Özgür Özel: Buğdaya yüzde 10 zam yapanlara yazıklar olsun!

CHP, Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde 'Buğday Mitingi' gerçekleştirdi. Buğday alım fiyatının yeterli olmadığını vurgulayan Özgür Özel, "Buğdayın gerçekten para kazanabilmesi, buğday fiyatının 15 lira olması lazım" çağrısını yaptı.

Siyaset - 6 gün önce

CHP, Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde 'Buğday Mitingi' gerçekleştirdi. Buğday alım fiyatının yeterli olmadığını vurgulayan Özgür Özel, "Buğdayın gerçekten para kazanabilmesi, buğday fiyatının 15 lira olması lazım" çağrısını yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde 'Buğday Mitingi' düzenledi.

Çiftçiler hububat alım fiyatını traktörlü konvoyla protesto etti. Özgür Özel, Buğday Mitingi'nin yapılacağı alana traktörle geldi.

Mitingde açıklamalarda bulunan Özgür Özel, "31 Mart seçim sürecinde Türkiye’nin dört bir yanındaydık. Tekirdağ’ımıza da geldik. Trakya’mıza geldik. 105 yerde miting yaptık. O mitinglerde hep bir tek şeyi söyledik. Gelin CHP’ye oy verin. Gelin Türkiye ittifakına katılın. Türkiye’nin sosyal demokratları, muhafazakar demokratları, milliyetçi demokratları, Türkiye’nin bütün demokratları birleşin ve sesinizi duyurun dedik. Eğer siz, birlikte olursanız, yan yana durursanız, hep beraber olursak bizi kimse yıkamaz, biz kazanırız, biz başarırız dedik. Geldiniz, beraber oldunuz. Omuz omuza verdiniz. Yan yana durdunuz. Sesinizi bütün Türkiye’ye duyurdunuz. Bütün dünyaya duyurdunuz. 47 yıl sonra mavi gözlü Selanik doğumlu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisini birinci parti yaptınız" ifadelerini kullandı.

Özgür Özel: Masraflar ikiye katlanmışken buğdaya yüzde 10 zam yapan, bunu da tweet atarak açıklayanlara yazıklar olsun!https://t.co/I6irZAk4Av #buğdaymitingi #özgürözel@eczozgurozel @emrkongar pic.twitter.com/BWAjHqBLB0

— Gazikent27 (@Herdaim_Haber) June 14, 2024

Özgür Özel, şöyle devam etti: "Biz demiştik ki bize güç verin, sizi unutmayacağız. 10 bin lira geçinmek zorunda bırakılan emeklinin sesiniz duyuracağız. Asgari ücretine zam yapılmayan işçinin sesini duyuracağız. Ürünü para etmeyen, desteklemelerini, hakkını alamayan, alnının terinin karşılığını alamayan çiftçilerin sesini duyuracağız dedik. 31 Mart’ta sizin bize verdiğiniz güçten, destekten sonra biz asla bir zafer sarhoşluğuna kapılmadık. Dedik ki bu bir zafer değildir. Bu sadece bir vazifedir, görevdir. Belediye başkanlarımız işlerini iyi yapacaklar. Hepsi çok çalışacaklar. Biz çok çalışacağız ve biz bu ülkede bir kez daha halkın iktidarını, CHP iktidarını, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milletin efendisidir dediği köylülerin iktidarını kuracağız."

ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ ANLATTI

"Bu rakamları duyduktan sonra herkesle görüştük" diyen Özel, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmeyi anlattı.

Özel, şunları söyledi: "En son sayın Cumhurbaşkanı ile yaptığımız görüşmede; 'Geçen hafta Rize’de memleketinizdeydim, çaya verilen fiyat 17 lira. Maliyetin 3 lira altında. Buğdaya verilen fiyat 9 lira 25 kuruş. Ziraat odalarının hesapladığı maliyetin 2,5 lira altında. Yarın fındık gelir, üzüm gelir. Diğer ürünler gelir ama çiftçiye bu hesap doğru gelmez. Bu hesap tutmaz. Bu borçlar ödenmez. Bu iş böyle yapılmaz. Çiftçiye bunu yaparsanız bu memleketin beli doğrulmaz' dedim. Mutlaka taban fiyatların maliyetlerin çok üzerinde, makul bir karla belirlenmesi lazım. Desteklemelerin zamanında verilmesi gerekiyor.’ Bugün mademki böyle bir taban fiyat açıklandı, hiç değilse kilo başına 4 lira destekleme verilerek, bu fiyatın telafi edilmesi ve buğdayın gerçekten para kazandırması için, çocukları okutması, karınları doyurması, borçları ödemesi için buğday fiyatının 15 lira olması lazım."

