?>

CHP MYK'dan dikkat çeken miting kararı: 'Terörün amacı siyasetin kanallarını kapatmak'

CHP Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) bugün yapılan ikinci toplantısı sona erdi. CHP'nin 27 Ekim Pazar günü gerçekleştireceği Yaşam Hakkı mitinginin, TUSAŞ'a düzenlenen terör saldırısının ardından, Teröre ve Şiddete Karşı Yaşam Hakkı mitingi olarak yapılmasına karar veri

Siyaset - 2 saat önce

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'nin (TUSAŞ) Kahramankazan tesislerine düzenlenen terör saldırısında 5 kişi yaşamını yitirirken, 22 kişi de yaralandı.

Terör saldırısı üzerine altı ili kapsayan Doğu turu programını iptal ederek Ankara’ya dönen CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında bugün ikinci kez saat 18.00'da toplanan MYK toplantısı sona erdi.

Yaklaşık üç saat süren toplantıda CHP'nin 27 Ekim Pazar günü gerçekleştireceği "Yaşam Hakkı" mitinginin, TUSAŞ'a düzenlenen saldırının ardından, "Teröre ve Şiddete Karşı Yaşam Hakkı" mitingi olarak yapılmasına karar verildiği öğrenildi. Miting "Birlikteyiz, bir aradayız, korkmuyoruz" temasıyla İstanbul'da yapılacak. 

ÖZEL'DEN VİDEO MESAJ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün gerçekleştirilen Merkez Yönetim Kurulu toplantısının ardından bir video mesaj paylaştı. Özel, 27 Ekim Pazar günü gerçekleştirilmesi planlanan "Yaşam Hakkı" mitinginin, TUSAŞ'a düzenlenen terör saldırısının ardından, "Teröre ve Şiddete Karşı Yaşam Hakkı" mitingi olarak yapılacağını bildirdi.

Özel, şunları söyledi:

"Bugün sabah saat 10.00’dan itibaren Merkez Yönetim Kurulumuz ile olağanüstü toplanarak, süreçte yaşananları, dünkü saldırıyı, terör saldırısının hem gerçekleşmesini, hem sonuçları, yaralıların sağlık durumlarını, hayatını kaybedenlerin cenazelerine iştirak programlarını ve bundan sonra yapacaklarımızı değerlendirmek üzere bir araya geldik. Öğle saatlerinde cenazelere katılmak, hastaları ziyaret etmek üzere ara verdiğimiz Merkez Yönetim Kurulu toplantımız bu saate kadar devam etti. Bir dizi karar aldık.

'KORKMAMALIYIZ, SİNMEMELİYİZ VE KARARLILIKLA YOL YÜRÜMELİYİZ'

Tabii ki teröre yönelik, yaşananlara yönelik, içinde bulunulan sürece yönelik bu saldırının zamanlamasına, saldırı için seçilen hedefe yönelik, orada güvenlik meselesine, güvenlik zafiyetlerine yönelik uzun uzun konuştuk. Bunları ilerleyen günlerde kamuoyu ile paylaşacağız, tartışacağız. Ancak bugün iki önemli karar aldık. Bunlardan bahsetmek gerekiyor. Birincisi bilindiği gibi son zamanlarda, günlerde, haftalarda, aylarda yükselen bir şiddet dalgası. Kadın cinayetleri, kaybettiğimiz yenidoğan bebekler, toplumsal şiddetteki tırmanma üzerine her türlü şiddete karşı bir Yaşam Hakkı Mitingine karar vermiştik. Bu mitingi iptal edip etmemeyi uzun uzun değerlendirdik. Terörün amacının zaten siyasetin kanallarını kapatmak, ülkenin gündemini tamamen ele geçirmek, korkuyu egemen kılmak ve her türlü bir araya gelmeyi, her türlü tepkiyi bastırmak ve korku yayarak insanları evlerine hapsetmek, kendi içlerine kapamak olduğu konusunda fikir birliğine vardık. ‘Korkmuyoruz’ dedik. ‘Korkmamalıyız, sinmemeliyiz ve kararlılıkla yol yürümeliyiz’ dedik. Bunun için de Teröre ve Şiddete Karşı Yaşam Hakkı Mitingini ertelemeksizin iptal etmeden, Beşiktaş’ta, önümüzdeki Pazar günü saat 14.30’da İstanbul’da Beşiktaş Meydanı’nda yapmaya karar verdik. Tüm vatandaşlarımızı teröre ve şiddete karşı yaşam hakkını savunmak için mitingimize davet ediyoruz.

'EĞER BİZ KORKARSAK TERÖR AMACINA ULAŞMIŞ OLACAK'

Eğer biz korkarsak terör amacına ulaşmış olacak. Biz sinersek şiddet hakim olacak. Kadınları, çocukları, bebekleri, tüm canlıları korumanın yolu korkmadan, korkunun karşısına dimdik dikilmektir. Partimizin tarihinde bu örnekler var. Ülkemizin tarihinde bu örnekler var. Korkmadığımızda, sinmediğimizde başarıyoruz. Onun için tüm vatandaşlarımızı pazar günü 14.30’da Beşiktaş’taki büyük mitingimize, Teröre ve Şiddete Karşı Yaşam Hakkı Mitingine davet ediyoruz.

