?>

CHP’li Meriç, 2 yıl şartını Bakan Kacır’a sordu

İklim değişikliği ve küresel ısınmayla mücadele için Türkiye’de faaliyet gösteren birçok firmanın “Yeşil Dönüşüm” projeleri geliştirdiğini söyleyen Meriç, 2 yıl şartını Bakan Kacır’a sordu.

Siyaset - 4 ay önce

İklim değişikliği ve küresel ısınmayla mücadele için Türkiye’de faaliyet gösteren birçok firmanın “Yeşil Dönüşüm” projeleri geliştirdiğini söyleyen Meriç, “Ülkemizde sanayi firmaları için verimli bir yeşil dönüşüm sağlamak, karbonsuzlaştırma çabalarını yoğunlaştırmak ve teknik kapasiteyi geliştirmek amacıyla 450 milyon ABD Dolar bütçeli Türkiye Yeşil Sanayi Projesi başlatıldı. KOSGEB tarafından da Yeşil Sanayi Destek Programı kapsamında, ‘Sanayide Temiz ve Döngüsel Ekonomi’ ile ‘Sanayi KOBİ’lerinin Güneş Enerjisi Yatırımlarının Desteklenmesi’ olarak proje teklif çağrısı yayımlandı. Ancak bu çağrıda, başvuru yapacak tüm işletmelerin, ilan tarihi itibariyle ‘En az 2 yıl önceden kurulmuş’ olması şartı getirildi. Bu şarttan dolayı yeni kurulan firmaların bu destekten faydalanmaları mümkün olmuyor.” diye konuştu.  

2 yıl şartının değiştirilmesiyle birçok firmanın mağduriyetinin giderileceğini ifade eden CHP’li Meriç, “2025 yılı sonuna kadar olan geçiş döneminde ithal edilen ürünlere gömülü emisyonlar için herhangi bir ücretlendirme yapılmayacak. Mali yükümlülüklerinin devreye girdiği asıl uygulama dönemi 1 Ocak 2026 tarihi itibariyle başlayacak. Bu nedenle yeni kurulan firmaların da bir an önce değişim ve dönüşüm çalışmalarını yapabilmeleri için en az 2 yıl önce şartının değiştirilmesi gerekmektedir.” dedi.

CHP’li Meriç konuya ilişkin olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’a şu soruları yöneltti:

KOSGEB tarafından “Yeşil Sanayi Destek Programı kapsamında “Sanayide Temiz ve Döngüsel Ekonomi” ile “Sanayi KOBİ’lerinin Güneş Enerjisi Yatırımlarının Desteklenmesi” olarak yapılan proje teklif çağrısına Gaziantep’ten kaç firma müracaat etmiştir bu firmaların kuruluş yılları nedir? Türkiye’de kurulan firmaların yeşil dönüşüme uygun halde yatırımlara ve programlara başlamaları için “ilan tarihi itibariyle en az 2 yıl önceden kurulmuş olması” şartını kaldırmayı düşünüyor musunuz? 
Haftanın Öne Çıkanları

OpenAI’ın Sora'sı ile hazırlanan kısa filmler beğenildi

2024-12-13 00:09 - Teknoloji

Birleşik Metal-İş'ten 'grev yasağı' kararına tepki

2024-12-14 14:09 - Gündem

Kritik maç öncesi... Carlo Ancelotti'den 'Arda Güler' kararı

2024-12-14 22:08 - Spor

MasterChef'te kim elendi? 15 Aralık MasterChef Türkiye'ye hangi yarışmacı veda etti?

2024-12-16 00:09 - Gündem

THY, uçakta tehditler savuran Petlas Yönetim Kurulu Üyesi Abdulkadir Özcan'ı kara listeye aldı

2024-12-14 00:08 - Gündem

İngiliz gazetesinden Esad iddiası: 'Banka hesabında milyonlarca dolar...'

2024-12-15 12:38 - Dünya

Mamak'ta barınak skandalı! Hayvanlar açlıktan birbirlerini parçaladı

2024-12-15 00:09 - Gündem

Son Dakika... Beşar Esad'dan ilk açıklama

2024-12-16 16:09 - Dünya

Son dakika deprem... Çanakkale'de korkutan deprem... Çevre illerde de hissedildi!

2024-12-12 15:09 - Gündem

Trabzon'da döviz bürosu soygunu... Soruşturmada yeni gelişme!

2024-12-11 09:09 - Asayiş

İlgili Haberler

İmamoğlu: Bahçeli'nin çağrısını önemli buluyorum

16:00 - Siyaset

Meclis’te AYM'nin Can Atalay kararı okundu: Vekilliğinin düşmesi yok hükmündedir

15:39 - Siyaset

Son dakika...TBMM'den 'Sırrı Süreyya Önder' kararı

14:38 - Siyaset

Mansur Yavaş'tan, Sırrı Süreyya Önder'e 'geçmiş olsun' mesajı

13:08 - Siyaset

Özgür Özel'den Beylikdüzü mitingi çağrısı 

12:39 - Siyaset

Günün Manşetleri

Osmanlı'dan sofralara uzanan lezzet: Hünkar beğendi tarifi

17:38 - Gündem

Ekrem İmamoğlu'nun avukatlarından RTÜK'e başvuru

17:09 - Gündem

Bakan Şimşek’ten kripto açıklaması: 'Göz açtırmayacağız'

17:08 - Ekonomi

Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Fidan Gül tutuklandı

16:55 - Gündem

İmamoğlu: Bahçeli'nin çağrısını önemli buluyorum

16:00 - Siyaset