?>

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin 23. kuruluş yıldönümünde ‘değişim’ mesajı vermişti : 2025 yılına işaret etti

AKP’de, “Değişim olmalıydı. Partiye oy veren seçmenler de diğer partileri ‘çözüm’ için bir anahtar olarak görmeye başladı” değerlendirmeleri yapılıyor.

Siyaset - 6 ay önce

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerindeki yenilginin ardından “değişim” mesajı vermiş ancak partide birkaç il başkanlığı dışında beklenen değişim gerçekleşmemişti. Erdoğan, partisinin 23. yılı nedeniyle gerçekleştirilen kutlamalar kapsamında bir kez daha “değişim” mesajı verdi. Ancak “değişim” için Erdoğan’ın 2025 yılında gerçekleştirilecek olağan kurultayı işaret etmesi, partide yeniden tartışmaları beraberinde getirdi. Sürekli “değişim” denilerek gerekli adımların bugüne kadar atılmaması sonrasında parti tabanında kopuşların yaşanmaya başlandığına dikkat çekiliyor. Parti içinde büyük bir kesimin “değişim beklentisi içinde olduğu” kaydedilerek sürecin 2025 yılına bırakılması “yanlış bir tercih” olarak nitelendiriliyor. Değişimin bir türlü gerçekleşmemesinin 31 Mart yerel seçimlerinde diğer partileri “bir seçenek” olarak gören ve muhalefete yönelen seçmen kitlesinin “AKP’ye dönüşünü zorlaştırdığına” dikkat çekildi. Başta ekonomi olmak üzere ülke yönetimindeki başlıca sorunlar karşısında seçmen davranışının artık “AKP’yi bir seçenek olarak görmemeye başladığı” dillendirilirken, “Değişim geciktikçe ‘AKP’ye sandıkta mesaj vermek isteyen’ seçmen yapısı, bir seçenek olarak gördükleri muhalefet partilerinde kemikleşiyor” değerlendirmeleri yapılıyor.

‘YENİ HEDEF YOK’

AKP’nin, yeni bir hedef belirlemesi gerektiğine de dikkat çekilirken, “Parti icraatlarıyla gündeme gelen bir parti. Ancak son dönemde icraatlarıyla değil, sorunlarla gündeme geliyor. CHP ise genel başkanın değiştiği kurultayın ardından tüzük kurultayı yapmaya hazırlanıyor. Bu tür değişiklikler seçmeni de ‘diri tutuyor.’ Seçmeni karşısına yeni insanlar, yeni bir yol haritası ve vizyon konulmalı” yorumları yapılıyor.

KABİNE TOPLANTISI AHLAT’TA YAPILACAK

Bitlis’in Ahlat ilçesinde 23-26 Ağustos’ta Malazgirt Zaferi’nin 953. yıl dönümü kutlanacak. Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısının da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında 25 Ağustos’ta, ilk kez Ahlat’ta yapılacağı öğrenildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Ali Koç itilerek yere düşürüldü: Fenerbahçe - Göztepe maçı duraklatıldı

2024-08-17 23:38 - Spor

Dekan Savaş Duman'dan Alpay Özalan'a 'saldırı' tebriği: Çok şık oldu...Elinize sağlık!

2024-08-17 11:09 - Siyaset

İmamoğlu'ndan kentsel dönüşüm çağrısı

2024-08-16 23:20 - Gündem

Alpay Özalan'ın o sözleri yeniden gündemde: Kesinlikle meclise kavga etmeye gelmedim

2024-08-16 19:08 - Siyaset

Bahçeli'nin Ali Koç ile görüşmesinde dikkat çeken takvim ayrıntısı

2024-08-19 20:38 - Gündem

İddialar üzerine Özgür Özel röntgen filmlerini paylaştı: 'Kurşun değil, parmak kemiklerinde kırık'

2024-08-21 11:09 - Siyaset

CHP’li Meriç’ten skandal atamaya sert tepki!

2024-08-16 23:15 - Siyaset

Jandarma Genel Komutanı Arif Çetin'in konuşması gündem oldu!

2024-08-15 22:18 - Gündem

Ayhan Bora Kaplan dosyasında adı geçen kişi öldürüldü: Konuşmakla mı tehdit etti?

2024-08-20 22:09 - Asayiş

‘Silahla vurulduğu’ iddiası… Özgür Özel’den yanıt geldi!

2024-08-19 22:39 - Siyaset

İlgili Haberler

Selahattin Demirtaş'tan 'Barışın yanında olalım' çağrısı: 'Erdoğan, Bahçeli ve Ö

02:38 - Siyaset

CHP Sözcüsü Deniz Yücel'den AKP Sözcüsü Ömer Çelik'e: 'Gerçeklerin üstünü örtmeye çal

01:39 - Siyaset

Sevinç İnönü CHP'ye üye oldu

00:38 - Siyaset

Erdoğan: Artık yeni bir safhaya geçilmiştir

21:19 - Siyaset

Makam odasında darp soruşturması... Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez görevine iade edildi

12:09 - Siyaset

Günün Manşetleri

Xbox Game Pass'te üç oyun kısa süreliğine ücretsiz oldu

07:09 - Gündem

Çin'in uzay istasyonunun ilk yabancı misafirleri

06:39 - Gündem

Trump ile Zelenski'nin tartışmasına Elon Musk sessiz kalmadı

06:08 - Gündem

Kavgayı Acun Ilıcalı ayırdı... Sinirler gerildi!

05:38 - Gündem

Selahattin Demirtaş'tan 'Barışın yanında olalım' çağrısı: 'Erdoğan, Bahçeli ve Ö

02:38 - Siyaset