'101'İNCİ YILDA DA CUMHURİYETİ HEP BERABER KUTLAYACAĞIZ'

Ayrıca bir diğer tartışma konusu da 29 Ekim. 29 Ekim kutlamaları. Her sene bir bahane. 29 Ekim’in, kutlamalarının iptal edilmesi ya da sönük geçmesi gündeme geliyor. Buna en iyi cevabı geçtiğimiz sene 100’üncü yılda on milyonlar verdi. Bu ülkenin tamamı hep beraber verdi. İlk yılki heyecanla, 100’üncü yıldaki coşkuyla, 101’inci yılda da Cumhuriyeti hep beraber kutlayacağız. Cumhuriyetin kutlamalarında 81 ilde örgütümüz, tüm belediyelerimiz programlarını gerçekleştirecekler ve Cumhuriyet coşkusunu hiçbir şeyin, hele hele teröristlerin, terörün baskılamasına izin vermeyeceğiz. Terörü bahane ederek bu kutlamaları sönükleştirmeye çalışacaklara, bu ülkeye korku yaymaya çalışacaklara da şunu söylüyoruz, bu Cumhuriyeti korkmayanlar kurdu. Bu ülkeyi korkmayanlar kurtardı. Onun için korkmuyoruz ve hep birlikte 29 Ekim’de kutlamaları coşkuyla gerçekleştiriyoruz. Biz de resmi programlara ilave olarak hep bir araya gelerek birinci Meclis ile Anıtkabir’e Ankara’da büyük bir coşku ile yürüyeceğiz. Kuruluştan kurtuluşa nasıl hep beraber yürüdüysek 29 Ekim günü de hep birlikte yürüyeceğiz. 29 Ekim günü saat 13.00’te birinci Meclis’in önünde toplanıp orada Cumhuriyeti konuşup Cumhuriyet coşkusunu konuşup hep birlikte Cumhuriyetin kurucusu, ülkemizin kurtarıcısı ve kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e doğru yürüyoruz. Aynı onun gibi hiç korkmadan, hiç durmadan."

Haftanın Öne Çıkanları

Alman heavy metal grubu Accept, İstanbul'da konser verdi

2024-10-17 23:39 - Gündem

'Kolon kesildi' iddiası! Torun Center'de neler oluyor? Cumhuriyet ayrıntılara ulaştı.

2024-10-18 07:08 - Gündem

Müsavat Dervişioğlu, Bahçeli'ye kürsüden ip fırlattı!

2024-10-23 10:59 - Siyaset

‘Yenidoğan çetesi’ndeki başhekim AKP’den 2 kez aday olmuş

2024-10-20 19:38 - Gündem

Özgür Özel'den 'Yenidoğan' çağrısı: 'Ey Erdoğan senin de torunun var...'

2024-10-20 09:09 - Siyaset

FETÖ lideri Fethullah Gülen öldü!

2024-10-21 08:45 - Gündem

Eski hakeme canlı yayında şok: Papağanı kulüp marşını söyledi!

2024-10-22 00:08 - Spor

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2025 yılı bütçesi 130.1 milyar TL olarak belirlendi

2024-10-19 05:08 - Ekonomi

Şehit Polis Hüseyin Dalgılıç'ın babası Şaban Dalgılıç'tan Bahçeli hakkında suç duyurusu

2024-10-23 06:08 - Gündem

Ölümden dönen Reha Muhtar aylar sonra ilk kez görüntülendi: 'Her şey elimden alındı'

2024-10-22 15:08 - Gündem

İlgili Haberler

Ümit Özdağ: Öcalan kendisini İmralı'da ölmeye alıştırmalıdır!

19:21 - Siyaset

CHP'li Meriç velilerden istenen bağışa isyan etti!

19:14 - Siyaset

AKP'li Özlem Zengin'den gazetecilere 'fren'

18:39 - Siyaset

Babacan, Erdoğan'a seslendi: Ortağının sözlerine açıklık getirmelidir

16:08 - Siyaset

Yandaş yazar Şamil Tayyar'dan 'Abdullah Öcalan' açıklaması: 'Devletin değil Bahçeli'nin projesi

12:38 - Siyaset

Günün Manşetleri

Ardahan’da otomobilde 5 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi

01:08 - Gündem

Çanakkale’de saman yüklü tır yandı

00:38 - Gündem

Haciz işlemine giden avukatı darbetmekle suçlanan fabrika sahibine 9 yıl 7 ay hapis

00:09 - Gündem

Türkiye'ye giriş yapan TIR'ın sürücü kabininde 12 kilo kokain ele geçirildi

00:08 - Gündem

MSB, gemi ziyaretlerini ve bando konserlerini iptal etti

22:39 - Gündem