gündem oldu

2024-09-07 11:56 - Gündem

Narin Güran cinayeti ile ilgili yayın yasağı kaldırıldı

2024-09-09 17:38 - Gündem

Golbol Milli Takımı, altın Madalya'nın sahibi odu

2024-09-05 20:08 - Spor

CHP'li Bankoğlu: 'Ders zili yerine çocukların karnı zil çalıyor'

2024-09-09 18:08 - Siyaset

Baro Başkanı, Narin Güran otopsisi hakkında bilgi verdi

2024-09-08 21:09 - Gündem

İlgili Haberler

İmamoğlu'ndan adaylık açıklaması: Engellerle dolu bir yolculukta olacağız

20:39 - Siyaset

Muharrem İnce'den Silivri ziyareti sonrası açıklama: İmamoğlu'nu her zaman destekleyeceğim

20:38 - Siyaset

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı resmen Ekrem İmamoğlu oldu

18:20 - Siyaset

CHP'li Özer'den dikkat çeken iddialar: 'İmamoğlu için sahte tanık aranıyor!'

03:09 - Siyaset

Paylaşımlar gündemde: Selahattin Demirtaş tahliye mi oluyor?

11:08 - Siyaset

Günün Manşetleri

Muharrem İnce'den Silivri ziyareti sonrası açıklama: İmamoğlu'nu her zaman destekleyeceğim

20:38 - Siyaset

Üniversite öğrencilerine polis müdahalesi: Çok sayıda gözaltılar var

20:10 - Gündem

Özgür Özel: RTÜK binasından demokrasiye ateş ediyor

18:25 - Gündem

RTÜK'ten Sözcü TV 10 gün karartma cezası!

17:46 - Gündem

Gazeteci Can Ataklı'ya 'Bahçeli' soruşturması: Savcılık ifadesi ortaya çıktı!

17:08 - Gündem