?>

CHP’li Öztürkmen, Erdoğan’ın ifşa ettiği MİT’çileri sordu

CHP Gaziantep Milletvekili Av. Hasan Öztürkmen, geçtiğimiz günlerde MİT’in 97. yıl dönüm etkinliğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un hesaplarında paylaştığı, MİT mensuplarını da gösteren fotoğraflarla ilgili işlem yapılıp yapılmadığını sordu.

Siyaset - 1 yıl önce

CHP Gaziantep Milletvekili Av. Hasan Öztürkmen, geçtiğimiz günlerde MİT’in 97. yıl dönüm etkinliğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un hesaplarında paylaştığı, MİT mensuplarını da gösteren fotoğraflarla ilgili işlem yapılıp yapılmadığını sordu. 

CHP Milletvekili Av. Hasan Öztürkmen, MİT’in 97. yıl dönüm kutlamalarında Erdoğan’ın sosyal medya hesaplarından MİT mensuplarının fotoğraflarının yayımlanmasıyla ilgili bir soruşturma açılıp açılmadığını soru önergesiyle Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a yöneltti. 

TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Üyesi de olan Av. Hasan Öztürkmen; “Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu’nun 27. maddesinde MİT mensupları ve ailelerinin kimliklerini, makam, görev ve faaliyetlerini herhangi bir yolla ifşa edenlerle ilgili üç yıldan yedi yıla kadar hapis cezası verildiği yer almaktadır. MİT’in kuruluş yıl dönümünde böylesine kritik bir güvenlik zafiyetine yol açanlara hiçbir şey yapılmazken, açık kaynaklarda yer alan bilgilerle haber yapan gazeteciler hapis yattı.” diyerek tepki gösterdi. 

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, MİT’in 97. yıldönüm etkinliğinde Erdoğan ve Adalet Bakanı Tunç’un hesaplarında paylaştığı, MİT mensuplarını ifşa eden fotoğraflarla ilgili işlem yapılıp yapılmadığını sordu.https://t.co/6yiUigrJy4 @hasanozturkmen @emrkongar pic.twitter.com/hdLudItx0e

— Gazikent27 (@Herdaim_Haber) January 25, 2024

CHP’li Öztürkmen internete bir kez düşen bilgilerin kaldırılmasının artık mümkün olmadığını belirterek; “Cumhurbaşkanı ve Adalet Bakanı’nın MİT mensuplarını da gösteren fotoğrafları daha sonra silmesi, o fotoğrafların artık sosyal medyada yer almadığı anlamına gelmez” diyerek, “Ülke güvenliğini zafiyete düşüren ve istihbarat personelini ifşa eden sorumlular mutlaka açığa çıkarılmalıdır. Bir yandan gazeteciler MİT Kanunu gerekçe gösterilerek hukuksuz biçimde tutuklanırken, böylesine vahim bir güvenlik skandalına sebebiyet verenlerle ilgili işlem yapılmaması kabul edilemez.” açıklamasında bulundu. 

Öztürkmen, “Meclis çatısı altında bir milletvekili olarak üyesi olduğum Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu toplantılarına girerken dahi telefonlarımızı dışarıda bırakıyoruz veya kapatarak o toplantılara iştirak ediyoruz. Milli İstihbarat Teşkilatı gibi son derece kritik önemi haiz, ülke güvenliğini ilgilendiren bir kurumun etkinliğinde fotoğraf çekilmesi ve bunların internet ortamında servis edilmesi açıklanmaya muhtaçtır, sorgulanması ve soruluşturulması gerekiyor. Bu yapılan hem ceza yasalarımızda hem de MİT Kanunu’nda açıkça suçtur” dedi.

Hasan Öztürkmen, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede şunları sordu:

1- Tayyip Erdoğan ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un sosyal medya hesaplarından MİT mensuplarının fotoğraflarını ifşa eden sorumlular kimlerdir? Bu kişiler hakkında adli bir soruşturma başlatılmış mıdır? Bu soruşturma hangi aşamadadır ve/veya nasıl bir sonuç alınmıştır?

2- Milli İstihbarat Teşkilatı’nın 97. kuruluş etkinlikleri neden basına açık bir şekilde gerçekleştirilmiştir? Bu güvenlik ihlaline kimler, neden göz yummuştur? Geçmiş dönemlerde de benzer uygulama yapılmış mıdır?

3- MİT yöneticileri hakkında fotoğraf çekilmemesiyle ilgili bir yaptırım uygulanmış mıdır? Uygulamadılarsa bu güvenlik zafiyetinin sorumlusu kimlerdir, bir soruşturmaya tabi tutulmuşlar mıdır? Uyguladılarsa buna kim veya kimler riayet etmemiştir?

4- Sırf mesleğini icra eden gazeteciler, açık kaynaklarda bulunan bilgileri haber yaptıkları için yargılanıp tutuklanırken, söz konusu zafiyete sebep olanlar hakkında nasıl bir yaptırım uygulanacaktır? 

Haftanın Öne Çıkanları

İTÜ Uzay Mühendisliği mezunu kampüste intihar etti!

2024-01-25 12:38 - Asayiş

Diyanet ilkokul öğrencilerini haftasonu camiye götürecek

2024-01-25 10:59 - Eğitim

Hafize Gaye Erkan'ın babası Erol Erkan konuştu

2024-01-20 13:50 - Gündem

CHP'nin Gaziantep adayı Mustafa Sarıgül mü?

2024-01-23 09:47 - Siyaset

Ümit Özdağ'dan Halil Konakçı'ya "Zibidi" yanıtı!

2024-01-20 17:44 - Gündem

Saray’ın günlük masrafı 3 bin 500 emeklinin maaşı...

2024-01-21 11:58 - Gündem

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu başladı

2024-01-19 09:29 - Gündem

Merkez Bankası Başkanı Erkan'ın babasıyla ilgili yeni iddialar

2024-01-20 11:16 - Gündem

Müridi, Menzil şeyhini görünce 'aşka' geldi!

2024-01-23 23:05 - Gündem

Hafize Gaye Erkan sessizliğini bozdu!

2024-01-19 09:44 - Gündem

İlgili Haberler

Erdoğan'dan PKK'nın fesih kararına ilişkin ilk açıklama

19:44 - Siyaset

CHP Lideri Özgür Özel'den fesih açıklaması

19:12 - Siyaset

CHP'li Başarır: Bu süreci Şamil Tayyar’dan duymamalıyız!

17:40 - Siyaset

Enginyurt'tan PKK'nın bildirisine sert çıkış: Lozan kırmızı çizgimizdir!

17:29 - Siyaset

Bahçeli'den, Öcalan'a teşekkür: Şükranlarımı sunuyorum!

17:08 - Siyaset

Günün Manşetleri

Yılmaz Özdil hakkında soruşturma başlatıldı!

23:19 - Gündem

CHP'nin boykot sitesine bir erişim engeli daha

19:52 - Gündem

Trump: Perşembe günü Türkiye'ye uçabilirim!

18:08 - Dünya

CHP'li Başarır: Bu süreci Şamil Tayyar’dan duymamalıyız!

17:40 - Siyaset

Enginyurt'tan PKK'nın bildirisine sert çıkış: Lozan kırmızı çizgimizdir!

17:29 - Siyaset