?>

CHP’li Meriç, rehin alınan Türk gencinin ailesiyle bir araya geldi

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, tatil için Gaziantep’ten Bosna Hersek’e gittikten sonra bir grup tarafından kaçırılan Deniz Eliş’in ailesiyle bir araya geldi. Melih Meriç, oğulları Deniz Eliş’ten haber alamayan aileyle yaptığı görüşme sonrası yetkililere çağrıda bulundu.

Gündem - 7 ay önce

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, tatil için Gaziantep’ten Bosna Hersek’e gittikten sonra bir grup tarafından kaçırılan Deniz Eliş’in ailesiyle bir araya geldi. Melih Meriç, oğulları Deniz Eliş’ten haber alamayan aileyle yaptığı görüşme sonrası yetkililere çağrıda bulundu. 

CHP Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu Üyesi Melih Meriç, 8 Eylül 2024 tarihinde yurt dışına çıktıktan bir süre sonra Bosna Hersek'te bir grup veya çete tarafından alıkonularak fidye istenen Türk vatandaşı Deniz Eliş’in ailesiyle Gaziantep’in Karataş semtinde bir araya geldi. Anne İlknur Eliş ve baba Kemal Eliş, çocuklarının yaşamından kaygı duyduklarını belirterek yetkililerden çocuklarına kavuşabilmeleri için destek talebinde bulundu. 

CHP’li Meriç, “Deniz Eliş hepimizin çocuğu. Ona ulaşmak, sağ salim Türkiye’ye getirilmesi için hepimiz elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bugün öğreniyoruz ki bu çetenin elinde yalnızca Deniz kardeşimiz yok, onunla birlikte 15 kişi daha rehin alınmış durumda. İçlerinde Bir çift Türk ve bebekleri olan bir aile de bulunuyor. Bugün hem Dışişleri Bakanımızla, hem Bosna Hersek Büyükelçimizle hem de Banja Luka Başkonsolosumuzla görüştük. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan olayın üstüne gitmesini, bir an önce evladımızın ailesine kavuşturulmasını istedik.” açıklamasında bulundu. 

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, baba Kemal Eliş’in çocuklarının 19 Eylül günü Bosna Hersek’te bir grup tarafından alıkonulduğunu, beş gündür rehin tutulduğunu, Deniz Eliş’e işkence yapılarak para istendiğini, gönderilmediği takdirde çocuklarının ölümle tehdit edildiğini ifade ettiğini aktardı. 

CHP’li Meriç, “Aileye gönderilen ses kayıtları, Deniz evladımızı rehin alan çete tarafından şiddete maruz kaldığını gösteriyor. Bu zorbalığa karşı seyirci kalmayacağız. Dışişleri Bakanlığı’mız ve elçiliğimiz de devreye girdi, inanıyorum ki Deniz Eliş bir an önce anne babasına kavuşacak. Ailemizin yanındayız, elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız.” dedi.

 

Haftanın Öne Çıkanları

BDDK müdürünün düğününde bankalardan takı yağdı: Süleyman Soylu ve MHP'den gövde gösterisi!

2024-09-25 09:09 - Gündem

Başkan Yılmaz'dan, polislere konut müjdesi

2024-09-22 15:17 - Yerel

Mehmet Dinç, adaylığını açıkladı, çağrı yaptı!

2024-09-23 07:43 - Yerel

26 suç kaydı vardı, polisi şehit etti... Şeyda Yılmaz'ın katili tutuklandı

2024-09-23 19:39 - Gündem

Miray'ı ezerek ölümüne neden olmuştu... Öğretmenden savunma: Aracın sensörleri uyarı vermedi

2024-09-24 22:08 - Asayiş

İntihar eden fenomen Kübra Aykut'un 'veda mektubu' ortaya çıktı

2024-09-24 10:39 - Gündem

Eyüpspor'dan Tayfur Bingöl açıklaması: 'Penaltı pozisyonu...'

2024-09-23 10:09 - Spor

"Vicdan azabı çekiyorum, her şeyi anlatacağım" dedi ve konuştu

2024-09-21 11:02 - Gündem

Skandalı görüntülerle ifşa etti: ‘TMO çuval çuval buğdayı toprağa gömdü’

2024-09-19 21:38 - Gündem

Hiranur Vakfı'nda 6 yaşındaki H.K.G.'ye cinsel istismar davasında karar

2024-09-23 12:39 - Gündem

İlgili Haberler

Özgür Özel, Yozgat mitingine traktör konvoyuyla geldi!

14:31 - Gündem

Demir parmaklı oy pusulası sosyal medyada gündem oldu!

13:06 - Gündem

Emekli Yargıtay üyesinin açtığı 'TÜİK'in enflasyon verileri asılsız' davası reddedildi

00:09 - Gündem

Can Atalay'dan Selçuk Kozağaçlı'ya mektup: 'Bu keyfiliği aşacağız'

12:08 - Gündem

Malatya'da depremde yıkılan binanın mühendisi beraat etti

00:39 - Gündem

Günün Manşetleri

Özgür Özel, Yozgat mitingine traktör konvoyuyla geldi!

14:31 - Gündem

Demir parmaklı oy pusulası sosyal medyada gündem oldu!

13:06 - Gündem

Can Atalay'dan Selçuk Kozağaçlı'ya mektup: 'Bu keyfiliği aşacağız'

12:08 - Gündem

Besim Tibuk'tan İmamoğlu tepkisi: Ya İstanbul Belediye Reisi kaçar mı?

12:04 - Siyaset

Rasim Ozan Kütahyalı: Bu açık hava tımarhanesinin oluşmasında payım var!

11:28 - Gündem