?>

Çimento sektörü yüzde 13,80 zamda anlaştı

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) ile muhatap işçi sendikası Türkiye Çimse-İş Sendikası arasında 2018 ve 2019 yıllarında geçerli olacak yeni dönem grup toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Ekonomi - 7 yıl önce

 

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) ile muhatap işçi sendikası Türkiye Çimse-İş Sendikası arasında 2018 ve 2019 yıllarında geçerli olacak yeni dönem grup toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sendikalar, 32 kuruluşa bağlı 63 tesiste çalışan 7 binin üzerinde işçi adına yüzde 13,80 oranında zam için el sıkıştı.

Türk çimento sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin yüzde 98’inin üye olduğu Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) ile Türkiye Çimse-İş Sendikası arasında imzalanan yeni dönem toplu iş sözleşmesiyle, işçi ücretlerine ilk yıl yüzde 13,80, ikinci yıl TÜFE oranında zam yapılmasında anlaşmaya varıldı. Sosyal yardım paketi kapsamında ise ilk yıl yüzde 19 artışla aylık 350 TL, ikinci yıl yüzde 14 artışla aylık 400 TL sosyal yardım ödenmesinde anlaşıldı.

Çalışma barışının korunmasını amaçlayan sektör, toplu iş sözleşmesini iki aydan kısa sürede imzaladı

Çimento sektörünün uzun yıllardır greve gitmeyerek, çalışma barışının korunması ve sosyal diyaloğun geliştirilmesi noktasında tüm sektörlere örnek teşkil ettiğini vurgulayan ÇEİS Yönetim Kurulu Başkanı Tufan Ünal, iki aydan kısa süren toplu iş sözleşmesi süreciyle ilgili olarak şöyle konuştu:

“2018 ve 2019 yıllarında geçerli olacak grup toplu iş sözleşmesi sürecini, karşılıklı uzlaşma temelinde yürüterek, oldukça kısa bir sürede tamamladık. 11 Aralık 2017’de başlayan müzakerelerimiz, toplamda dört görüşmenin ardından, 31 Ocak 2018’de sonlandı. Böylelikle, üye fabrikalarımızı kapsayan yeni dönem grup toplu iş sözleşmesini, yasal süre içinde anlaşma sağlayarak imzalamış olduk. Çalışma barışını güçlendirerek masa başında anlaşmaya varan Türk çimento sektörü olarak, yıllardır sürdürdüğümüz uzlaşmacı geleneğimizin devam etmesini temenni ediyorum.”

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) Hakkında

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS), üyelerinin çalışma ilişkilerinde; ortak hak ve menfaatlerini korumak ve geliştirmek, üyelerinin verimli çalışmalarına destek olmak, toplu iş sözleşmesi süreçlerini yönetmek, iş sağlığı ve güvenliğini geliştirmek amacıyla 1964 yılında kurulmuş bir işveren sendikasıdır. ÇEİS, endüstri ilişkileri ve insan kaynakları faaliyetleriyle birlikte, iş sağlığı ve güvenliği, mesleki eğitim, meslek standartları ve mesleki yeterlilikler ile istatistik faaliyetlerini yürütmektedir. Çimento sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin %98’inin üyesi bulunduğu ÇEİS, bugün, 32 kuruluşa bağlı 63 tesisi yurtiçinde ve yurtdışında çok sayıda platformda temsil etmektedir.

Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye 'Çocuk Gelin'de Avrupa birincisi

2018-02-01 10:19 - Dünya

Gaziantep'te HDP İl Başkanı tutuklandı

2018-01-29 18:28 - Gündem

İşte Gaziantep'in yeni nüfusu

2018-02-01 10:41 - Yaşam

Doç. Dr. Mustafa Çetin, SANKO'da

2018-01-27 23:12 - Sağlık

Gaziantep'te 'Tefeci' Operasyonu: 5 tutuklama

2018-01-27 12:42 - Asayiş

Çimento sektörü yüzde 13,80 zamda anlaştı

2018-02-02 10:10 - Ekonomi

Afrin'e gitmek için dilekçe verdiler

2018-01-26 11:34 - Gündem

Türkiye’nin tek bayan yemeni ustası

2018-01-29 10:14 - Kültür & Sanat

Kim Kardashian çamaşır paylaşmayı sürdürüyor

2018-01-28 14:41 - Magazin

Araç sicil ve tescil işlemleri artık noterde yapılacak

2018-01-31 14:05 - Yaşam

İlgili Haberler

Merkez Bankası rezervleri o seviyenin altına düştü!

16:00 - Ekonomi

İş Bankası emekli maaş promosyonu Nisan 2025: İşte tutarlar ve ödeme detayları

00:09 - Ekonomi

Paribu’nun sponsorları arasında yer aldığı Paris Blockchain Week 2025 sona erdi

00:38 - Ekonomi

Merkez Bankası faizi yüzde 46'ya çıkardı!

00:07 - Ekonomi

Özel sektörün yurtdışı kredi borcu şubatta arttı

00:08 - Ekonomi

Günün Manşetleri

CHP’li Suiçmez: 'AYM'nin ihlal kararını çok büyük bir gururla okudum'

04:38 - Gündem

CHP'li Kemalpaşa Belediyesi'ne operasyon: 5 gözaltı

21:38 - Gündem

Serbest bırakılan Rasim Ozan Kütahyalı'nın avukatından açıklama

21:17 - Gündem

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'nin 1 Mayıs adresi belli oldu

21:10 - Gündem

Son dakika: Rasim Ozan Kütahyalı serbest bırakıldı!

20:39 - Gündem