?>

Çiftçilere lisanslı hububat tohumu ve gübre

Gaziantep’te çiftçilerin kaliteli mahsül üretebilmesi için lisanslı hububat tohumu ve gübre dağıtılacak.

Tarım - 5 yıl önce

 

Gaziantep’te çiftçilerin kaliteli mahsül üretebilmesi için lisanslı hububat tohumu ve gübre dağıtılacak. “Çiftçilere Buğday Tohumu, Arpa ve Gübre Dağıtımı Protokolü” Vali Davut Gül, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Karayılan arasında imzalandı. Vali Gül burada çiftçilerin desteklendiği böylesi güzel projeleri önemsediklerini kaydetti.

Şahinbey Belediyesi tarafından ilçedeki çiftçilere yönelik hayata geçirilen projenin imza töreninde konuşan Gül, “Bugün büyük bir emek ve alın teri ile toprağı işleyen çiftçilerimiz için 2 bin ton buğday tohumu ve arpa ile yine 2 bin ton gübrenin dağıtılmasını içeren iki protokol imzaladık. Şahinbey’de çiftçilik yapan her çiftçimizin attığı buğdayın, arpanın ve gübrenin yarısı Şahinbey Belediyesi tarafından karşılanıyor. Çiftçimize önemli bir destek sağlayan böylesi projeleri önemsiyor bu kapsamda projede emeği geçen başta belediye başkanımız ve ekibi olmak üzere herkese teşekkür ediyorum”dedi.

Şahinbey Belediyesi olarak 3 yıldan bu yana çiftçilere 6 bin ton buğday, 6 bin ton gübre,  10 bin 500 ton küçükbaş ve büyükbaş hayvan yemi, 750 bin zeytin fidanı ve 150 bin fıstık fidanı dağıtımı gerçekleştirdiklerini aktaran Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu,  bunların yüzde 50’sinin belediye tarafından karşılandığını ve şu ana kadar toplammaliyetin 20 milyon 295 bin tl olduğunu dile getirdi.

Tahmazoğlu, “Çiftçilerimize önemli bir destek sunuyoruz.  Bu vesile ile ekilmeyen tarlalar ekilmeye, gübre atamayan çiftçiler gübre atmaya başladı. Verdiğimiz tohumlar Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün sertifikalı ve ilaçlı ürünleri. Dolayısıyla hem yerli ürün hem de yüzde 20’den fazla ürün artışı sağlayan çiftçimizin ürün artışına destek olan bir tohum. Çiftçimizi bu uygulamadan memnun.Bizler de hem çiftçimiz kazandığı için hem de stratejik ürünler olması nedeniyle ülkemiz kazandığı için son derece mutluyuz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerin kullandı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Karayılan ise son 3 yıldır Şahinbey Belediyesi tarafından çiftçilere çok ciddi desteklemeler yapıldığı vurgulanarak çiftçilerin tüm ihtiyacının karşılandığını söyledi.

Yapılan açıklamalardan sonra protokol imzalandı.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Elinde jiletle İmamoğlu'nun odasına girecekti!

2019-09-27 16:22 - Gündem

Savcılıktan 31 Mart kararı

2019-09-27 17:45 - Gündem

Merve Holefter büyüledi

2019-09-28 09:49 - Magazin

Gaziantep'te boşanma kavgası: 2 ölü 3 yaralı

2019-09-25 11:23 - Asayiş

Özel aracında sigara içenlere 153’er TL ceza yağdı!

2019-09-25 14:09 - Gündem

Kantinciler Odası'ndan flaş açıklama

2019-10-01 00:05 - Gündem

Ülkücüler CHP’li ismi tekme tokat dövdüler

2019-09-28 08:59 - Gündem

Erdoğan: Domuz eti yiyenlere müdahale etmiyoruz

2019-09-25 20:44 - Gündem

Kent Konseyi'nin yeni başkanı: Dr. Samet Bayrak

2019-09-28 08:36 - Yerel

Fuat Oktay'dan İmamoğlu açıklaması

2019-09-27 20:01 - Gündem

İlgili Haberler

Hobi olarak başladı geçim kaynağı oldu: 4 yılda 5 bin kök üretti!

00:38 - Tarım

Zamansız fındık satan TMO’ya tepki

00:09 - Tarım

Bu meyvelerin kabuğu bile para ediyor

00:08 - Tarım

Bakanlık markaları ifşa etti: Bakın tereyağı diye ne yedirmişler!

10:39 - Tarım

Ağustos ayında hasat edilmişlerdi! 150 yıllık değirmenlerde öğütülmeye başladı...

00:38 - Tarım

Günün Manşetleri

İmamoğlu’ndan hakkındaki iddianameye tepki

19:39 - Gündem

Hatay’da depremin 2. yılında '6 Şubat Platformu’ndan tepki: 'Kaybettiklerimize sözümüz var

19:38 - Gündem

İHD’nin eski başkanı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

19:09 - Gündem

Öztürkmen: Cemal Enginyurt’un yanındayız, bir adım geri atmayız!

18:49 - Siyaset

Güçyetmez'den 6 Şubat'ın yıldönümünde çağrı: Çaresiz değiliz!

18:17 - Yerel