"TWEET ATARAK FİYAT BELİRLİYORLAR"

"Eskiden taban fiyatları Başbakanlar açıklardı. Tarım Bakanları açıklardı" diyen Özel, fiyatların sosyal medya paylaşımlarıyla açıklanmasına tepki gösterdi. Özgür Özel, şunları kaydetti:

"Benim memleketim Manisa’da gelirdi Tarım Bakanı ya da Başbakan Süleyman Demirel, Bülent Ecevit, Turgut Özal. Allah hepsine rahmet eylesin. Milletin gözünün içine bakardı. Böyle otobüsün üstüne çıkardı. Milletin gözünün içine bakardı ve tütün taban fiyatını açıklardı. Üzüm taban fiyatını açıklardı. Millet beğenirse kasketi alır havaya atardı. Gazeteler havadaki kasketin fotoğrafını çekerdi. Taban fiyat beğenildi kasketler havada diye. Oradan güle oynaya dağılınırdı. Yok fiyat yeterince iyi değilse alırdı çiftçi kasketini yere çalardı. Bu sefer yerdeki kasketin fotoğrafı çıkardı. Fiyat beğenilmedi denirdi. Hafta içinde fiyata ilave düzenleme yapılırdı. Çünkü o günküler devlet adamıydı. Gözünüzün içine bakarlardı. Ecevit bakardı gözünün içine, İnönü bakardı gözünün içine. Fiyatı onlar açıklardı. Şimdi gecenin 11.30’unda tweet atıyorlar. Tweet atarak fiyat verenlerin, mazot yüzde 110 artmışken gübre yüzde 35 artmışken bütün masraflar ikiye katlamışken, buğdaya yüzde 10 zam verenlere ve bunu da tweet atarak söyleyenlere yazıklar olsun."

"MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

“AKP döneminde nüfusumuz 20 milyon arttı ama 500 bin yani yarım milyon çiftçi kayıp" ifadesini kullanan Özel, "Normalde bir o kadar daha çiftçi gelmesi gerekirken o kadar eksilmiş. Bugün Türkiye’nin en büyük sorunu daha önce tarım yapılan 25 milyon hektar alanın, Hollanda devletinin toprakları kadar alanın artık ekilemez, dikilemez hale gelmesidir" diye konuştu.

Özel, şunları kaydetti: "Çiftçilerin bankalara borcu bir yılda yüzde 88 artmıştır. Hep beraber görüyoruz ki 670 milyar lira çiftçilerin bankalara borcu vardır. Ortalama çiftçi yaşı 58’dir. Yani gençler artık tarımla geçinemiyor. Gençler gidiyorlar fabrikalara, gençler gidiyorlar madenlere, gençler gidiyorlar hamallık yapmaya. Gençler aç kalmaya, işsiz kalmaya, büyükşehirlere gidiyor. Her dört gençten üçü, gelecek sene fırsatım olursa tarlada çalışmam, fabrikada işe girerim diyor. Ben hepinizi saygı ile selamlıyorum. Sesinizi duyurmaya ve sonuna kadar sizin için mücadele etmeye devam edeceğiz."

Özgür Özel, dolu yağışının başlaması üzerine sözlerine erken bitirdi ve mitingi sonlandırdı.

Haftanın Öne Çıkanları

Aziz Yıldırım, Ali Koç'un canlı yayın teklifini kabul etti

2024-06-08 20:45 - Spor

Tebliğciler, bu kez turistleri hedef aldı!

2024-06-09 11:31 - Gündem

Öğrenciler, 'uygunsuz kıyafet' gerekçesiyle törene alınmadı

2024-06-13 09:28 - Gündem

Fenerbahçe'de kongre gergin başladı, Aziz Yıldırım stadı terk etti!

2024-06-08 11:23 - Spor

Kılıçdaroğlu: Akşener, Erdoğan’ın talebi üzerine görüştüyse...

2024-06-08 10:29 - Siyaset

Eylem Tok ve oğlu ABD'de yakalandı!

2024-06-14 17:48 - Asayiş

Ali Koç ve Aziz Yıldırım canlı yayında kozlarını paylaştı

2024-06-08 23:34 - Gündem

Ayşe Ateş: Bahçeli, Cumhurbaşkanına mesaj gönderdi!

2024-06-10 14:30 - Gündem

Çin'den ithal edilen araçlara yüzde 40 ek vergi!

2024-06-08 10:32 - Ekonomi

Gazeteci Murat Ağırel tehdit edildiğini açıkladı!

2024-06-12 20:22 - Gündem

İlgili Haberler

Özgür Özel: Değişimi ilk dile getiren İmamoğlu'ydu

10:08 - Siyaset

Erdoğan'dan Cumhur İttifakı ve erken seçim çıkışı

19:06 - Siyaset

Özgür Özel'den, Erdoğan'ın 'hazmedemedi' sözlerine yanıt

09:32 - Siyaset

Bahçeli: Bizde çatlama olmaz, biz ne kerpiçiz, ne toprağız!

09:30 - Siyaset

Bahçeli: Normalleşme safsatalarıyla milletin sinir uçları tahriş ediliyor

18:10 - Siyaset

Günün Manşetleri

Yılmaz Özdil, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i hedef aldı!

11:38 - Gündem

MHP'li İzzet Ulvi Yönter, bu kez Emre Kongar'ı hedef aldı!

11:30 - Gündem

CHP'li Deniz Yavuzyılmaz'dan flaş iddia

10:38 - Ekonomi

AKP'li Güler'den "sokak hayvanları" açıklaması

17:18 - Gündem

TFF’den ‘613 davetli götürdü’ iddiasına açıklama

17:15 - Gündem