?>

Çiftçilere tarımsal sulamada yüzde 50 hibe desteği

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Bireysel Sulama Sistemleri Projesi Hibe Sözleşmesi” düzenlenen törenle imzalandı.

Tarım -

 

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Bireysel Sulama Sistemleri Projesi Hibe Sözleşmesi” düzenlenen törenle imzalandı.

Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Kültür Merkezi Salonunda düzenlenen imza törenine Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak, Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Karayılan, Ziraat Odası Başkanları ve çok sayıda çiftçimiz katıldı.

Proje hakkında bilgi veren Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Karayılan, 2019 yılında 1040 çiftçimizin projeden yararlanmak için müracaat ettiğini, 947 çiftçimizin projesinin kabul edildiğini ve çiftçilerimize ödenecek hibe tutarının 26 milyon 212 bin TL olduğunu kaydetti. Tarım ve Orman İl Müdürü Karayılan, 3845 parsel ve 65 bin 793 dekar alanın sulanmasının öngörüldüğü projede, Gaziantep’in projesi kabul edilen iller sıralamasında üçüncü, ekili – dikili alanları açısında değerlendirildiğinde birinci sırada olduğunu belirtti.

Gaziantep Valisi Davut Gül yaptığı konuşmada; “Değerli çiftçilerimiz bugün güzel bir etkinliğe şahitlik ediyoruz. Öncelikle bu projeye emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Hibelerin verilmesi ve bu teklif çağrısının açılması çok önemli. Ama bu projeden hakkıyla yararlanmak çok daha önemli. Şu anda Gaziantep Türkiye’de hibelerde en fazla pay alan ikinci il konumunda. Müracaat edenlerin yüzde 95’i hibe almaya hak kazandı. Bu şu anlama geliyor. Yani iyi ve elle tutulur bir projeniz varsa mutlaka desteklenmiştir” dedi.

Projenin önemli bir  tarafının da şehrimize, çiftçilerimiz  ve tarım aracılığıyla 52 milyon 424 bin TL yatırım yapılması olduğunu vurgulayan Vali Gül “Devletimizin çiftçilerimize yapmış olduğu bu hibe desteğinin hayırlı ve uğurlu olmasını diyorum” dedi.

Tören, imzaların atılması ve hibe alan çiftçilerimize hibe çeklerinin verilmesinin ardından fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Özge Ulusoy konuştu...

- Gündem

Nagehan Alçı ile Soylu canlı yayında tartıştı

- Gündem

46 günde 37.5 ton 'Lop et' yemişler

- Gündem

MMT Amerikan Hastanesi'nden açıklama

- Gündem

Gaziantep'e şehit ateşi düştü!..

- Asayiş

AKP aleyhine tutanak imzalatılmaya çalışıldı!

- Gündem

Erdoğan’dan Ahmet Kaya’nın mezarıyla ilgili açıklama!

- Siyaset

173 bin öğrenciye karne hediyesi lunapark bileti

- Yerel

Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi açılıyor

- Yerel

Gaziantep’te tarla süren çiftçi traktörün altında kaldı

- Asayiş

İlgili Haberler

Hobi olarak başladı geçim kaynağı oldu: 4 yılda 5 bin kök üretti!

00:38 - Tarım

Zamansız fındık satan TMO’ya tepki

00:09 - Tarım

Bu meyvelerin kabuğu bile para ediyor

00:08 - Tarım

Bakanlık markaları ifşa etti: Bakın tereyağı diye ne yedirmişler!

10:39 - Tarım

Ağustos ayında hasat edilmişlerdi! 150 yıllık değirmenlerde öğütülmeye başladı...

00:38 - Tarım

Günün Manşetleri

İmamoğlu’ndan hakkındaki iddianameye tepki

19:39 - Gündem

Hatay’da depremin 2. yılında '6 Şubat Platformu’ndan tepki: 'Kaybettiklerimize sözümüz var

19:38 - Gündem

İHD’nin eski başkanı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

19:09 - Gündem

Öztürkmen: Cemal Enginyurt’un yanındayız, bir adım geri atmayız!

18:49 - Siyaset

Güçyetmez'den 6 Şubat'ın yıldönümünde çağrı: Çaresiz değiliz!

18:17 - Yerel