?>

CHP'li Öztürkmen'in girişimleri sonuç verdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili Avukat Hasan Öztürkmen, İslahiye ilçesine bağlı Kırıkçalı köyünde deprem konutu yapılacağı gerekçesiyle meyve ağaçları sökülen köylülerin yaşadığı mağduriyeti Meclis gündemine taşıdı.

Siyaset - 2 yıl önce

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili Avukat Hasan Öztürkmen, İslahiye ilçesine bağlı Kırıkçalı köyünde deprem konutu yapılacağı gerekçesiyle meyve ağaçları sökülen köylülerin yaşadığı mağduriyeti Meclis gündemine taşıyarak, yaşanan hukuksuzluğun son bulması için hükümete çağrıda bulunmuştu.

Milletvekili Öztürkmen, “Bugün gerçekleşen Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısında bakanlık düzeyindeki girişim ve taleplerim doğrultusunda Kırıkçalı köyünde yapımı planlanan TOKİ projesi iptal edildi” dedi.

6 Şubat depreminde en çok hasarı gören İslahiye ilçesine bağlı Kırıkçalı köyünde deprem konutu yapılacağı gerekçesiyle verimli tarım arazilerinin bulunduğu alan tercih edilerek, elli yıllık bağ, fıstık, zeytin ağaçları iş makinalarıyla sökülmeye başlanmıştı.

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen Kırıkçalı köyünü ziyaret ederek, verimli tarım arazileri üzerinde kurulması planlanan konut projesini yerinde incelemiş ve TBMM Genel Kurulu'nda söz alarak, köylülerin yaşam alanlarının doğrudan hedef alındığına dikkat çekmişti.

‘GİRİŞİMLERİMİZ SONUÇ VERDİ’

Girişimleri sonucu Kırıkçalı köyünde yapımı planlanan TOKİ projesinin iptal edildiğini belirten CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, “6 Şubat depreminde en çok hasarı gören Kırıkçalı köyünde yapımı planlanan toplu konut projesinin iptali için gerek Meclis gündemine taşıyarak gerekse de medya aracılığıyla yaptığım açıklamalar ile hükümete çağrıda bulunmuştum. Bugün gerçekleşen Plan ve Bütçe Komisyonu toplantısında Hükümet yetkilileri ile yaptığım görüşmeler neticesinde söz konusu projenin iptal edildiği ve daha uygun bir yer tercihi için çalışmalara başlanıldığı bilgisi tarafıma iletildi” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Soylu'nun ekibine Yerlikaya'dan operasyon!

2023-07-15 17:48 - Gündem

GİBTÜ'de mezuniyet heyecanı...

2023-07-15 18:31 - Eğitim

Laikliği hedef alan bakan hakkında suç duyurusu!

2023-07-15 17:53 - Gündem

CHP'li Öztürkmen'in girişimleri sonuç verdi

2023-07-15 18:34 - Siyaset

Medya Unutmazsa, Millet de Unutmaz...

2023-07-15 10:24 - Yerel

İhracat Akademisi’nin 7. dönem eğitim programı başladı

2023-07-15 18:33 - Yerel

İlgili Haberler

CHP’li Meriç’ten sert tepki: Açılış şovu, gerçekler ve göz boyama

18:01 - Siyaset

Demirtaş'tan 'Barışın yanında olalım' çağrısı

02:38 - Siyaset

CHP Sözcüsü Deniz Yücel'den AKP Sözcüsü Ömer Çelik'e: 'Gerçeklerin üstünü örtmeye çal

01:39 - Siyaset

Sevinç İnönü CHP'ye üye oldu

00:38 - Siyaset

Erdoğan: Artık yeni bir safhaya geçilmiştir

21:19 - Siyaset

Günün Manşetleri

Teğmenlere sahip çıkan bir general daha istifa etti!

19:09 - Gündem

Naci Görür'den 'İstanbul' açıklaması: 'Geleceğimiz yok' sözleri ile uyardı

19:08 - Gündem

CHP’li Meriç’ten sert tepki: Açılış şovu, gerçekler ve göz boyama

18:01 - Siyaset

Trump’tan Zelenski’ye sert sözler: 'Birdenbire büyük adam oldu'

11:08 - Dünya

Daltonlar suç örgütünün yöneticilerinden Sinan Memi İstanbul'a getirildi

09:38 - Asayiş