?>

Cuma hutbesinde muhalefete karşı silahlanma çağrısı

İstanbul Sultangazi’de Cebeci Camii imamı Murat Gündoğdu’nun Cuma namazı hutbesinde yurttaşları 28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçim içim iktidar muhaliflerine karşı silahlanmaya çağırması tepkilere neden oldu.

Gündem - 2 yıl önce

İstanbul Sultangazi’de Cebeci Camii imamı Murat Gündoğdu’nun Cuma namazı hutbesinde yurttaşları 28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçim içim iktidar muhaliflerine karşı silahlanmaya çağırması tepkilere neden oldu.

Türkiye 14 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi için sandık başına gitti. Adayların yüzde 50 oy oranına ulaşamamasının ardından karar ikinci tura kaldı, 28 Mayıs'ta cumhurbaşkanı seçiminin 2. turu için sandıklar yeniden kurulacak ve pusulada Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhur İttifakı Adayı Recep Tayyip Erdoğan yer alacak.

YSK'nın açıklamasına göre; Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49,24, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 45,07, Sinan Oğan ise yüzde 5,28 oranında oy aldı.

Seçimin ikinci turu için geri sayım sürerken hukuksuz uygulamalar ve nefret söylemleri de iktidar yandaşları tarafından sık sık tercih ediliyor.

İstanbul Sultangazi’de Cebeci Camii imamı Murat Gündoğdu’nun Cuma namazı hutbesindeki skandal sözleri tepkilere sebep oldu.

Cep telefonu ile çekilen görüntülerde, imam Gündoğdu’nun “Kardeşim, silahlarınızı hazırlayın. 28 Mayıs akşamı silahlarınızı ayarlayın, benim iki tane silahım ağzına kadar dolu. Hodri meydan. Nedir bu sizden çektiğimiz? 80 yıldır bu ülke sizden ne çekiyor, Ermeni döllerinden ne çekiyor. Bu kadar şehitlerimiz var” ifadelerini kullandığı görüldü. Bu ifadelerin ardından camideki yurttaşlar, imam Gündoğdu’ya tepki gösterdi.

Öte yandan imam Gündoğdu’nun neredeyse her cuma günü iktidarı savunup parti propagandası yaptığı ve yurttaşların da bu durumdan şikâyetçi olduğu öğrenildi. Daha önce de imam Gündoğdu’nun ikamet ettiği lojman kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kurşunlanmıştı.

DİYANET SORUŞTURMA BAŞLATTI

Diyanet İşleri Başkanlığı, sosyal medyada da yayılan görüntülere ilişkin soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Diyanet'in sosyal medya hesaplarından da paylaşılan açıklamada, "Bazı medya mecralarında yer alan, İstanbul'un Sultangazi ilçesindeki bir camide yaşandığı iddia edilen görüntülere ilişkin Başkanlığımız tarafından derhal soruşturma başlatılmıştır" ifadeleri yer aldı.

Haftanın Öne Çıkanları

Menzil tarikatı ikinci turda da Erdoğan'ı destekleyecek

2023-05-17 21:18 - Gündem

4 Hizbullah tetikçisi daha serbest bırakıldı!

2023-05-18 17:29 - Gündem

Yeşil Sol Parti Gaziantep'te seçimin iptali için başvurdu

2023-05-17 08:16 - Siyaset

Menzil'in cübbeli sarıklı icazet töreni gündem oldu!

2023-05-20 21:53 - Gündem

Soylu, seçim sonuçlarını küsuratına kadar bilmiş!

2023-05-16 19:04 - Gündem

Bahçeli'nin başdanışmanından Sinan Oğan'a: Başka kapıya

2023-05-16 11:50 - Siyaset

Berat Albayrak hakkında tutanak tutuldu

2023-05-14 17:21 - Gündem

Şahinbey'den bu kez 2 GB internet hediye

2023-05-19 12:22 - Yerel

Gaziantep'te bıçaklanan 17 yaşındaki genç kurtarılamadı!

2023-05-18 12:52 - Asayiş

Hizbullah cinayet görüntülerini hâkimler izleyememiş!

2023-05-20 10:33 - Gündem

İlgili Haberler

İzmir'de dikkat çeken tarihi sıcaklık rekoru

00:00 - Gündem

Gazeteci İsmail Saymaz'a yurt dışına çıkış yasağı: 'Pasaportuma el kondu'

20:09 - Gündem

İmamoğlu uğraşı bunu da yaptırdı: Yandaşın 'sınav belgesinde' hatalar zinciri!

19:39 - Gündem

Süleyman Soylu: Türkiye pasaportu en kıymetli pasaport olacak

18:39 - Gündem

Cumartesi Anneleri, Bakan Yerlikaya'dan Galatasaray Meydanı'nda ablukanın kaldırılmasını i

15:39 - Gündem

Günün Manşetleri

Gazeteci İsmail Saymaz'a yurt dışına çıkış yasağı: 'Pasaportuma el kondu'

20:09 - Gündem

İmamoğlu uğraşı bunu da yaptırdı: Yandaşın 'sınav belgesinde' hatalar zinciri!

19:39 - Gündem

Süleyman Soylu: Türkiye pasaportu en kıymetli pasaport olacak

18:39 - Gündem

Cumartesi Anneleri, Bakan Yerlikaya'dan Galatasaray Meydanı'nda ablukanın kaldırılmasını i

15:39 - Gündem

İstanbul Üniversitesi akademisyenlerinden 'diploma' tepkisi

14:09 - Gündem