?>

CHP'li Öztürkmen'den Diyanet'in ABD'deki lüks tesisine tepki

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın şirket kurup milyonlar harcayarak, ABD’de yüzme havuzu, hamam, restoran, villa yaptırdığı ortaya çıktı.

Siyaset - 2 ay önce

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın şirket kurup milyonlar harcayarak, ABD’de yüzme havuzu, hamam, restoran, villa yaptırdığı ortaya çıktı. TBMM’de defalarca Barak Ovası sulama projesini dile getiren CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, “Barak suya hasretken, Diyanet 100 milyon dolara lüks tesis yapıyor” sözleriyle tepkisini gösterdi.

Hasan Öztürkmen’in açıklamasından öne çıkanlar:

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Bir Audi'yi Diyanet İşleri Başkanı'na çok gördüler” diye ağlasa da ne lüks ve şatafat içinde yaşadıkları ortaya çıkıyor.

Diyanet’in şirket kurup milyonlar harcayarak, ABD’de yüzme havuzu, hamam, restoran, villa yaptırdığı iddiaları doğrulandı.

Türkiye'de halkın vergilerinden rekor pay alan Diyanet, ABD'de şirketleşiyor.

Diyanet’in ABD’de şirketleşen tesislerinin mal varlığının yüz milyon doları aştığı, milyon dolarlık kiralık villaları konukevi olarak adlandırıp otel şeklinde işlettiği, Diyanet-USA şirketine ait 11 villa ile çevrede bulunan yüz binlerce dolarlık 2 müstakil evin de satın alındığı ortaya çıktı.

Lüks milyonluk villalar ve müstakil evlerde kimler oturuyor, bu evler kimlere kiralanıyor?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bütçesi 2025 yılında yüzde 40 artırılarak 130 milyara yükseldi. Ali Erbaş ve din ticareti yapanlar, halka din iman anlatıp kendileri han hamamda kalsın diye.

Diyanet 100 milyon dolara ABD'de tesis yaparken, bu ülkenin en değerli ovalarından Barak, suya hasret.

Barak bölgesi Gaziantep'in güneydoğusunda yer alan, Oğuzeli ilçesinin üçte ikisini, Nizip ilçesinin üçte ikisini, Karkamış ilçesinin de tamamını kapsayan, Suriye sınırına kadar olan, yaklaşık 120 köyü barındıran ve 385 bin dönüm araziden oluşan Türkiye'nin en verimli topraklarındandı.

Barak Ovası’nın 10-15 kilometre uzağından Fırat Nehri akıyor. AKP iktidarı ve bölge milletvekilleri, şimdiye kadar her seçim döneminde Fırat'tan Barak bölgesinin sulanacağı konusunda söz vermiş olmalarına rağmen herhangi bir ilerleme sağlanamadı.

Nizip, Karkamış ve Oğuzeli ilçelerini kapsayan ve yaklaşık 2 milyon dönüm tarım alanını sulayacak olan ve 10 yıldan beri atıl bir vaziyette olan sulama kanalları, suya hasret kaldı. Bu kanalları yapmak için binlerce fıstığı ağacı söküldü. Ama şu anda atıl bir vaziyette duruyor.

Ülkenin tarımsal üretiminin artması için Barak ovasının sulanması için gereken 2 milyar TL’yi çok görüp bütçeye pay ayırmayan hükümetin bu israfı İslam dinine de aykırıdır.

Barak Ovasının sulanması için, Diyanet'in lüks tesise harcadığı paranın yarısı yeter de artar bile.

Haftanın Öne Çıkanları

OpenAI’ın Sora'sı ile hazırlanan kısa filmler beğenildi

2024-12-13 00:09 - Teknoloji

Birleşik Metal-İş'ten 'grev yasağı' kararına tepki

2024-12-14 14:09 - Gündem

Kritik maç öncesi... Carlo Ancelotti'den 'Arda Güler' kararı

2024-12-14 22:08 - Spor

MasterChef'te kim elendi? 15 Aralık MasterChef Türkiye'ye hangi yarışmacı veda etti?

2024-12-16 00:09 - Gündem

CHP’li Meriç’ten yardımcı hizmetler sınıfı için kanun teklifi

2024-12-18 15:25 - Siyaset

Bir Gece Masalı dizisinin yeni bölümünde ne oldu?

2024-12-18 00:08 - Magazin

THY, uçakta tehditler savuran Petlas Yönetim Kurulu Üyesi Abdulkadir Özcan'ı kara listeye aldı

2024-12-14 00:08 - Gündem

İngiliz gazetesinden Esad iddiası: 'Banka hesabında milyonlarca dolar...'

2024-12-15 12:38 - Dünya

Erdoğan: Emekli vatandaşlarımızın daha iyi yaşamaya başladı

2024-12-16 19:53 - Siyaset

Mamak'ta barınak skandalı! Hayvanlar açlıktan birbirlerini parçaladı

2024-12-15 00:09 - Gündem

İlgili Haberler

Vatandaşlar ‘Baba Ocağı’ CHP’ye akın etti!

14:52 - Siyaset

AKP'li Mehmet Metiner, Bahçeli'yle konuşmuş: 'Sesinden belliydi'

01:09 - Siyaset

Önseçim adaylığına ilk tepki Suat Kılıç'tan: 'Ekrem İmamoğlu belediye başkanlığını bırakma

22:39 - Siyaset

Öztürkmen: Eğitimin geleceğini gerici dernekler belirleyemez!

18:26 - Siyaset

CHP’li Meriç, SGK’nın raporlu ilaç kısıtlamasını meclise taşıdı

18:23 - Siyaset

Günün Manşetleri

Can Borcu dizisinin yeni bölümü ne zaman? Can Borcu dizisinin son bölümünde ne oldu?

20:08 - Gündem

Samsun Devlet Opera ve Balesi 'Kanlı Düğün' balesini sahneleyecek!

19:38 - Gündem

Vatandaşlar ‘Baba Ocağı’ CHP’ye akın etti!

14:52 - Siyaset

Hozat’ta öğrencilerin barınma ve yaşam sorunu: 'Aç kalan öğrenciler var'

05:09 - Gündem

İstanbul Valisi Davut Gül canlı yayında açıkladı: Pazartesi günü okullar tatil olacak mı?

04:08 - Gündem